Siv Jensens toleransetest

Siv Jensen skriver følgende i en kronikk i Dagbladet i dag:

«Toleranse er evnen til å tåle andres meninger, holdninger og handlinger også når en ikke selv deler eller aksepterer dem.»


Spørsmålet er om Jensen lever som hun lærer. Et raskt nyhetssøk viser at Siv Jensen de siste årene har reagert på følgende vis i møtet med andres meninger, holdninger og handlinger hun selv ikke har likt:
- I desember 2010 truet hun med å melde seg ut av Den norske kirke etter at en kirke hadde hatt høytlesning av Koranen i en kirke.
- I februar 2009 kalte hun krav om halalmat i fengsler og ønske om bønnerom for muslimske taxisjåfører for «snikislamisering»
- I juni 2010 foreslo hun å forby niqab og burka i det offentlige rom

Døm selv.

Tidligere i teksten skriver hun forøvrig at et samfunn med litt demokrati ikke er et demokrati, og på samme måte at et samfunn med litt ytringsfrihet ikke er et samfunn med ytringsfrihet. Spørsmålet til Jensen må være om et samfunn med litt toleranse er et tolerant samfunn.

 

 

6 kommentarer

Erik Johan Egenes

26.03.2012 kl.12:44

Ganske komisk at hun definerer toleranse som det å "tåle" andres meninger når man ikke "aksepterer" dem.

Marte O

27.03.2012 kl.01:12

Helt enig :) du er flink du!

27.03.2012 kl.21:01

Føler du ikke at du driver med ingenting som leder for Rød iom at det ikke har og aldri vil ha noen betydning av betydning what so fucking ever i noen som helst friskt samfunn?

Lisbeth Mangen

28.03.2012 kl.08:35

Kjære fru/herr anonym 27.mar.2012 kl.21.01

Iver driver tydeligvis med NOE i et samfunn der NOENS meninger betyr NOE. Selv for de anonyme som hetser bloggen hans.

Jeg synes du gjør en god Jobb, Iver, og du har en flott måte å være ekkelt WHAT SO FUCKING EVER relevant satirisk på.

Takk :)

underdunder

29.03.2012 kl.15:27

Altså, de muslimske plagg-tingene. Er det ikke like ille å forby et plagg som å påtvinge det noen?

FrP greier stadig vekk å være de første til å skrike høyt nok om noe, men de har aldri en eneste logisk løsning å komme med! De er hverken ja-parti eller nei-parti, bare et evig jeg-skal-ha-parti. Og folk stemmer faen meg på dem. Æsj!

Econ.

11.04.2012 kl.12:43

Når en kommunist - som til de grader er avhengig av terror, undertrykkelse og tvang for å få gjennomslag for sin politikk - snakker om toleranse, blir det helt litt barnlig søtt.

Skriv en ny kommentar

hits