Irriterende ting i hverdagen: masete nettreklameI dag tenkte jeg å bruke bloggen som søplebøtte for å kvitte meg med frustrasjon. Denne gangen går det utover masete nettreklame. Stadig oftere føles en rask titt gjennom nettavisene som en hinderløype:  I dag har VG Nett for eksempel en ekstremt irriterende Lotto-reklame på høyresiden (tilfeldig? neppe), rett ved siden av knappen du kan flytte deg opp og ned på siden med (om du ikke vil scrolle). I det du flytter musa mot høyre for å gå nedover på siden, fyres et jævla sirkus i gang over høytalerne. I tillegg til det har de programmert det slik at navigasjonsknappen ikke kan flyttes nedover, den er hengt opp med vilje sånn at man blir fanget i et virrvarr av en Lotto-reklame du ikke har bedt om å bli introdusert for. Dessuten følger reklamen med nedover på siden når man endelig får lurt knappen lengre ned, så man aldri får fri fra maset. 

Det er så irriterende! Jeg holder på å gå på veggen. Jeg ba om å få lese nyheter, ikke bli døtta nettreklame ned i halsen til jeg brekker meg.

Det er synd, siden sola skinner og det er tusen andre grunner til å smile i dag.

Satt på spissen er dette kapitalisme i miniversjon - næringslivets behov for mest mulig effektiv reklame går foran min frihet til å kunne flytte meg rundt på VG Nett som jeg vil. Ikke akkurat et spørsmål om liv eller død - men likevel dødsirriterende. 

Hva irriterer deg i hverdagen? 

9 kommentarer

!

23.03.2012 kl.12:42

Bruk firefox med adblock, så er du ialfall kvitt det problemet i hverdagen :)

Iver Aastebøl

23.03.2012 kl.13:06

Takk for tipset! Har ikke giddet å skaffe meg adblock før nå, men fiksa det nettopp. En bekymring mindre :)

Thomas

23.03.2012 kl.13:08

Jeg har jo påpekt det før også, men denne gangen er det enda mer ironisk enn før: Mellom innlegget ditt og kommentarene ligger det en irriterende nettreklame, med denne animerte gif-bakgrunnen: http://no.static.planet49.com/_supload/Bootstrap/468x400/Jan-March/468x400_heart_rahmen_animate.gif

Iver Aastebøl

23.03.2012 kl.13:32

Hvis du også skaffer deg adblock, forsvinner reklamen. Ingen irritasjon - ingen ironi. Vinn - vinn.

Anna

23.03.2012 kl.18:27

Jeg synes jo også at nettreklamene er irriterende, men hvordan tror du nettavisene blir finansiert? Det er kanskje ikke ideelt at reklame er den viktigste inntekten til våre største mediehus, men uten reklame, ingen nettavis.

Nico

23.03.2012 kl.22:54

http://www.ghostery.com/ <- Gå hit Iver og installer extensioen; sperrer alle former for ad-networks, og tracker nodes :P Fiks ferdig.

Martin Moen

24.03.2012 kl.19:07

Liker at selv at i teorien er også det frie markedssystemet imot reklame siden alle har perfekt kunnskap og det er ingen vits å reklane. Kanskje dette bare beviser at selv de som støtter kapitalismen blir lurt av den?

Jenny

27.03.2012 kl.16:12

Bruk dagbladet.no i stedet, VG sin nettavis er helvete på jord. Gråter meg i søvn av frustrasjon hver gang jeg havner innpå der. Layouten er rotete og designet er krise, fontene stygge og så videre.

DataN00b

05.04.2012 kl.02:08

WTF?? "TVANG GUTT TIL Å SE PÅ HALSHOGGING"?

Vent litt, det var ikke det som var fokuset. Okei, Iver, ettersom du har sett deg lei av masende bannere skal jeg gi deg et nett lite tips: Prøv Puppy Linux. Verken Flash eller Shockwave - støtte. Så slipper du alskens ekle bannere som tar opp unødvendig skjermplass og hefter prosessoren. Ellers er Ad Block og Ghostery nevnt, og det er vel og bra. Ellers så kan det være en idé å prøve ut NoScript også.

Skriv en ny kommentar

hits