Ungdom mot rasismeFram med kalenderen: 21. mars startes Ungdom mot rasisme.
 

Ungdom mot rasisme blir en ny ungdomsorganisasjon for alle dem som fortsatt mener det er verre å gjøre rasistiske ting enn å kalle noen rasist. Jeg har jobba en stund med forberedelsene og tror dette kan bli skikkelig bra. Men det er mer opp til deg enn meg. Ungdomspartiene har jobba sammen for å stable dette på beina, men etter det skal den være helt uavhengig. Rød Ungdom, AUF eller FpU skal ikke drive den, ha en fast representant i styret eller noe i nærheten. Og enda godt er det!

Jeg var mildt sagt skeptisk til å samarbeide med FpU om å starte opp en antirasistisk organisasjon. Vi er jo på hver vår planet når det kommer til rasisme. Grunnen til at vi gikk med på det, var nettopp at ungdomspartiene ikke skulle bli enige om noe politisk, bare gi Ungdom mot rasisme starthjelp. Derfor har ikke Ungdom mot rasisme noe politisk plattform enda, kun en formålsparagraf og definisjon av rasisme i vedtektene. Hva man mener må medlemmene selv diskutere seg fram til. Derfor bør alle antirasister registrere seg på de foreløpige nettsidene og delta på facebookgruppa.

 

Henrik Asheim i Unge Høyre mente i Dagbladet på fredag at det er på tide å «avpolitisere arbeidet mot rasisme». Det er jeg uenig i. Jeg mener partipolitisk uavhengighet er målet, ikke politisk nøytralitet. Antirasisme handler ikke bare om holdninger og fordommer blant enkeltpersoner, men også hvilken politikk som føres. Derfor håper jeg Ungdom mot rasisme kan ta politisk stilling til partienes forslag og praksis. Hvis ikke ender vi opp med et slags «Ungdom for snillhet», og det blir litt slapt.

 

Én kommentar

minstettvertshusmåderlukkesnårjegdør

27.02.2012 kl.12:05

Godt poeng Iver. Partipolitisk uavhengighet er bra for en bred antirasistisk organisasjon. Avpolitisert antirasisme kan derimot ikke være annet enn tom toleranse, uinteressant og uviktig.

Skriv en ny kommentar

hits