Dana Mahmoud vil jobbe, men får ikke lov

Rød Ungdom har i februar en kampanje for å gi asylsøkere og ureturnerbare mulighet til å jobbe. Før fikk nesten alle som søkte asyl arbeidstillatelse. Nå har regjeringa strammet inn sånn at langt under halvparten får. De tror de kan skremme folk vekk fra å søke om asyl, men så lenge det finnes krig, naturkatastrofer og forfølgelse vil folk søke asyl, og det har de full rett til. Da kan vi velge om vi vil behandle dem skikkelig og gi dem muligheten til å bidra gjennom jobb og skatt, eller om vi skal skape en ny underklasse uten rettigheter. Det første vil være i tråd med verdiene vi har bygget landet vår på, det andre vil være en oppskrift på fattigdom, menneskerettighetsbrudd og kriminalitet.

 I løpet av kampanjen skal vi slippe flere filmklipp, hvor vi snakker med noen av dem som i dag nektes å jobbe pga regjeringas håpløst strenge regler. I første film intervjuer vi Dana Mahmoud:

Vil du lese mer om Danas historie, kan du sjekke ut dette

 

Én kommentar

Doktor Daniel

02.02.2012 kl.11:49

Lol, kvifor skal dei har menneskerettar? Menneskerettar er jo berre for _menneske_. Ein er ikkje menneske viss ein kjem frå eit anna land!

Eg trur hovudproblemet er at dei som skal bestemme no er veldig opptekne av menneskerettar, men dei har aldri tenkt tanka på at andre enn nordmenn er menneske, og at ein er eit menneske sjølv om ein ikkje har fått dei riktige papira i landet sitt.

Skriv en ny kommentar

hits