Skitten og blankpusset rasisme

Denne videoen har skapt furore i Storbritannia, forståelig nok. Hun er trolig den mest moralsk fordømte briten i eget hjemland for tiden. Hun glemte en ting: Å pakke rasismen sin inn i pene fraser, historiske paraleller og akademiske termer (les Eivind Trædals treffende kronikk om emnet). Til og med Daily Mail, tabloidavisa som jevnt og trutt har bidratt til å bygge opp holdningene dama her sier rett ut, mente det ble for uelegant og ga henne en verbal slakt. Men naturligvis finnes det folk som kan komme henne til unnsetning: 

 Bruk gjerne litt tid på å se gjennom en del av videoresponsen episoden på trikken har fått, men vær forberedt på å bli bekymret. Heldigvis finnes det nok av eksempler på at rasisme og voldelig høyreekstremisme kan stoppes. Men da må den aktivt bekjempes, ikke kun beskyttes under ytringsfrihetens falske flagg.

 

3 kommentarer

Amund Åstebøl

29.11.2011 kl.22:30

En direkte kvalm og forkastelig video.

Høyreekstremismen er det fullstendig nødvendig å få en slutt på, hvis ikke kan vi bare glemme å utvikle oss som nasjon og samfunn. Men da må det jobbes grundig og hardt med en holdningsendring blant befolkningen. Da snakker jeg ikke bare om hverdagsrasismen vi dessverre ser altfor mye til, men også ufine kommentarer og uttalelser fra høyresiden.

Derfor er det viktig at de med makten må vedta og gjennomføre fundamentale tiltak for at vi på lang basis skal kunne få en positiv effekt.

Doktor Daniel

30.11.2011 kl.12:43

For ein interessant video. (Og no tenkte eg på trikken) Hadde ikkje rasisme vore så vanleg som det er, hadde eg tenkt at det var nokon med eit underleg oppheng som hadde stikke av ifrå psykiatrisk. Eg vil uansett tru det går framover - eg trur til og med at det sikkert er mange rasistar som får mykje meir motstand enn mørkhuda får. Viss det fortsetjer, er det kanskje ingen som kjem til å gidde å vere rasist meir.

30.11.2011 kl.17:05

Apg 17:26

Skriv en ny kommentar

hits