Iver tester ungehoyre.noI anledning at Rød Ungdom lanserer nye nettsider, poster jeg en anmeldelse av Unge Høyres nettsider. De gamle pengenes unge forsvarere gir forventninger om en nettside full av beversveis, blåskjorter og revejakt. Ikke alle fordommene innfrir.

La meg først gjenta kriteriene jeg tidligere har satt for hva som er viktige med en bra nettside:

Den må være enkel å bruke

Det må være lett å finne fakta og hva organisasjonen mener

Den må være pen å se på

Den må være troverdig. Ingen vits i å late som man er et arkitektkontor, hvis man er et ungdomsparti.

 

Plusspoeng:
Disse nettsidene er pene, så på design vinner de mye. Layouten er også veldig Unge Høyre, med lyse blåfarger og kjølig eleganse. Wall Streets unge disipler føler nok at de har kommet hjem når de klikker seg inn her.

Det er også mye innhold å surfe rundt på, så det frister å bli der en stund.  Popupen som kommer første gang man besøker siden er skikkelig Obama-stil, og selv om Obama løste det hakket mer elegant, er det fortsatt godt gjennomført.

Det er også en slags folkelig x-faktor over sidene, som de vinner en del på. Det ser ut som de har prøvd å riste av seg det verste snobberiet, og det lykkes de bra med. 


Minuspoeng:
Mitt største problem med disse nettsidene, er at det er vanskelig å lete seg fram til politikken. Klikker man seg videre til politikk-menyen, kommer man til en lang rekke linker og det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Her synes jeg blårussen kunne gjort det lettere for oss og valgt ut et mindre utvalg saker å presentere oss for. Så kunne heller de mest interesserte klikke seg videre derfra til alt av vedtatte programmer og politiske notater.

Nettsidene gir også inntrykk av å være en veldig ambisiøs plan som ikke har kommet helt i mål. En del av innholdssidene hadde jeg forventninger til som ikke ble innfridd, f eks siden med politiske notater og informasjonen på engelsk. Ikke veldig viktig, men det gir et uproft inntrykk. Det kler dem dårlig.

En siste raritet: de har valgt et bilde av Henrik Asheim der han ikke likner så veldig på seg selv. Dessuten har jeg aldri sett han gå i rød hettegenser. Det går stort sett i skjorte eller dressjakke. Men det kan jo hende han har deltidsjobb på ungdomsklubb?


Total:
På form får de nesten full pott, det er pent å se på og troverdig. På innhold får de derimot trekk. Jeg synes de gjør det for vanskelig for publikum å finne ut hva de mener, utover tomme fraser om frihet, toleranse og at du gjør en forskjell. Ingen grunn til å gjemme politikken sin. Terningkast 4. 
 

5 kommentarer

struggleforfreedom

15.11.2011 kl.18:30

Hey! Ville bare si: stå på videre. Rød Ungdom har mange gode saker og initiativer. Som frihetlig sosialist liker jeg spesielt initiativet "velg sjefen din selv" :) Vi trenger en sterk venstreside mer enn noen gang. sff

:)

16.11.2011 kl.00:46

Likte den her. Kult om du bedømmer de andre partiene sine hjemmesider. Særlig Ungkom! Deres hjemmeside er ganske morsom.

Marte

16.11.2011 kl.23:16

Som medlem i UH kan jeg si meg ganske enig i denne beskrivelsen av UHs nettside, og det skal sies at dere har fått dere en veldig fin og oversiktelig nettside som dere kan være stolt av. Det jeg ikke er enig med deg i er sterotypene du beskriver unge høyre med. Skal man sterotype alle folkeslag, grupper, religioner osv skaper man usikkerhet hos mange. Høyre består ikke bare av bærumsgutter og folk med penger. Grunnen til at jeg er i UH er ikke fordi jeg er i mot deres skolepolitikk, men jeg mener at den bare blir for noen elever og ikke alle. Selv vet jeg at jeg lærer best med lekser, og selvom jeg har vært i små klasser har ikke det hjulpet noe. En skolepolitikk som kan pushe alle til å prestere og utfordre er bedre enn en skolepolitikk som treffer noen, eller som skolen idag treffer gjennomsnittselven.

Fortsett med bra blogging. Du er flink til å skrive og interresant å lese det!!

Iver Aastebøl

17.11.2011 kl.00:04

Marte: Takk for fin tilbakemelding. Poenget med stereotypene var egentlig ikke å forsøke å underbygge dem, men heller referere til at de forestillingene om UH finnes (tro meg, de gjør det, selv om jeg ikke deler dem alle sammen). Innlegget er jo heller ikke et forsøk på å underbygge de forestillingene. Men referanser til at UH forsvarer interessene til de rikeste mener jeg dere må tåle, all den tid dere ikke akkurat er Occupy Wall Street-tilhengere.

Johnny

19.11.2011 kl.10:34

Er det ikke litt artig å tenke på at Høyre garantert har betydelig flere "arbeidere" enn Rødt? :) Jeg er selv medlem i UH, og må innrømme at jeg forstår godt hvorfor demonstrantene okkuperer Wall Street. I USA er det nærmest de store bankene som styrer, og de er blitt "Too big to fail". Tror du vet at Høyre kjører en annen politikk en den som er i USA.. :P

Skriv en ny kommentar

hits