Arne Johannessen ødelegger debatten om voldtekt

 


Arne Johannessen - mer opptatt av motbakkeløp enn å bli sitert rett i mediene


Idag satte jeg frokosten i halsen da jeg hørte Arne Johannessen på morgennyhetene. Johannessen, som er leder for Politiets Fellesforbund, mener at alle ID-løse asylsøkere bør sperres inne for å forhindre overfallsvoldtekter.

Først hadde jeg lyst til å ringe rett til Dagbladet og be dem sitere meg på at Arne Johannessen er en jævla idiot som drar «kriminell asylsøker»-kortet i en sammensatt debatt og på den måten ødelegger alt. Så kom jeg på at jeg like godt kunne ringe ham, for å sjekke om han virkelig mente det han sa, før jeg løp videre til mediene med temperamentet mitt. Vi hadde en kort og litt oppklarende prat, men jeg mener fortsatt Arne Johannessen er svært uansvarlig i denne saken.

Men la oss først se på hva han sa i Dagbladets sak:

 

 • «Politiets Fellesforbund vil låse inn kriminelle og ID-løse asylsøkere i lukkede mottak.»
  (Fra Dagbladets brødtekst.)
  Kommentar: Dette kan ikke leses annerledes enn at de vil internere alle ID-løse asylsøkere, uansett om de har gjort noe kriminelt eller ikke. Det ville bety en god del kvinner og barn også, uten at noen helt klarer å se for seg at de er høyrisiko potensielle voldtektsmenn.

   

 • «Fakta er at kriminelle id-løse asylsøkere er overrepresentert i saker som gjelder overfallsvoldtekter.» (direkte sitat)
  Kommentar: Mye tyder på at dette dessverre sant. Men husk: Det må ikke forstås som at det kun er asylsøkere som utfører overfallsvoldtekter. Fra Oslo-politiets egen rapport om voldtekt i Oslo kan vi lese at «når det gjelder overfallsvoldtekter spesifikt, har de fem kjente gjerningsmennene i 2010 minoritetsbakgrunn. Flere ukjente gjerningsmenn er derimot beskrevet som nordiske/vestlige av utseende.» Det kan heller ikke leses som at alle voldtekstmenn er innvandrere. Samme rapport viser at 61 prosent av alle anmeldte voldtektsforbrytere er norske. En av grunnene er at overfallsvoldtektene utgjør en ganske liten del av alle voldtekter, ca 13 prosent (selv om det ikke synes på mediedekningen).

 • «Det er en kjensgjerning at en god del ID-løse asylsøkere kommer til Norge med forbrytersk hensikt.» (direkte sitat)
  Kommentar: Er det virkelig det? UDI sier selv at 9 av 10 asylsøkere kommer til Norge som ID-løse, dvs uten identitetspapirer ved ankomst. Om en god del av disse kommer til Norge med forbrytersk hensikt, betyr vel det at ca halvparten av de ID-løse er kriminelle. Det betyr rundt 45 prosent av alle som søker asyl. Det er en ganske drøy påstand, og jeg har fortsatt ikke sett statistikk som tyder på at det er sånn. Kanskje fordi den ikke finnes?

Er det dette de egentlig mener i Politiets Fellesforbund? Johannessen ga meg en litt annen versjon over telefon. Her følger de sammen med mine kommentarer:

For det første sa han at Politiets Fellesforbund ikke vil sperre inne alle kriminelle og ID-løse asylsøkere i lukkede mottak. De vil sperre inne det lille mindretallet som gang på gang blir tatt for kriminalitet, og aktivt motarbeider forsøk på å la seg identifisere ved å slipe av seg fingertuppene og liknende.
 

Kommentar: Dette forslaget er mindre drastisk enn å sperre inne alle. Tall fra 2009 viste at 7 % ikke bidro til å gjøre sin identitet kjent. Det utgjorde 337 mennesker. Hvor mange av dem som igjen er kriminelle, har jeg ikke sett tall på. Men det bryter fortsatt med hva jeg mener er et viktig prinsipp i det norske samfunnet: Vi har likhet for loven, og alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Det må gjelde uansett nasjonalitet, hudfarge eller rulleblad.
Artikkel 1 i FNs konvensjon mot rasediskriminering av 1965 gir følgende definisjon på rasisme: «I denne konvensjon betyr uttrykket "rasediskriminering" enhver forskjellsbehandling, utelukkelse, innskrenkning eller begunstigelse på grunn av rase, hudfarge, avstamning eller nasjonal eller etnisk opprinnelse...» Så kan du dømme selv om du mener Johannessens forslag passer inn her.

For det andre mente ikke Johannessen at «en god del ID-løse asylsøkere kommer til Norge med forbrytersk hensikt», selv om han presterte å bli sitert på det (!). Han mente at ID-løse asylsøkere var overrepresentert blant dem som driver med narkotikahandel, trafficing og annen alvorlig kriminalitet. Jeg har ikke sett tall på dette, og Johannessen kunne ikke fortelle meg hvor jeg kunne finne det. Men en ting er uansett sikkert: Det er stor forskjell på å si at en god del asylsøkere er kriminelle, og å si at blant de kriminelle er det mange ID-løse asylsøkere.

Det er med andre ord et godt stykke mellom Arne Johannesen i Dagbladet og Arne Johannessen i telefonen med meg. Hvem av dem snakker sant? Jeg vet ikke, men forhåpentligvis den siste, som i det minste er hakket mer nyansert. Selv om jeg fortsatt er veldig uenig, da.
 

Han sa forresten en siste ting også. Det er viktig å ta debatten om dette. Helt enig. Men da er det vel også viktig at debatten er nyansert og føres på bakgrunn av fakta?

 

Til slutt: Er dette Dagbladet sin feil? Ser ikke sånn ut. Derfra fikk jeg fortalt at Johannessen hadde godkjent manus og sitater i saken før den ble publisert. Det tyder på at lederen for Politiets Fellesforbund godtar å bli framstilt unyansert og feil i mediene. For det første er det ganske pinlig for hans egen del. For det andre er det svært uansvarlig overfor dem som taper på en unyansert debatt om overfallsvoldtekt: Kvinnene som blir voldtatt og asylsøkerne som blir mistenkeliggjort.

 

133 kommentarer

Ege

28.10.2011 kl.14:48

Veldig bra!

Magne D. Antonsen

28.10.2011 kl.14:53

Bra blogg, Iver!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Iver Aastebøl

28.10.2011 kl.14:55

Takk for det!

Ken Jackson

28.10.2011 kl.15:07

Grundig, reflektert og skarpt. Godt at du tar opp dette betente saksfeltet.

G.H

28.10.2011 kl.15:43

Er helt enig med Arne Johanessen.De som kommer papirløse har alerede forbrytet seg.

Bloggeren her tar ikke hensyn til loven. om vi kommer ulovlig til Australia, New Zeland, Canada,

USA, Rusland og alle andre land som krever visum, ville vi bli arestert, straffet og sendt hjem igjen. Forstår ikke hvorfor mensker som kommer til norge for å utnytte våre goder, skal behandles

anderledels en det vi vil bli.Det er ikke de fattige flykningene som kommer, kort og godt for de har ikke resurser til reisen, analfabete og uten mulighet til å skaffe seg papirer for å komme ut av

eget land.De som kommer har via omveier og opp mot 20.000Kr. som i eget land kan være opp

mot 3-6 årslønner, som en familie kunne leve godt på i flere år. Send de raskes mulig ut i gjenn

Jeetlie

28.10.2011 kl.15:44

Iver Aastebøl. Jeg er selv person med annen hudfarge og kan igjen konstantere at du uttaler deg om ting du ikke har peiling på. Alle mennesker som ulovlig oppholder seg i landet bør sendes på lukkede mottak. Din utrolige naive enkle narrisistiske menneskesyn der du lever i din egen boble fører til økt rasisme i dette landet. Slik at slike som meg som ikke har valgt å komme til dette landet også blir uglesett pga. uduglige virkelighetsfjerne politikere slik som deg. Det er en kjensgjerning fra politiets side at mange av de papirløse er mennesker som begår voldtekt. Selv om noen av overgrepspersonene er "Norske" har det ikke noe med saken å gjøre. Disse menneskene oppholder seg ulovlig i dette landet, og bør derfor behandles deretter. Jeg håper virkelig ikke at det er din mor, søster eller kjæreste som blir utsatt for dette. Dere i Rødt lever etter min mening på en helt annen planet. Av de "papirløse" som kommer til landet har en stor andel kommet seg med fly til europa. Dvs. at de har identitetspapirer i orden når de tar fly, men "mister" de når de søker asyl. Jeg har en jobb der jeg jobber mot disse menneskene daglig. Så jeg kan faktisk uttale meg om saken. De fleste av asylsøkerne som kommer til Norge i dag er i utgangspunktet økonomiske flyktninger. Fordi Når de fleste drar til andre siden av jorden, så er det ikke fordi de søker trygghet, men økonomisk trygghet fordi Norge er et av de land som gir mest til nye landsmenn både i form av økonomisk hjelp og andre ytelser. Norge har blitt en fri stat for kriminelle nettop pga. slike som deg som ikke vil se verden slik den faktisk er .

28.10.2011 kl.15:44

tja. de er jo per definisjon lovbrytere disse folka så å sette de inn uten lov og dom er jo ikke helt rektig.

man må kanskje være jødehater (les: Marx Zum Judenfrage forsjempel) og rød i toppen for å se det.

håper politiet treffer på deg under en blitzaksjon så du får smake litt "fredelig demonstrasjon"

Halvard Laupsa

28.10.2011 kl.16:20

Helt enig med Jeetlie!!!!! Er selv sosialist og temmelig rød i min ideologi og tankegang. Men etter å ha gått livets skole, har jeg fått åpnet øynene mine for realitetene slik de er. Kommunisme/ sosialisme har en evne til å tilnerme problemstillinger på en utrolig naiv og banal måte. Derfor har jeg gradvis beveget meg mot høyre, nettopp pga innvandrings-politikken. Er fortsatt medlem av AP(det eneste ikke borgerlige partiet som har noenlunde grei politikk på området), men mener de faktisk kan bli enda mer "kyniske" el tøffe om du vil. Sv ,Rødt, Krf og Venstre bør stikke hue opp fra jorden og se hva som faktisk foregår blandt ulovlige men også lovlige innvandrere her i landet. Vi må være tøffere og stille høyere krav til integrering og etterlevelse av norsk lov. Her har dere en stor jobb og gjøre!!! Fortsetter dette og skli ut vil enda flere velgere gå til Høyre og Frp. Og det kan vel umulig være i deres interesse???

Arnfinn Sponheim

28.10.2011 kl.16:31

Endelig har Arne Johannessen kommet med noe som jeg støtter 100%

For å få bukt med disse krimenelle attentatene mot folket, er den eneste løsningen å sperre dem inne. Deretter la dem sitte til de er DNA-sjekket/registrert, og semdt med første flyet hjem igjen.

Ina

28.10.2011 kl.16:53

Veldig bra blogg. Jeg kunne ønske alle tenkte slik som du gjør, men da hadde det ikke vært en realistisk verden. Jeg er selv utlending, men blir oppgitt, av de som utfører kriminelle handlinger, kaller norske unge jenter horer osv. Selfølgelig må vi respektere at mange kommer fra krig og sult. Men som de sier kommer mange for å tjene penger. Vi er alle mennekser så syns ikke norge skal leke Gud, og bestemme om hvem som skal ha det godt eller ikke. Men vi kan gjøre noe mot dem som gjør vondt mot andre. Jeg syns faktsik at utlendigner som gjør noe kriminelt (kommer ann på hva) skal bli sendt ut av landet. Tenker meg at det kommer en god ordning. Jeg vet at det hører velidig drastisk ut. Men når jeg leser alle artiklene, om barn som ikke kan være i norge, eller må bli sendt tilbake, og blir evt. drept. Syns jeg vi kan sende de som gjør noe kriminelt tilbake

SCHECC

28.10.2011 kl.16:59

Helt enig med Jeetlie her.

mich

28.10.2011 kl.17:21

faen heller er de papir løse send de ut .. hva er galt med det.. de er ikke velkommene når de ikke har gyldige papirer er kansje en grunn til det så nei de skal ikke få ta opp plassene til de som skal sitte inne her i norge.. FAEN

G.H

28.10.2011 kl.17:21

Etter å ha hørt Ivar AAstebøls redgjørelse i nyhetene kl 17. om stakkarne som kommer hit uten

identitet. Ivar AAstebøl de hiver ikke identitets papirene sine i frykt . De gjør dette for å vansklig gjøre for norske myndigheter, å finne ut hvem de er. De er falske, bergnende og kyniske mensker, Mange kommer fra land, hvor det å det å gråte seg til sympati ,lyve, stjele , er en del av verdagen og vil fortsette med dette i norge. De gir rett å slett F.... i norske lover.

Nei vokn opp, send de hjem Nordmenn er verdens ynkligste å naive mensker.

Renate

28.10.2011 kl.18:30

G.H vil bare minne deg på at vi er et Schengen land. Det vil si fri flyt av varer(lovlige varer, som må fortolles ja, men riktignok varer), og MENNESKER. Det vil i teorien si at det er mulig å reise hvor som helst innenfor Schengen landene uten pass!!!!

Olsen

28.10.2011 kl.18:40

Ser ikke problemet egentlig .. Bare du som vil ha oppmerksomhet

Hoderyster...

28.10.2011 kl.18:49

Schengenavtalen er skadelig for land og folk, la oss få visumplikt som andre land som er fornuftige nok til å ville beskytte seg og sitt. Mye idiotisk som skjer og har skjedd her til lands, men Schengen tar kaka...... Meld oss ut av EØS i samme slengen så er vi på riktig vei!

Lars Martin

28.10.2011 kl.18:57

@Renate. Schengen-avtalen gir ikke rettighet til ubegrenset opphold i riket, tror det begrenser seg til 90 dager i løpet av en periode på 6 måneder. Kriminelle handlinger fører så til bortvisning, og evt utestengelse av Schengen på kortere eller endelig sikt.

De såkalte papirløse flyktningene utgjør et stort problem i den forstand at de gjør saksbehandlingen og etterforskningsarbeidet mot hver enkel søknad om opphold så tidkrevende. Mange av disse kommer også til Norge via andre europeiske land, hvor de allerede har fått innvilget opphold, og vet at de da ikke har gode muligheter for det samme i Norge. Ref. Dublin-avtalen.

Vil også minne om at rettighetene til de som søker opphold i Norge er gode. Saksbehandlingen sikres gjennom retten til å klage på vedtak opp til tre ganger (2 ganger til UDI, 1 gang til UNE). Ved endelig avslag på opphold får utlendingen en utreisefrist som han/hun plikter å opprettholde. Det er først når dette ikke skjer at politiet trekkes inn. Dette er vanlig kunnskap på diverse asylmottak rundt omkring i landet, og mange utlendinger (tidligere asylsøkere) forsvinner så under jorden etter sitt endelige avslag.

Alt detter muligens litt off-topic, men vil bare understreke at de "papirløse flyktningene", de som ikke har opprettholdt sin utreisefrist, per definisjon ikke har lovlig opphold i Norge, og på det grunnlaget bør interneres i påvente av effektuert deportasjon fra politiets side. Hvis dette kan føre til lavere kriminalitetsgrad i Norge, må dette kunne bli sett på som noe utelukkende possitivt.

I.N.

28.10.2011 kl.19:04

Alle som kommer til landet uten ID-papirer bør kastes ut med en gang. Grunnen til at dem ikke har papirer er fordi dem er kriminelle, og vet at dem da ikke blir sloppe inn. Folk svir ikke uheldigvis fingeravtrykkene fra fingrene sine. Det er frustrerende å høre om asylsøkere som langer ut narko, og voldtar gang på gang uten at dem blir arresterte og kasta ut. Dem som blir kasta ut er godt integrerte og utdannede innvandrer kvinner med barn uten noen god grunn. Virker som at regjeringa målbevist driver å kaster ut alle dei ressursterke innvandrerne. Sikkert fordi at dem ikke har gått igjennom den fordummende og hjernevaskende prossesen som kalles den norske skolen. Vi nordmenn er så oppslukt av hvor fantastiske vi og landet vårt er at vi ikke innser alle problemene samfunnet vårt har. Trur det snart er på tide med en ny periode med realismen siden heile samfunnet ser ut til å ha stoppet opp. Alle skal være like, og alle forandringer skal skje under lange hemmelige byrokratiske prosseser. Dette ødelegger ungdommens vilje og entusiasme til å engasjere seg politisk fordi vi vet at vi ikke blir hørt. Om vi tar fatt i temaer som er tabu blir vi stempla, og dermed er det ingen som vil høre på oss fordi da kan dem også bli stempla. I Norge er det felleskap og likhet som teller, og ingen plass for ambisjoner og individualisme. AP har hjernavaska heile den nye genserasjonen, og får oss til å tru at vi lever i Kardemome by, mens realitetene er noe helt annet.

Etter 22. juli har ting bare blitt vere, og Jens Stoltenberg driv vell og ser på seg selv som Gud =/

potetrepublikken norge!

28.10.2011 kl.19:09

Det er jævla systemet som må endres. Klart alle kaster id papirer ,eneste måte å få bli i norge. kriminelle bør straffes hardt og seff sendt tilbake. Innfør dødstraff ,bedre kvitte seg med slike voldtektmenn. heng disse jævlene ,de er stor skam for alle innvandrere..

Robert

28.10.2011 kl.19:36

Her var det mye rart fra ytterste venstre fløy:

For det første kommer problemet man prøver å løse at at Norge bryter internasjonale avtaler ved å motta asylsøknader og slippe inn i Schengen-området personer som ikke kommer til Norge som første "trygge land". I tillegg bløffes det med at mange er "ikke returnerbare". Det korrekte vil her være å straks returnere alle disse til de siste landet de var innom uten videre saksbehandling.

Så til påstandene om internering eller fengsling. Det vil her være flere vesentlige forskjeller med de lukkede mottak slik det er foreslått og slik det blir praktisert i andre land: Å søke om asyl i Norge og vente i lukket mottak til saken er behandlet er et tilbud de vil få og ikke noe de er nødt til å foreta. De kan også når som helst velge å forlate mottaket ved å reise fra Norge. Denne ordningen burde omfatte samtlige asylsøkere og ikke bare de som har kastet passet mellom flyet og passkontrollen.Det burde være en selvfølge at om man ikke skal ha lov til å ferdes fritt rundt i et land man ikke har lovlig opphold i.

Ellers så er jo insinuasjonen om at de som er for nasjonale grenser og aksesskontroll alle er rasister merkelig. Er det rasistisk at Norge i likhet med alle andre land har med ordning med statsborgerskap? Er det rasistisk at et land har grenser? Er Schengen-avtalen rasistisk?

Asylordningen slik den blir praktisert idag betyr fri innvandring til Norge og fri flyt av kriminelle. Mange nordmenn har mistet livet, blitt voldtatt eller ranet som en følge av dagens asylpolitikk. Er dette noe de på den mest naive ytterste fløy i det hele tatt bryr seg om eller er det viktigere for dere å finne alle mulige rare grunner til å kalle alle som er uenige med dere for rasister?

ulv1

28.10.2011 kl.19:54

At VG velger ut denne bloggen som en av fem, må bety at enten er det fryktelig mange dårlige blogger i dette landet, ellers så er vel VG enige med denne kommunisten? Dere er faen meg en skam!

Dag

28.10.2011 kl.20:23

Lås de inn og kast nøkkelen

Eller send de til Svalbard for og hugge is. gjør som Finland forlangt at de skal arbeide, da snur det fortere enn Fanden.

28.10.2011 kl.20:28

send de papirløse hjem , det er for det meste krimminelle og analfabet. de bryr seg ikke lover og regler.

Ottar

28.10.2011 kl.20:30

RØDT er dødt - en surrealistisk hjernedød organisasjon. De består av villfarne unge gammelkommunister og antidemokrater med Stalin, Pol Pot, Enhver Hoxa, Mao osv som forbilder. Noen av verdens værste massemordere. I disse dager er det vel heia China og Nord-Korea. De sanne demokratier. Har dere i RØDT slutta med væpna revvvvolusjon a la 70-tallet. Eller hemmelige politiske leire med væpna vakter? Ikke det nei. I disse dager er dere mest opptatt av å fylle Norge med såkalte papirløse analfabeter. Er det blant disse innvandrerne dere skal hente stemmer i valg - for ingen normal demokratisk innstilt nordmann vil finne på å stemme RØDT. Så får dere bare holde på å øse ut edder og galle og de mest idiotiske utsegner. Som nå. Disse papirløse analfabetene skal ut av Norge raskest mulig før flere norske jenter blir skamfert for livet. Arne Johannessen og Jeetlie har min fulle støtte. Igjen - RØDT er dødt.

Arnfinn Sponheim

28.10.2011 kl.20:39

Mange kloke mennesker her... Hvorfor er dere ikke politikere...? 5-0 til dere framfor de som "styrer" nå.....

Lasse Tråsykkel

28.10.2011 kl.21:18

Det bør ikke være noen rett til å gå fritt rundt på gata uten en bekreftet identitet. Det har ingen ting med fengsling uten lov og dom.

Det du må forstå, er at situasjonen er alvorlig, og de naive har fått herje alt for lenge.

Storen

28.10.2011 kl.21:25

Politiet i Norge er dritten selv, jeg har sagt tidligere og sier det igjen:

Mann blir dømt av politiet ikke av retten i Norge.

Du blir overvåket i alle kanter hjemme og utte av politiet.

Nå skal de fengsle folk på gata? det viser bare så stor inkompentanse politiet har

de klarer ikke å finne de som voldtar og kaster skylda på alle?

Det er Nordmen som er pedofile, det er Nordmen som er voldsmenn.

Fei for eggen dør først din idiot.

Mia

28.10.2011 kl.22:33

@Storen: Hold deg til saken.

Ellers: "ID løse asylsøkere bør sperres inne". Her ser det ut som om enkelte har misforstått. Det er ikke snakk om å sette disse i fengsel, men at ID-løse asylsøkere skal holdes inne i lukkede mottak. Dette er en av få saker hvor jeg virkelig støtter Arne Johannessen.

I tillegg kan nevnes at det å komme papirløs til landet i seg selv er en forbrytelse.

Oslo er den byen i norden hvor det skjer flest voldtekter. Skammelig og virkelig på tide å gjøre noe som får asylsøkere til å forstå at dette godtar vi ikke. Var det 43 av 46 voldtekter som ble begått av utenlandske statsborgere? Stå på Arne Johannessen. Dette kan vi ikke finne oss i lengre.

anders torp

28.10.2011 kl.23:25

er du født i går eller bare virker det sånn?

se i norske fengsler. er ikke innvandrerne sterkt overrepresentert blandt de innsatte? er det ikke også utgitt en rapport av oslopolitiet som slo fast at 90% av vinningskriminaliteten i oslo er utført av mennesker med innvandrerbakgrunn?

hvordan kan du da så åpent påstå at flesteparten av dem som kommer hit (gjerne uten papirer så det skal bli vanskeligere å finne ut av deres kriminelle fortid), ikke kommer hit med kriminelle hensikter?

lås dem inn til asylsøknaden er avklart, og når de få avslagene kommer så burde dem sendes ut straks å ikke slippes fri så dem kan gjøre som dem vil her....

AndyAce83

28.10.2011 kl.23:35

Dette er andre PK innlegget som står på forsiden av Vgs hjemmesider idag som dreier seg om voldtekt i Oslo. Denne her er vel hakke verre fordi den er kommunistisk i tillegg.

Jeg synes like synd på kommunister som jeg synes synd på scientologer. Her er det folk som ikke har lært at hele resten av verden enten ler av de eller frykter de fordi de er en reel trussel. Kommunister er historieløse, «naive» og kyniske på engang. Noen av de mest egoistiske menneskene jeg kjenner er røde som faen (ser de gå med palestinaskjerf)

Så nå skal Iver Aastebøl forsvare mangfoldet fordi 42 av 43 overfallsvoldtekter er forutsaket av multi-kultur (en nedgang faktisk!). Dette er jo løgn. Og skulle det være sant må vi bare se vekk og tenke at det er alltid mer trist for voldtektsmannen. Han kan ikke Norsk, er redd, og trenger sårt litt fitte.

Den viktigste konklusjonen er at ofrene i denne saken er ikke de som gråter, blør neden til som frykter å ha fått aids, kanskje har blitt gravid og vill ikke kunne se seg i speilet uten å gråte i kanskje flere mnder. Dette selvhatet mener vel egentlig rød er naturlig. Noe vi alle bør sitte med. Gud (unnskyld staten) vet at kommunister hater sin egne røtter(i den grad vi har noen).

Nei, ofret var ikke damen som gråt i høst løvet. Det er sommerfugl i vinterland som er den som lider mest og ingen skal ta fra dem de fargene de viste Iver Aastebøl.

Arne Johannessen kom med en løsning:

Vi vet hvem gruppe som gjør dette (sommerfugler i vinterland) og vi kan holde dem på institusjon. Dette blir for stygt for en rød mann. For han er det verre at noen som kommer til Norge frivillig skal sitte i et hus og se på TV, enn at jenter skal ha traumer, føle seg skitne og at hele Norge øker i intoleranse og frykt på grunn av gjentakende ondskapsfulle handlinger fra multi-kult. Nei, la dem løpe fritt, tenker han. Det er ikke noe problem hvis ikke det rammer han og sine.

Så her kommer hjernetrimmen:

Hvordan kan sosialister som sier så mye pent i grunn være så rasshøl? Ikke vet jeg. Jeg hører de snakker og jeg vet det er fint. Likevel hører jeg om økende frykt og fremmedgjøring. De snakker om toleranse, men de ønsker å skyve store grupper ut. Alt de sier er selvmotsigende likevel stemmer en gjevn strøm på dem og erklærer alt de sier for «godt sagt!».

Jeg vet at Iver Aastebøl sikkert er feminist, hvordan kan han da godta at frigjorte kvinner må løpe tilbake igjen til 50-talltet fordi en verdi blir importert daglig inn til landet? Det er prisen man skal betale for berikelsen som er Islam. «Religion er opium til folket» tenker Iver Aastebøl men «vi skal da ha plass til litt Islam». Islam er jo som alle vet mye mer fredelig en kristendommen.

Når jeg leser slike snillistene tullbakk blogger som dette får jeg alltid en mørk skygge over meg. En skygge som ønsker andre vondt. Jeg liker ikke å si dette, men jeg vil: Når jeg leser slike «det er ikke noe problem, men en overdrivelse» innlegg har jeg så lyst til at skribent skal komme ut for den samme ulykken de «intolerante» ønsker å unngå for andre. La Iver Aastebøl skrive dette innlegget igjen den dagen kjæresten hans har akkurat vært på akutten. Når hun spør han «Hvorfor? Jeg gikk bare alene hjem. Jeg burde holdt meg hjemme. Dette var så dumt av meg. Jeg er dum. Jeg kommer aldri aldri til å gå ut igjen. Jeg er skitten.» Når det koster han noe, la han da skrive sine tårer for sommerfugler i vinterland.

Jeg avslutte som jeg gjorde på det jeg skrev på den andre bloggen med å si. Problemet er ikke en kommunist, ei heller en blogg som dreier seg om pissepratet. Problemet er at dette pisspreiket får komme på forsiden av en av landets største aviser sammen med en annet innlegg like fullt av piss.

Hilsen AndyAce83

Jens Arnold

28.10.2011 kl.23:56

Rødt lever i en helt egen virkelighet full av naiv idealisme.

Rødt kan ikke vite om kultur eller etnisitet er årsaken til voldtektene all den tid de ikke engang gidder å undersøke saken. På sitt sedvanlige intellektuel uetterrettelige vis postulerer man voldtekter kun har sosioøkonomiske faktorer og ikke noenting å gjøre med forkvaklede kvinnesyn i underutviklede kulturer.

Arnfinn Sponheim

29.10.2011 kl.00:16

Hvorfor er norske fengsler fylt olpp med øst-europas verste kriminelle....?

Hvem kan vi gi skylden til...?

Hvem har regjert eter krigen ?

DDR er en gammel modell, men det var før...Som gammel "sosialdemokrat" gremmes jeg ved nåværende balleløse , selvføleseløse idioter. Det er AP i dag....

JoranWa

29.10.2011 kl.00:21

kan vi innføre en ny lov? voldtektsmenn skal kastreres uten bedøvelse, og gjentakelse blir straffet med å kutte av kuken uten bedøvelse. dette i tillegg til fengselstaff selvfølgelig. hvem støtter meg?

Arnfinn Sponheim

29.10.2011 kl.00:25

Jeg må lære noen andres spåk hvis jeg skal forstå våre fengselsfugler..Med sine (pengestrebene) advokeater må de jo få lov å protestere på ting under veis..Men hvem lærer meg....?.

S. Nilsen

29.10.2011 kl.00:57

Og norske kvinner kler seg som horer og da er det lett for folk med en annen kultur å misforstå. De papirløse er tros alt i et fremmed land og har det ikke så greit, og når et fåtal er kriminell så blir alle skuret over en kam.

Gi de papirløse flyktningene ett værdig liv.

Taxithor

29.10.2011 kl.03:28

Send de ut..det er da for svarte ingenting å diskutere...Hvorfor skal disse snylterne få bli???suge ut goder etnisk norske bare kan drømme om...Om dette toleranse pisset fortsetter,så står nordmenn med ræva i været 5 ganger om dagen og korset i flagget er bytta ut med halvmåne og stjerne om ikke mange år.Da kan de tenke på hvor "smarte"de var som stemte AP,og som stille godtok at AP sakte men sikkert avkristna Norge og GAV det til innvandrere....Denne Johannessen er den største nissen i politiets rekker (selv om alle er godt kvalifisert til vattnisser)..Politiet i Norge er en gjeng kjerringer og pussies....men det er en annen historie...

Daniel

29.10.2011 kl.08:00

Er du homofil?

eva borgen

29.10.2011 kl.08:23

Hør nå her Iver Aastebøl:

Hva om din kone/kjæreste, søster eller mor hadde blitt voldtatt. Hadde du fremdeles hatt dine forkvaklede holdninger, eller hadde du kanskje kommet til fornuft?

En annan sak:

Ettersom det sitter bortimot 1200 utlendinger i norske fengsler, sier det seg selv at politiet har og har hatt massevis av arbeide med å få disse apekattene bak lås og slå. Uten dette "merarbeide" hadde vi hatt nok politi til å sørge for lov og orden i landet. Nok til at bl.a norske jenter kunne få gå i fred på gata natterstid

A.A

29.10.2011 kl.08:56

Voldtekt er ett grusomt overgrep på et annet menneske.

Har selv jobbet tett med folk som opplever krisesentere som fylles opp av ofre for denne grusomme handlingen.

Hvem og hvorfor det blir begått voldtekter kan man alltids bruke masse tid å spekulere i. Det si det så enkelt at papirløse flyktninger skal stenges inne vil problemet være løst er en måte å se det på. Jeg sier bare, prøv da, å se hva som skjer!

Om da tallet for overfallsvoldteketer synker eller stiger kan man bare spekulere i. Det jeg tror er viktig for alle som er sterkt innvandringskritiske er å se realiteten i øynene. Nei Norge er ikke lengre kun for nordmenn, Norge er avhengig av arbeidskraft. Norge er også endel av et større verdenssamfunn der vi skal ta imot folk som trenger hjelp. Om vi snakker om en som kommer på grunn av høy utdannelse og er sjef i et oljefirma, eller om vi snakker om en som kommer etter traumatiserte opphold fra eget krigsherjet land,,, uansett- de er her.

Hva kan vi gjøre med det? "Send de ut!" roper mange. Det kommer ikke til å skje, Hva skal man da gjøre for å bygge opp tillit og forståelse. I Stavanger ble det gjort en rekke tiltak etter at tallet på overfallsvoldtekter steg betraktelig. Det ble gjort tiltak som kommunikasjonskurs, selvforsvarskurs, følge hjem kampanjer, ja rent fysiske tiltak for å hindre sitausjoner det kan oppstå. Dette var noe som hjalp betraktelig og antallet overfallsvoldteketer sank betraktelig.

Men utover dette, i det lange løp. For at det skal bygges et samfunn norske og utenlandske kan ferdes trygt i, må man faktisk kunne gå imøte og kommunisere på tvers av kulturer og forståelser. Det nytter ikke kun å løse en dør. Det nytter heller ikke å rope " send hjem".

Oslo In Chanel

29.10.2011 kl.09:13

Så du sier at det er feil å forhindre 9 av 10 overfallsvoldtekter?

Så istedet for 48 overfallsvoldtekter i år så hadde vi hatt mindre enn 5?

Er friheten i en periode til mennesker som har muligheten til å få et nytt og bedre liv i Norge så viktig at du er villig til å ødelegge livet til 50 norske kvinner som er født og oppvokst i norge, betaler skatt og er nyttige samfunnsborgere? Året er ikke slutt ennå, og overfallene er hvertfall ikke slutt.

Det foreligger en ytre trussel. Du kan si hva du vil i forhold til det at jenter skal ta forsvarskurs og lære å forsvare seg selv, men jeg er en jente på 1,64 som veier 45 kg og uansett mengder kung fu og forsvarstenknikker jeg kan skilte med vil det aldri være nok til å forhindre gjennomføringen av et overfall av hvilken som helst gjennomsnittelig mann (det være seg norsk eller utenlandsk).

Jan

29.10.2011 kl.09:41

Bedre føre var.

DataN00b

29.10.2011 kl.12:52

Som "JoranWa" har nevnt tidligere blant kommentarene bør voldtektsforbrytere kastreres. Det er et forslag som jeg kunne tenke meg å sette ut i praksis. Et annet lovforslag som er en smule vondere er 20 stokkeslag utført offentlig som straff for voldtekt. Det ville gitt en avskrekkende effekt og dessuten kunne publikum telle stokkeslagene slik at forbryteren ikke får altfor mange slag. Det ville være i tråd med Stoltenbergs formaning om "mer åpenhet".

Mer deportering av papirløse vil neppe hjelpe på overfallsvoldtekter. Men hardere straffer vil neppe hjelpe når politiet må henlegge så mange voldtektssaker. De trenger ressureser. Penger. Skattepenger. Derfor bør vi gradvis avvikle enkelte offentlige enheter, og dermed unngå skatteøkning, hvilket vil være meget uklokt forhold til framskritt og utvikling. Med færre offentlige utgiftsposter kan politiet få mer penger fra statsbudsjettet.

LilleMy

29.10.2011 kl.13:25

Flott kommentar. Snakk om total avsporing av debatten fra Arne Johannessen og som f.eks. Fabian Stang. De vil først være troverdige i sin retorikk ved å blåse opp like mye hvor mye man vil sperre inne lovbrytende, etnisk norske voldtektsforbrytere. Men det er kanskje ikke så viktig, er en voldtekt mye verre som både overgrep og lovbrudd når det blir utført av en utlending?

Som kvinne og mor til døtre ønsker jeg å høre at voldtekt er uakseptabelt og at man øker straffeutmålingen og har en null-toleranse holdning. En mann som voldtar burde sperres inne lenge, uansett etnisitet, papirer eller hudfarge. Det er ganske artig at det er menn som tar ledelsen i debatten og plasserer skyld der de slipper å forholde seg til at de selv er en del av bildet.

Cristina Castro Costa

29.10.2011 kl.14:31

Jeg er enig med deg Iver Aastebøl.

Man kan ikke bare stenge inn asylmottakere uten papirer som om alle de var voldtektsmenn/kriminelle. Og nei, det er ikke lov å komme til Norge uten papirer, men de som kommer til Norge pga f.eks. krig i hjemlandet, skal de bli kastet tilbake dit? ja, ikke sant, "heller bli drept i sitt eget land enn å komme inn i Norge uten papirer... de er jo bare utlendinger uansett !!". Faen assa, jeg blir kvalm av å lese hvordan noen folk tenker...

Jeg synes at om noen utlendinga skal ha gjort noe kriminelt, skal de bli behandlet som enhver menneske, uansett hudfarge, nasjonalitet osv., ved å f.eks. sende dem inn i fengselet, som en annen nordmann hadde blitt behandlet. Dette fordi ALLE ER LIKEVERDIGE. eller... er ikke dere enige kanskje? er nordmenn viktigere enn f.eks. somalera? hvorfor det da? fordi i det landet dere bor i er det demokrati, arbeid, rettigheter og i noen av de andre land er det kanskje ikke så mye av det?? det er ikke deres feil. Det eneste de vil er å ha et bedre liv, som alle andre.

Som om nordmenn ikke vandra ut... og hva om det som skjer med mange utlendinger uten papirer skjedd med nordmenn i andre land?? nei, da hadde det vært uakseptabelt, sant?

Og dere sier at da blir det for mange folk inni fengsle?? okei... er det ikke mange som klager på at utlendingene "stjeler" jobbene fra nordmenn? ja vel, da har jeg et "forslag" som jeg har nylig kommet på: lage større fengsler med flere arbeidsplasser.

Ikke bra nok det heller?

(Mange) nordmenn har det får godt, og da vet de ikke hva de skal klage på for å kunne ha det enda bedre....

met

29.10.2011 kl.15:44

Jeg er helt enig med Arne Johannesen! Jeg vil gå så langt som å si at alle de som kommer hit uten id-papirer bør plasseres og holdes i lukkede mottak, inntil identiteten deres er kjent og de har fått opphold eller avslag. Det bør også gjelde for de med falske id-papirer. Lukkede mottak er ikke det samme som fengsel, da disse som kommer hit hele tiden har full rett til å reise hjem igjen. Norske borgeres sikkerhet er mye, mye viktigere, enn at disse asylsøkerne skal få gå fritt rundt mens saken deres behandles. Derfor bør de plasseres i lukkede mottak den tiden det tar å få identiteten deres bragt på det rene og asylsøknaden behandlet.
Mennesker som kommer hit uten at vi har bedt dem inn, kan ikke forvente å bli behandlet som likeverdige nordmenn. Sånn er det i mange land nordmenn kommer til også, vi får ikke like rettigheter som de innfødte bare vi setter foten på deres jord. Sånn bør det være her også!
@Cristina Castro Costa
"Som om nordmenn ikke vandra ut... og hva om det som skjer med mange utlendinger uten papirer skjedd med nordmenn i andre land?? nei, da hadde det vært uakseptabelt, sant?"
Nordmenn som utvandret f.eks. til USA, fikk de trygd dit de kom? Fikk de noen hjelp av staten til å etablere seg? Nei! De fikk ingenting. De måtte lære seg språket selv, ingen stod klare til å lære dem noe, ingen stod klare til å gi dem penger fordi de kom dit. De måtte skape sin egen fremtid. Hva er så feil med å forlange det samme av de som velger å komme hit? Hvorfor skal alle som kommer til Norge ha like rettigheter som enhver innfødt nordmann, straks de setter en fot på norsk jord? Nei, det hadde ikke vært uakseptabelt om en nordmann uten papirer hadde blitt hjemsendt eller satt i lukket mottak i et annet land, dersom dette var gjeldende lovverk i det landet. Det hadde vært helt i orden.
@Cristina Castro Costa
"Og dere sier at da blir det for mange folk inni fengsle?? okei... er det ikke mange som klager på at utlendingene "stjeler" jobbene fra nordmenn? ja vel, da har jeg et "forslag" som jeg har nylig kommet på: lage større fengsler med flere arbeidsplasser."
Og hvem skulle så betale for å bygge alle disse fengslene da? Hvorfor i all verden skal vi som betaler skatt og avgifter her i landet, belemres med å betale fengselsplasser for utlendinger vi ikke har bedt hit og som bare har takket oss for oppholdet med å begå kriminalitet? Hvorfor skal mine skattepenger gå til å fø på id-løse kriminelle i norske hotellfengsler, når både den kriminelle handlingen og fengselsoppholdet kunne ha vært unngått ved at de ble satt i lukkede mottak først? I slike saker er det faktisk nordmenns rett til å leve i et trygt samfunn som bør komme først.
@Cristina Castro Costa
"Jeg synes at om noen utlendinga skal ha gjort noe kriminelt, skal de bli behandlet som enhver menneske, uansett hudfarge, nasjonalitet osv., ved å f.eks. sende dem inn i fengselet, som en annen nordmann hadde blitt behandlet. Dette fordi ALLE ER LIKEVERDIGE. eller... er ikke dere enige kanskje? er nordmenn viktigere enn f.eks. somalera? hvorfor det da?"
Nei, asylsøkere og flyktninger er ikke likeverdige. De blir det den dagen de har lært seg språket, integrert seg og studerer/jobber og betaler skatt. Ikke før. Retten til å få norsk statsborgerskap bør henge adskillig høyere enn det gjør i dag.

Cristina C. C.

29.10.2011 kl.16:11

met -> etter det jeg ser så er du uenig med meg når det gjelder alt jeg har skrevet. Jeg forstår om folk ikke vil betale skatt også blir en del av skatten brukt på de som er i fengsle... men... er det da bedre å sende de tilbake til et land der de kanskje blir drept eller der de kommer til å sulte i hjel?

Ikke sant... mye bedre at de dør enn at DU skal betale skatt for at de skal være i fengsle og ikke dø/bli drept.

Og bare sånn at du vet det så er det rett og slett tilfeldig at du er blitt født som nordmann, i Norge. Hva om du hadde blitt født som en utenlandsk, som sulter i sitt eget land og som rett og slett bare vil ha et bedre liv (eller et liv i det hele tatt) for deg selv og familien? er det så vanskelig å forstå? Ha litt EMPATI. Sett deg i andres sin situasjon, og tenk, "hadde jeg likt å bli behandlet slikt?" det har du sikkert ikke gjort før...

At USA har oppført seg dårlig mot noen innvandrera fra f.eks. Norge betyr ikke at nordmenn bør oppføre seg slikt mot innvandrera som kommer hit.

Og jeg mener også at vi ikke burde bare la innvandrera være her og bare la de få penger fra staten, jeg mener at om de først skal være her så bør de komme i en integreringsprosess der de kan lære seg språket, tilpasse seg kulturen & lovene her og få seg en jobb, så de ikke blir avhengige av statens penger.

Harald Hole

29.10.2011 kl.16:33

Jeg har reist verden rundt, arbeidet i 8 år i Afrika..!

Jeg kan ikke fatte og begripe at noen i det hele tatt slipper gjennom grensekontrollen i Norge uten pass og uten visum...!!

Jeg har alltid hatt en helvetes jobb med å sende dokumentasjon og økonomiske garantier hver gang jeg har invitert forretningsforbindelser til Norge..!

Nå som jeg har forstått de Norske sosialistene sin politikk så har det blitt mye enklere...!!! Jeg ber mine forbindelser hive passet sitt i flydassen, og når de kommer til Norge så sier de at de søker asyl...! Dermed får de dekket hotelloppholdet mens de er her og de får dagpenger i tillegg...!! He he og jeg sparer mange penger..!

Telluna

29.10.2011 kl.17:06

I forbindelse med voldtektsrapporten advarer politiet mot ?kulturelle årsaksforklaringer".

"Især har dette vært hyppig med hensyn til variabelen ?etnisk bakgrunn?/?landbakgrunn?, som har gitt uheldig kraft til en forståelse om at kulturell bakgrunn fra andre steder enn Norge skulle innebære en økt voldtektsfare i seg selv."

Samtidig velger man å understreke at det er etniske nordmenn som stadig utgjør den største gruppen gjerningsmenn. I rapportens kapittel om Statsborgerskap og landbakgrunn ? gjerningsperson (s. 52) heter det følgelig at:

"Den etniske profilen varierer innenfor de ulike voldtektstypene, men for samtlige unntatt overfallsvoldtekt er norske gjerningspersoner den største gruppen."

Akkurat det kommer ikke som noen overraskelse, all den tid omlag sytti prosent av hovedstadens befolkning fortsatt består av nordmenn uten innvandringsbakgrunn, selv om den andelen nok er blitt endel lavere i de aldersgruppene som normalt er involvert i voldtekter. Nordmenn er fortsatt den suverent største enkeltnasjonaliteten i byen, og de vil forbli det lenge etter at de mister flertallet i befolkningen.

Det man behendig unnlater å snakke om, er den statistiske overrepresentasjonen hos personer med ikke-vestlig bakgrunn.

Ifølge tall fra Oslo kommune over innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre bosatt i Oslo i 2011, var det 30.080 personer med bakgrunn fra Afrika og 74.413 personer med bakgrunn fra Asia. Det er i alt 104.493 personer av totalt 599.230 innbyggere i hovedstaden, eller ca. 17,4% av folketallet.

Samtidig sier rapporten fra Oslo politidistrikt at tallene for 2010 viser at 19,7% av voldtektsmennene hadde bakgrunn fra Afrika, 15,1% fra Midtøsten og 14,1% fra Asia. Siden Midtøsten dels ligger i Afrika og dels i Asia, betyr det at 48,9% av voldtektene hadde gjerningsmann fra en av disse to verdensdelene.

17,4% av befolkningen står altså for 48,9% av voldtektene, hvilket er en voldsom overrepresentasjon: Voldtektshyppigheten er mellom fire og fem ganger større hos gruppen av personer fra Afrika og Asia enn hos befolkningen forøvrig.

Disse tallene er riktignok ikke korrigert for det faktum at voldtektshyppigheten er aldersavhengig og at alderssammensetningen ikke er identisk for Asia/Afrika og referansegruppen, men en slik korreksjon ville uansett ikke kunne bortforklare en betydelig overrepresentasjon som måtte tilskrives kulturell bakgrunn.

Om man så betrakter Tabell 30 over Typer voldtekt er anmeldt til Oslo politidistrikt 2010 med identifisert mistenkt/siktet, fordelt etter gjerningsmannens landbakgrunn, viser det seg at menn fra Midtøsten, Afrika og Asia er sterkt representert ? og betydelig overrepresentert i forhold til befolkningssammensetningen ? i samtlige av politiets fem voldtektskategorier (etnisk norske gjerningsmenns prosentandel i parentes):

Festrelaterte voldtekter: 38,8 prosent (32,7)

Relasjonsvoldtekter: 42,2 prosent (40,0)

Sårbarhetsvoldtekter: 60,9 prosent (34,1)

Overfallsvoldtekter: 100,0 prosent (0,0)

Annet: 54,6 prosent (45,5)

Man finner det ellers opportunt å vise til ?enorme mørketall? ? som kalles mørketall nettopp fordi man ikke vet stort om dem ? som det impliseres at begås av overveiende etnisk norske gjerningsmenn, noe bl.a. Antirasistisk senter gjentatte ganger har benyttet seg av for å fjerne fokus fra den ubehagelige og entydige statistikken over gjerningsmenn bak overfallsvoldtekters landbakgrunn. De udokumenterte påstandene om etniske nordmenns angivelige overrepresentasjon på mørketallsstatistikkene er det heretter ingen grunn til å legge vekt på, da vanlig praksis når det gjelder mørketall er å basere dem på de tallene man faktisk har tilgjengelig.

Med tanke på Oslo-politiets nye rapport er det dermed ingenting som tilsier at eventuelle opplysninger om mørketall skulle by på noen større overraskelser hva gjelder landbakgrunn, prosentandel og størrelsesforhold for gjerningsmennenes del.

Rapporten kan leses i sin helhet her: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1309.pdf

Nikolai Hoftun

29.10.2011 kl.17:15

Id-løse asylsøkere har ikke lov til å oppholde seg i Norge ulovlig uansett. Man må ha turist visum eller være registrert i utlandet (ikke id-løs) eller være registrert i Norge.

Selvfølgelig skal de ikke gå fritt rundt. Til de har blitt registrert enten i Norge eller i utlandet (og godtatt opphold i Norge enten som turist eller bosatt) skal de passes på, til de enten blir registrert eller blir sent ut av landet!

Ikke noe rasisme eller annet, bare det at man må ha viss kontroll. Men jeg tror ikke id-løse er det værste problemet. Mange registrerte tar med seg sine holdninger fra sine tidligere liv og hjemlandet, hvordan skal vi løse det problemet?

Germundson

29.10.2011 kl.17:33

Til alle som mente at papirløse innvandrere bør arresteres:

Tror dere virkelig at alle som kommer hit uten papirer har en eller annen konspirasjon mot det norske folk? Mange flykter til Norge, og mange flykter også ulovlig.

Hadde jeg rømt til Norge, fra et krigsoversvømt land og ikke fått oppholdstillatelse, så hadde jeg ikke reist tilbake, uansett hvor pent de ba meg om det.

Kim

29.10.2011 kl.18:13

Aastebøl er opptatt av at debatten skal være nyansert og faktabasert. Telluna her ovenfor viser at ikke-vestlige innvandrere er grovt overrepresentert i alle kategorier voldtekt. Noen kommentar til det? Liknende undersøkelser fra Sverige og Danmark viser tilsvarende tendenser, om ikke enda høyere overrepresentasjon. Hva forteller det deg?

Roar

29.10.2011 kl.18:21

Skjønne ikke problemet,hvorfor ikke sende dem tilbake hvor de kom fra.........hvorfor skal Norge betale i dyre dommer for forbrytere som kommer hit????

CristinaC

29.10.2011 kl.18:44

Roar, du sier det som om alle asylmottakere uten papirer var forbrytere...?

Mr. Nilsen

29.10.2011 kl.18:56

Asylsøkerne som kommer til landet og har sykiske problem får ikke hjelp i Norge. Vi må gi dem den helsehjelp de trenger, samt gi dem en riktig integrering. Vi er jo verdens rikeste land så det har vi god råd til.

Men norske kvinner bør ikke kle seg utfordrende slik at menn med et annet kvinnesyn blir fristet.

Lord-S

29.10.2011 kl.19:14

Ja vi skal fengsle dem ja-

........

29.10.2011 kl.19:19

Hvorfor lar vi papirløse flyte omkring i Norge ? Det er mer skremmende, hvorfor i all verden skaper vi problemer for oss selv ? Herregud.

...

29.10.2011 kl.19:28

For ein jævla løg

Ludvig

29.10.2011 kl.19:53

Jeg ser, selvsagt, problemet med å internere papirløse asylsøkere. Men det reiser seg også et spørsmål om det i noe tilfelle kan forsvares å gå til slike tiltak.

La oss nå si at var kjent at et stort flertall av papirløse flyktninger begikk voldtekter, ville det da være ok å internere? Spørsmålet mitt handler selvsagt om hvor mye storsamfunnet skal tåle før man når en smertegrense, der man kan tillate et mindre overgrep for å hindre større overgrep. Jeg vil anta at dersom det var kjent (og la oss nå si at det var mulig å finne ut dette) at f.eks. 90 prosent av papirløse innvandrere begikk overfallsvoldtekter så ville de fleste, inkludert meg, stemt for internering.

Alan

29.10.2011 kl.20:52

Bra skrevet Iver.

Jeg lurer på hvorfor er det så vanskelig å ha litt empati og medfølelse også mot de papirløse, som selv når de har landet i verdens beste land, opplever de verste behandlinger og fordømmelser.

Jeg tenker bare på de få norske soldater som i egneskap av å være soldat og av egen fri villje deltar de i Norges insattsstyrker for eks. i Afganistan. Hvor mange av dem som får varig psykiske problemer etter at de har vært noe måneder på oppdrag. Hva skjer med dem og hvor mye hjelp og støtte og empati de får.

De er full voksne, utdannet og full støttet professjonelle soldater som aldrig en dag har opplevd/opplever, sult, elendigheter, fengsel, tortur, drap, ødelegelser, genoside/folkemord, håløshet, urettferdighet ..... men får så krafige psykiske reaksjoner som blir helt avhengige av hjelp og støtte resten av livet men ingen har noe forståelse eller støtte og empati for flyktninger og asylsøkere som er født og oppvokst i all den sosiale, politiske og ekonomiske elendigheter som er mulig. Hvor mange film og dokumentar som påpeker problemer som disse eller Amerikanske soldater får etter en periode på oppdrag.

Mennesker som rømmer de verste krig og situasjoner og risikerer livet for å komme seg bort fra diktatorene eller fra de krig og ødeleggelser som gjerne arrangert og finansiert av land som produserer våpen, er de ofte analfabet, misshandlet og psykisk nedbrutet men vi i Norge forventer at de skal være helt dannet, kultivert, utdannet, sosialt korrekt og i løpet av null koma nix skal glemme alle sine elendigheter og som en dyktig professor lære seg språket, integrere seg, jobbe hard, selv om han ikke får jobb og jobb tilbud og om de får jobb, så er det det jobb som den fine nordmenn ikke vil ha slike jobb og derfor passende for dem.

Det forventes at en helt totalt ødelagt sjell komme in i landet og kunne gjøre allt riktig og bra for seg og han sammenliknes med den infødte norske individen som aldrig ville ha evnen til å oppfatte det som asylsøkeren og den papirløse personen har gått gjennom.

Asylsøkere fordømmes for lovbrudd da de ikke har gyldig passport og identifikasjonspapir, men fort glemmer vi att det finnes faktisk millioner av folk idag i store deler av det afrikanske lender og det tredje verden som ikke har papir idet hele tatt.

Tenk bare på de kurdere i Syria som man leser om dem i media og som den syriske staten nekter dem papir og identitet og tross at de er over en million folk, har de ikke det minste rettigheter i det land de er født og oppvokset i.

Det er veldig vanskelig å forstå at vi i Norge kan gå i flere år terapi og behandling og leve resten av livet av sosialen og trygden for opplevelser langt langt mindre allvorlig, men forventer vi at de papirløse og asylsøkere alle sammen fengseles bak lås og slå, fordi det finnes en del av dem som er hensynsløse, kriminelle eller voldtektsmenn.

Hvorfor ser men bare det onde og dumme i dem, når det finnes en mye større gruppe av dem som har overkommet sin fortid, overvinnet sitt respekt og lever bra og riktig og bidrar minst like mye som den øvrige Ola Nordmann.

Det er på tide å skylle seg og ta avstand fra holdninger og fordømmelser som bidrar til mer elendigheter for de mest svak stillte i vårt land og som skaper folk og monstre som Anders Brevik og slike sympatisører.

Alan

met

29.10.2011 kl.21:20

@Cristina C. C.
"met -> etter det jeg ser så er du uenig med meg når det gjelder alt jeg har skrevet. Jeg forstår om folk ikke vil betale skatt også blir en del av skatten brukt på de som er i fengsle... men... er det da bedre å sende de tilbake til et land der de kanskje blir drept eller der de kommer til å sulte i hjel?"
De færreste av de som kommer hit risikerer noe særlig ved å bli sendt tilbake dit de kommer fra. De aller fleste er kun lykkejegere. De som virkelig hadde trengt vår hjelp, klarer som regel ikke å komme seg helt hit.
@Cristina C. C.
"Ikke sant... mye bedre at de dør enn at DU skal betale skatt for at de skal være i fengsle og ikke dø/bli drept."
Som nevnt, kun de færreste risikerer å bli drept ved å bli sendt tilbake. Norge er ikke det første trygge landet disse kommer til. Det slår deg kanskje ikke at disse bruker en formue på å komme akkurat hit, til honningkrukka Norge og at de med det holder liv i menneskesmuglingsbransjen? Hvorfor drar de helt hit? Den egentlige grunnen er at her får de trygd, her slenger vi pengene etter dem så de kan leve fett på årslønner de bare kan drømme om i hjemlandet. Klart at slikt lokker! De aller fattigste, de har faktisk ikke råd til å reise helt hit.
Disse kvinnene får 160.000(!) for å delta på kurs!
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7853756
Etthundre og sekstitusen kroner!! Det er MYE penger det! Selv for mange nordmenn er det faktisk ei hel årslønn! Og det kommer vel i tillegg til alle de millionene det koster oss å drive slike kurs. De burde egentlig ikke ha fått ei krone. Det burde ha vært obligatorisk å delta uten å få noe for det.
@Cristina C. C.
"Og bare sånn at du vet det så er det rett og slett tilfeldig at du er blitt født som nordmann, i Norge. Hva om du hadde blitt født som en utenlandsk, som sulter i sitt eget land og som rett og slett bare vil ha et bedre liv (eller et liv i det hele tatt) for deg selv og familien? er det så vanskelig å forstå? Ha litt EMPATI. Sett deg i andres sin situasjon, og tenk, "hadde jeg likt å bli behandlet slikt?" det har du sikkert ikke gjort før..."
At jeg ikke skulle ha tenkt slikt før, er bare noe du innbiller deg. Selvsagt har jeg tenkt på det. Og jeg kom til at jeg sannsynligvis ikke hadde reist halve jordkloden rundt for å leve et helt annet sted, jeg hadde dratt til det nærmeste tryggere landet, noe som for de aller, aller fleste av de som kommer hit, IKKE er Norge! For de enorme summene vi bruker på de som kommer seg hit, kunne vi hjulpet mange ganger flere dersom disse hadde holdt seg hjemme eller kun flyktet til nabolandet.
@Cristina C. C.
"At USA har oppført seg dårlig mot noen innvandrera fra f.eks. Norge betyr ikke at nordmenn bør oppføre seg slikt mot innvandrera som kommer hit."
Nei, vi skal selvsagt slenge ut penger i hytt og pine til alle som kommer hit og sy puter under armene deres... Jeg antar at du ennå ikke har kommet deg vekk fra skolebenken? Hadde du hatt en jobb og betalt skatt, hadde du nok ikke vært så naiv.
@Cristina C. C.
"Og jeg mener også at vi ikke burde bare la innvandrera være her og bare la de få penger fra staten, jeg mener at om de først skal være her så bør de komme i en integreringsprosess der de kan lære seg språket, tilpasse seg kulturen & lovene her og få seg en jobb, så de ikke blir avhengige av statens penger."
Og det å lære seg språket, hvordan norsk samfunn fungerer og våre lover, kan de like gjerne gjøre så lenge de er uten id-papirer og befinner seg i lukkede mottak.

Ella

29.10.2011 kl.21:51

Mens vi venter på at myndighetene skal bli enige om hvor mange puter som skal syes under armene på mennesker som oppfører seg som dyr, og mens vi betaler 800 000kr i året pr.utenlandsk innsatt i norske fengsler synes jeg vi jenter/kvinner bør ta loven i egne hender da norske myndigheter ikke er i stand til å gjøre gatene trygge for oss..Og til deg Hr. Nilsen, skulle kledd deg i burka og sendt deg til et av disse kvinnefiendtlige landene, så hadde du kanskje forandret mening om at kvinners kledning har noe med overfallene å gjøre..Og Alan, hvis alle asylsøkere er så ødelagte i hodet sitt av krig og elendighet som du sier så bør de HVERTFALL ikke slippes ut på gata men legges inn til psykriatisk behandling, hvis de absolutt skal være her..

Ole T

29.10.2011 kl.22:37

Ja, det er vel bedre for sosialistene at jenter er utrygge i hverdagen og voldtas i Oslos parker og trappeoppganger, enn at ID-løse får en skikkelig bakgrunnssjekk før de slippes ut i det norske samfunnet. Kjipt at vi har slike nordmenn som støtter voldteksmenn og ødelegger for norske jenter!

29.10.2011 kl.22:38

Kan ikke forstå hvorfor papirløse skal kunne gå fritt på gata.Kommer du til et land og ikke kan identifiseres så har du noe skjule.

Tara

29.10.2011 kl.22:46

Arne Johannessen Johannessen, leder for Politiets Fellesforbund, mener at alle ID-løse asylsøkere bør sperres inne for å forhindre overfallsvoldtekter som det eneste tiltaket mot voldtektbølgen i Oslo.

Man blir bar enda mere redd av og høre politikerne snakke om voldtektsbølgen i Oslo.

Fabian Stang (Ordføreren)er enig i at alle skal få inskrenket friheten sin. Så legger han til: Om det blir bare 1 voldtekt mindre så er dette hjelen Oslo får.

Det er så smakløst sagt, og så lite empatiske holdninger at jeg har ikke ord. Derfor begynner jeg å miste troen på at noe vil bli gjort med problemet.

leif bjerkaker

29.10.2011 kl.22:50

Verdens befolkning har på de siste 12 årene økt med 1 milliard mennesker, og økingen har skjedd hovedsaklig i det som før ble kalt U-land - der hvor hovedstrømmen av asylsøkere kommer fra.

Er det virkelig noen som tror at tilstrømmingen av asylanter vil avta i årene framover dersom vi ikke endrer vilkårene for asyl, og behandler ID-løse som de forbrytere som de vitterlig er?

Kostnadene for å ha det nåværende asylinstituttet er temmelig høye, så høye at det ervanskelig å få en skikkelig oversikt over beløpene det er snakk om, men at det er over 10 milliarder i året, er vel ikke å overdrive.

Ikke rart at de rødgrønne leter med lys og lykte for å finne måter å vri kroner ut av oss vanlige skattebetalere.

leifottto

Mr. Nilsen

29.10.2011 kl.23:35

Dagens innvandring koster et sted mellom 16 og 25 milliarder kroner. Dette bidrar også til en reduksjon i verdiskapningen (BNP for fastlandsøkonomien) på i underkant av 23 milliarder. I fremtiden vil kostnadene øke betydelig

Kilde:

http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=53&tekstid=2776

nordmann

29.10.2011 kl.23:50

Dagbladet burde sitert deg!!

de burde sitert deg på den måten at de skrev navnet dit og så :jævla idiot..

Du benekter faktum om saken, og du prøver å minimalisere ett problem som er i vekst.

Du burde gå en runde i tenkeboksen før du fortalte alle hva du er.. sitat- en jævla idiot!

Ella

29.10.2011 kl.23:57

http://www.selfdefenseweapons.com/

potetrepublikken norge!

30.10.2011 kl.00:25

INNFØR SHARIALOVER!!!!

Duck Manson

30.10.2011 kl.00:30

Asylsøkere bør bli fengslet med en gang de kommer til Norge. Det er tryggest for alle.

CristinaC

30.10.2011 kl.01:44

met:

jeg ser det ikke går an å diskutere mere om det her, jeg har sagt mitt og jeg står for det.

Og ja, jeg går skole enda, på NTNU, men jeg JOBBER og BETALER SKATT også, kjære deg.

Mia

30.10.2011 kl.01:48

Nå er jeg dritt lei av å høre kvinners påkledning nevnt i forbindelse med voldtekter. Uansett hvordan jeg velger å kle meg gir det INGEN rett til å voldta meg. Heller ikke om jeg er beruset.

Personer som ikke kan identifisere seg, bør sperres inne i lukket mottakk til identiteten er kjent. Naive Norge forstår ikke at det er på tide at vi på alvor viser at overfallsvoldtekter slår vi hard ned på. Jeg vil ikke at mitt/mine barn/andre kvinners liv skal bli ødelagt/traumatisert fordi vi ikke gjør noe som virkelig får disse menneskene til å forstå at slike handlinger får konsekvenser. Noe MÅ gjøres -og det straks. Jeg kaller det ikke panikkhandling når 45 av 48 overfallsvoldtekter er begått av personer med en annen hudfarge. Der er fakta -og har ingenting med rasisme å gjøre.

Vi lever nå i en tilstand hvor vi er livredde for oss selv og våre ungdommer som går på byen. Her må det gjennomføres strakstiltak. Arne Johannessen har et forslag, Fabian Stang har i dag kommet med ytringer om at tiden kanskje er moden for å se på en form for begrensning av bevegelsesfriheten. Selv om "den sitter langt inne", som han sier.

Nå må vi slutte med snillismen og få øyne opp hva som skjer i vårt eget lang. Til vi har klart å gjøre noe med problemet, bør alle kvinner få subsidiert taxi. Det påfører oss merutgifter å ikke tøre å benytte offentlig transport da vi må kjøres helt til døren. I tillegg bør det være egne, utvalgte taxiførere til slike oppdrag.

Jeg er født og oppvokst i dette landet av norske foreldre, jeg betaler min skatt og oppfører meg innenfor vedtatte lover og regler, Jeg vil ikke bli voldtatt og slite med psykiske problemer resten av livet. Derfor krever jeg at det gjøres noe som får disse voldsforbryterne og potensielle sådanne å forstå at slike handlinger får store konsekvenser. Noe må gjøres og det må gjøres før 48 nye får traumatisert sitt unge liv.

Norge er på flere måter i ferd med å bli det værste lande i norden og Europa når det gjelde overfall, ran osv. Norsk snillisme, naivitet, redd for å ta diskusjonen,man er jo ikke rasister. Vi syr puter under armen på enkelte av disse og noen av våre hanlinger er det vi kaller omvendt rasisme,

4500 utviste asylsøkere sitter pr. i dag på mottak 1/4 av disse har vært der i 2 år eller mer etter at de skulle ha blitt sendt ut. Få de ut. Hva er problemet? Å la disse oppholde seg her er feil signal og fører tilatt flere kommer til vårt "snill" land..Forstår dere at slik som dette fortsetter, vil det været et overveiende flertall av muslimer i landet vårt. I disse familiene er det store søskenfolkker.

I tillegg så er det faktisk slik at fattige nordmenn blir dårliger behanlet og får mindre hjelp. Asylsøkere får faktist bl.a. dekket sine utgifter av kommunen-for å trene på helsestudio for at de skal ha noe å gjøre i fritiden. Det kan ikke en fattig uføretrygdet eller arbeidsledig påbeope seg.

Oslo er blitt en skikkelig møkka-by å bo i. Nå må det taes gre.

Arne Johannessen - Fabian Stang: Takk for at dere ser at her må det gjøres noe. Dere har min fulle støtte.

Engstelig kvinne og mor

Jonas Bech

30.10.2011 kl.02:55

Visste ikke at du blogget! Skal følge denne :-)

- Engasjert AUFer

Helge Espeland

30.10.2011 kl.02:28

Det er skremmende mange naive personer i dette land. For å følge denne tankegang, er det vel best å late som innvandrer-problemet ikke eksisterer, det har de jo allerede gjort ca. 30 år, og er således svært gode til å være naive.

johann arnnessen

30.10.2011 kl.02:38

vel...Først og fremst,dere i Rødt /AP / SV / AUF er de som bidrar til å forsøple Norge både moralsk og på alle andre vis.Tydeligvis er det slik at for dere betyr ALLE andre enn etnisk norske ALT.Dere tolererer,godtar,beskytter og digger spesielt muslimer (planen til rødt/sv /ap er jo å avkristne Norge).Hva med å starte med å vise respekt til de som faktisk betaler for gildet???de NORSKE borgere,ETNISK norske borgere..Ang.Johannessen (som dette egentlig handlet om) så er han den største klovnen innen politiet.Det sier ikke lite da hele politiet for det meste består av nisser med lav iq,som besto den FYSISKE testen på politiskolen..Alt de er gode på er bøter og forelegg..Denne Johannessen representerer en yrkesgruppe som trenger et grundig løft.Ikke i form av mer politi men i form av personell som har iq litt større enn sko nummerene sine..ANG.VOLDTEKTER,det er de flotte nye landsmenn og asylsøkere fra Somalia som tygger og selger khat hele dagen,banker kjerringa,som voldtar..De ser på norske kvinner som horer,lovlig bytte.SLIKE TYPER ER DET DERE I RØDT / AP / SV / AUF VIL HA.

johann arnnessen

30.10.2011 kl.02:41

kast ut ALLE asylsøkere NÅ.

lite konstruktivt

30.10.2011 kl.02:58

jeg må bare si en ting.

Debatt her og debatt der. Vi nordmenn elsker og prate om problemer men hvor er løsningene?

asylsøkere burde bli dømt etter egenlov fra hjemlandet vis man absolut skal han en dom, ettersom det NORSKE statsapperat er lagd for nordmenn men norsk kultur og bakgrunn.

Ja det er faktisk vesentlig forskjell på en fattig kar på afghanistan og en nordmann.

Vis du mener noe annet så spør jeg bare hvordan vet du det?

30.10.2011 kl.04:02

vi skal ikke dømme noen , kast papirløse ut og bevokt grensene til norg bedre ,vi trenger å bli strenge i dette landet på lik linje med andre land , og dette må gjøres før det norske folk mister besinnelsen.

1234

30.10.2011 kl.04:23

Asyl hjelper tydligvis hverken den ene eller andre, det har åpenbart alle, hvertfall de fleste nå endelig begynnt å forstå.

Avslutt dette dødfødte prosjektet en gang for alle. Asylpolitikken må vurderes på ny, og eventuell etter vurdering må en skikkelig konkret plan utbredes, hvor man setter krav og kaller en spade for en spade, og effektivt fjernet uønskede elementer som ødlegger både for den ene og andre part.

Regjeringen må være modige nok til å si at dette ikke går, ellers for noen som tør det ta over!

stinemoor

30.10.2011 kl.06:11

Hadde tenkt å kommentere, men så kom jeg over kommentaren til Jeetlie og han traff virkelig spikeren på hode. At han i tilegg er en med en annen etnisk bakgrunn forsterker det enda mer. Det viser jo faktisk at det ligger noe i det Arne Johannesen sier.

Syns virkelig du og flere burde ta det til dere og åpne øyene. Norge og den rødgrønne regjeringen lever i ei boble hvor alt er så rosenrødt! Desverre så er realiteten noe helt annet, det er viktig å være litt realistiske også!

charlie

30.10.2011 kl.08:11

Landet er ved og bli helt ødelagt av kriminelle okkupanter. Den dum snille linje som politikerne fører, viser seg nu med full effekt, og det ser ikke ut som at at de samme politikerne forstår en pinn av det. Innvasjonen fortsetter som om ingen ting har skjedd, og folk tør snart ikke gå ut av deres hjem mere. Folk må få lov til og kjøpe skytevåpen til selvforsvar, all innvandring må stoppes, ingen fra usiviliserte land må få asyl i, og alle kriminelle utlendinger må interneres i teltleirer på ubestemmt tid, i øde områder. Etter noen vintermåneder i indre Troms, ville nok de fleste av dem huske hvor de kommer fra, og frivillig reise hjem. Hvis det ikke blir gjort noe ved problemet, kan det ende i terror og borgerkrig, for på et eller annet tidspunkt har folket fått nok, og aksjonerer. Desverre kan vi ikke forvente noen tiltak fra den herskende klasse, for de har det utmerket med bodyguards og private vaktvern, så det ender nok som i USA, hvor hver i sær er sin egen bodyguard. Derfor bør folk få lov til og bevepne seg for selvforsvar, ikke for at folket vil det, men som konsekvens av politikernes ødeleggelse av landet.

Kritisk

30.10.2011 kl.08:11

Ikke ofte jeg er enig med Rød Ungdom men er skremt over de politikere som vil innføre inteneringsleire i Norge anno 2011 - et facistisk skrekkregime vi husker fra 2. verdenskrig. Er også skremt over de som vil avskaffe rettstaten og uskyldspresumpsjonen og bedriver kollektiv avstaffelse og skyldfølelse. Det er vår regjering som har skyld i at byen er utrygg og AP/SV som har tatt kvelertak på politiets ressurser gjennom mange år. Lovlydige borgere skal ikke utsettes for facistiske interneringsleire eller kjønnsfacisme.

charlie

30.10.2011 kl.08:47

Det er ikke minnst de røde, og deres nesten bibelske drømmescenarie om det perfekte jordiske paradis, hvor løver og lam skal leve side om side i all fordragelighet, som er årsaken til elendigheten. Man skal vise solidaritet og nestekjærlighet til allt og alle, i en naiv tro på at alle tenker på samme måte. Men det de ikke vet, er at sharialoven er langt sterkere, enn deres drømmeverden. Regner meg selv som rød, men det er ikke nødvendigvis det samme som og være naiv. Jeg er solidarisk med mitt folk og deres kultur, og vil gjerne at muhammedanerne kan få det bedre, men vel og merke der de hører til. Det er usolidarisk og tillate at ens land skal ende som et helvete ala Gaza, eller Libanon. De røde taper flere og flere tilhengere pga. deres naivitet, for folket er uenige i deres drømmer. Rød ungdom er vel også en filial av den kriminelle organisasjon Stopp rasismen, eller hva de kalder seg. Dette er en dyp kriminell bande, som i tillegg er rå rasistiske, men bare mot dem som er lyse i huden. Rød, hvis dere vil ha bare litt innflytelse, så vis solidaritet med deres eget folk, i stedet for og fylle landet opp med uinntegrerbare og kriminelle elementer. Hvis dere vil være så solidariske med dem, så reis til dem, og hjelp dem og få et liv, i stedet for og ødelegge et velfungerende land. Prøv snart og komme ut av drømmeverdenen, for den finnes kun i deres egen fatasi. Hvis dere vil ha folkets respekt, så arbeid for folket, og vis folket solidaritet, så kanskje dere kan komme ut av glemselens mørke kroker, og igjen bidra med noe positivt for landet.

Espen

30.10.2011 kl.09:14

Du er en landsforræder! For det første vil du ikke skåne våre svakeste -kvinner og barn som blir utsatt for voldtekt og hån av utlendinger. For det andre så vil du opprettholde dagens ordning der de får gå fritt på gata - mennesker som både er utvist tidligere, som er kriminelle og som ikke har noen reelle humanitære grunner til å oppholde seg her. Hva vil du og dine tterst få meningsfeller gjøre hvis denne gruppa faktisk blir internert for å bedre sikkerheten til de som allerede bor her? Blir det væpna revolusjon kanskje? Dobbeltmoralistiske nepeskrell!

Mr. Nilssen

30.10.2011 kl.09:53

Norge trenger invandrere til å ta fremtidige jobber. Men de kriminelle som ødelegger for 99,9% av de som er bra og vil bygge opp landet. De kriminelle bør avsløres med en gang og kastes ut, mens de reelle asylsøkerne bør få mere støtte en de får i dag. Det er folk som har rømt fra krig og elendighet og det er vår meneskelige plikt å gi dem beskyttelse.

Og så er det store spørsmålet hvorfor blir ikke muslimske kvinner voldtatt, bare norske som går kledd som dårlige kvinner.

Ola T

30.10.2011 kl.10:30

Kledd som dårlige kvinner? De går kledd som norske kvinner alltid har gjort, uten at det har stått menn i parkene å ventet på å overfalle, voldta og i mange tilfeller ødelegge en jentes liv. Med en naiv innvandringspolitikk og åpne grenser (ref: Schengen) har dette nå utviklet seg til å bli et stort problem, for halvparten av Oslos befolkning, og også andre byer har hatt det samme problemet i noen år. På tide at man tar dette på alvor, og ser på årsaken. Årsaken er ikke mindre politi i gatene enn før, men folk med et annet kvinnesyn enn vestlige, som ser på jenter som fritt vilt og horer om de går alene på gaten.

arvid renvåg

30.10.2011 kl.10:48

Det beste for et demokrati er at folk bry seg å sier hva de mener, men det fører også til at noen komentarer og innlegg blir usakelige og ofte lite gjennomtenkt. Spesielt de med sterke politiske og idiologiske forankringer ser alt i sort hvit, og deres argumentasjon preges av det. Diskusjonen om papirløse innvandrere er egentelig ingen ting å diskutere. De som kommer til Norge uten gyldige papirer har brutt norsk lov, og har derfor ingen rett til å bli i landet, så enkelt er det.

Tom

30.10.2011 kl.10:56

Jeg var litt for full på byen en gang for lenge siden. Ble stoppet av politiet og spurt om navn. Jeg nektet... Kostet meg en dag i fyllearesten og når di fikk navnet mitt morgenen etter så fikk jeg en giro på 2000,-

Tror ikke det skjer igjen men hvis så kan jeg tydeligvis bare nekte å snakke eller si hvem jeg er så er det greit nå....

Mr. Nilssen

30.10.2011 kl.14:41

Det er kun de 10-15 siste årene at norske kvinner har valgt å kle seg som horer når de går ut på byen. De har også et utfordrende måte å bete seg på, for friske virile asylsøkere som ikke er vant til dette så kan følelsene deres fort ta overhånd. Når de i tilleg sliter med traumer uten å få hjelp av det norske helsevesen så blir det en dårlig kombinasjon.

Men vi kan ikke sette alle papirløse flyktninger i fengsel på mistanke. Vi må heller sattse mer penger på å gi dem en god integrering i det norske samfunn.

Sanna

30.10.2011 kl.14:53

BRA SKRIVET!!

Norsk jente

30.10.2011 kl.15:06

Jeg må bare ytre min støtte til alle de som er motstandere av naive holdninger som blogghaveren har. Jeg er så utrolig lei slike naive utsagn og holdninger.

Petter

30.10.2011 kl.15:11

Det som skremmer mest er at politikere ikke evner å ordne opp, hverken asyl-rot eller forholdene i Oslo, kan ikke se for meg en eneste annen hovedstad som har de synlige problemene som vi har i Oslo!

V:S

30.10.2011 kl.16:27

Fy fader...det er bare snakk om invadringer...ikke alle er samme shitt... Om en asylsøker gjøre noe galt her så er alle det samme eller hva??? Om en nordmenn gjør noe så blir det ikke nevnt så mye som en asyl søker gjør...Nordmenn gjør selv masse dritt og det blir ikke stor sak av det som når det er en invandringer gjør...sjerp dere med å gjør forskjell på folk...ikke rart at det er en del rasisme her i landet!

Charlotte

30.10.2011 kl.18:15

Hei.. Dette er problemet.. Hva om man desperat vil ut av sitt land, pga at man blir jaget av militæret i sitt eget hjemland.. Mannen min, eller forloveden min, kom med sin familie hit til Norge.. Familien hans som uheldigvis måtte se ting som dem helst ikke burde se måtte flykte fra alt dem eide av goder pga at deres far nektet å jobbe for en grusom mann..

Han ville ikke bøye seg for noen, hvertfall ikke når han ble bedt om å drepe sin egen familie.. Da skjedde det at de måtte flykte.. Forloveden min har ingen papirer her i norge, det eneste de fikk med seg var passene deres.. Og de fikk permanent oppholdstillatelse, men mannen min får ikke norskstatsborgerskap, for UDI ikke behandlet saken hans kjapt nok og passet gikk ut av dato.. De brukte 4 år å behandle hans sak.. Og hva skjedde, avslag pga at passet hadde gått ut av dato.. UDI sa at han da måtte skaffe det på andre måter, problemet er jo da.. Han har ikke pass for å kunne identifisere seg selv, for det har UDI og det er ikke lenger gyldig, og han kommer seg ikke ut av landet, pga pass mangel.. Men permanent oppholdstillatelse det får han.. Det er så sykt mye kaos overalt..

Og man skal helst ikke sette alle asylsøkere under en og samme kam.. Det er ikke alle som er komplette idioter.. Er enig i at når man får oppholdstillatelse, og sånne ting av staten at man da skal jobbe for å gjøre opp for seg, betale skatter etc. og ikke sperre de andre idiotene inne, men kaste dem rett og slett ut av landet.. og beholde de som faktisk vil intregere seg, og skape et godt nytt liv i Norge.. Som MIN familie gjorde, i 70-tallet..

Norsk jente

30.10.2011 kl.18:24

Til VS:

Jeg er lei nettopp slike kommentarer hver gang man diskuterer innvandring. Slutt å feie vekk alle slike diskusjoner med det samme dårlige argumentet. Man må slutte å tro at innvandrere og nordmenn er helt like, og at konfliker kun skyldes nordmenns fordommer. Vi er forskjellige, vi har forskjellig kultur, ergo det vil oppstå konflikt med mindre man gjør noe aktivt for å unngå det! Man må begynne å ta problematikken rundt innvandring på alvor! Slutt å bagatellisere, slutt å skylde på fordommer, lytt og prøv å forstå argumentene og evt. motargumenter på en saklig måte!

Norsk jente

30.10.2011 kl.18:35

Til Charlotte

Jeg tror ikke det er noen som ikke forstår at det finnes asylsøkere som har en god grunn til å mangle viktige papirer. Det er ikke det diskusjonen går ut på. Man kan ikke undergrave problemstillingen med ID-løse og innvandring med enkelthistorier, for de finnes det alltid uansett hva man diskuterer. Det er faktisk en reell diskusjon som trengs å diskuteres.

bård

30.10.2011 kl.19:14

du trenger å få øya opp av sandkassa og se hva som foregår i landet. er på grunn av blåøyde folk som deg at vi har en muslimsk bydel i oslo.

innvand

30.10.2011 kl.19:46

slutt å ta inn enslige menn ta inn mer barnfamilje fann skal dem her lisom halvparten av de asylsøkerene selger dopp

fatmon

30.10.2011 kl.20:00

Fabian Stang og Ottar er helt på jordet. De stakkars ungdommene som er her på nåde, må få

lov til å leke seg litt. De har en tung hverdag, husk det! Hva skal det bli av dem, hvis vi arresterer dem for å leke på offentlig sted? De kan ikke noe for at de er uønsket i hjemlandet. Vi skal ikke straffe dem ytterligere! Og hva gjør vi for å tilby dem et verdig liv når de først har vært så uheldige å bli gjenkjent og arrestert? Vet Fabian Stang egentlig hvor vondt de har det?

On the nail<3

30.10.2011 kl.20:58

Kult<3 Kjempe kul blogg! er fast leser! Vil du gå inn på bloggen min? hvis du liker den hadde det betydd mye om du anbefalte den! men du må ikke altså...

Ha en fin dag <3<3

fatmon

30.10.2011 kl.21:27

Til <3<3

Helt enig. Dette er kult, ezze. La oss fortsette å ha de morro, ezze.

Ha det kult!

fatmon

30.10.2011 kl.21:36

Kjempekult, ezze....

Sstefan NEK

30.10.2011 kl.21:50

Ja vi ska fängsla dem och nej det är inte riktigt! Klarar vi inte att fastställa identiteten och avvisa brottslingar ska samtliga utan id handlingar låsas in men klarar vi att fastställa identiteten är det inte nödvändigt. Så ... det är ett politiskt beslut om att oklara eller avsaknad av id handlingar leder till internering som behövs! Jag är övertygad om att id handlingar plötsligt finns igen, de fanns ju när de steg på planet hit!

Per

30.10.2011 kl.23:04

Eneste nyttig med denne saken her er ; Arne Johannessen! Helt enig. Sperr dem inne!

Mia

31.10.2011 kl.00:06

@fatmon kl.20.00

Syk kommentar.. "La de stakkars ungdommene med en tung hverdag få leke seg litt.....Hva gjør vi for å gi de et verdig liv når de først har blitt arrestert.............."

Jaha. Og hva slags liv og hverdag tror du voldtatte, traumatiserte kvinner må slite med resten av livet? Og hva skal vi gjøre for at de skal få et verdig liv etter å ha blitt utsatt for en "skitten" voldtekt?

Med det synet du har, er det ikke rart det skjer overgrep og faenskap. Minst tre nye voldtekter i Oslo denne helgen.

Arne J. og Fabian kommer i hvertfall med konkrete forslag, mens de fleste som kritiserer de bare kommer med naive oppgulp,

Takk Fabian for din fortvilelse og sinne over det som skjer. Takk for din omsorg for oss jenter. Glad du ble gjenvalgt som ordfører.

aasdfghg

31.10.2011 kl.05:02

Er bare å vente på flere Breiviker fremover, tro meg, enten man vil det eller ei...

Charlotte

31.10.2011 kl.08:15

Det er ikke mange som forstår noe som helst.. Mannen min kom med hele familien, ikke bare seg selv.. Han og familien hans kom i 2001.. Ingen av dem voldtar, ingen av dem snylter på staten.. Alle jobber og går på skole..

De yngste snakker nesten ikke språket sitt lenger, men dem går med hijab, og samtidig lever på norske normer, og den norske kulturen..

Min familie kom hit fra filippinene, faren min giftet seg med moren min som er norsk.. Så jeg er litt av begge deler.. Hele familien min, jobber og betaler skatt.. Og har faktisk ALDRI voldtatt noen, for min familie, og min manns familie tenker akkurat det samme på en og samme ting..

EN MANN SOM VOLDTAR EN KVINNE SOM IKKE KAN FORSVARE SEG SELV, HAR MISTET BALLENE SINE, OG KAN IKKE LENGER DEFINERE SEG SELV SOM EN MANN..

Og de fleste innvandrere jeg kjenner, og det er en del av dem.. Sier akkurat det samme.. En mann skal ta nei for et nei.. Uanset hva det måtte gjelde.. Og det er faktisk nordmenn som voldtar også.. Jeg ble f.eks det, voldtatt av en norsk mann.. Jeg drar ikke alle under en og samme kam for det.. For det jeg sier er, gutter er gutter, og desverre så tenker noen mer med det lille hodet som henger mellom beina, enn det hodet som er trygt plassert over skuldrene..

Tone Dybwad Istre

31.10.2011 kl.09:03

Har de kastet sine Id - papirer før de kommer til Norge, så er de kriminelle! Det er en grunn til at de har kvittet seg med sine papirer og hvorfor skal de da slippes inn i landet ? Dette er noe av grunnen til at vi har store problemer. Det er lukerativt å komme til Norge pga økonomisk trygghet..Trist at vi har sånne personer som deg her i landet som ikke skjønner å sette grenser. Hva med å flytte ut av landet og se hvor enkelt det er å komme Id- løs til andre land ?Tror det er helt sær norsk å kunne gjøre dette uten reaksjon. Sånne personer som deg har ødelagt dette landet nok.Hva med å ta med deg alle Id- løse å flytte ut av landet?

fatmon

31.10.2011 kl.09:11

Til Mia:

Jeg er lei meg for det, men du er altså en av dem som ikke forsto at min kommentar var det rene skjære sprøyt, et sterkt ironisk vrengebilde! Men ditt svar viser at man med ord kan dupere naive nordmenn til å tro hva som helst. Atter en gang Mia, jeg beklager at jeg bevisst førte noen av dere bak lyset. Min holdning til voldtekt - og all annen vold - er lysende klar. Jeg avskyr slike handlinger.

Kjell Arne

31.10.2011 kl.09:47

Godt innlegg Iver!

Jeg synes det er viktig at vi tar debatten, men føler at debatten blir så ensidig og smal når personer som Arne Johannesen setter vilkårene så ettertrykkelig for hva som blir diskutert.

Å sette noen i fengsel uten en gyldig dom strider mot menneskerettighetene og norsk lov. Det at vi følger dette prinsippet er det som gjør oss siviliserte og er noe vi har kjempet for over lang tid. Jeg mener det er viktig å bla i historiebøkene (evt. se utenlands) for å se hva slags effekt det har når man fengsler folk uten mer enn en mistanke.

Tro meg, vi ønsker ikke å styre samfunnet i den retningen. Det er tross alt mange legitime årsaker til at vi får papirløse asylsøkere til Norge.

Så la oss først og fremst få en debatt med riktige fakta og se på hva vi kan gjøre med å forhindre voldtekter innen husets fire vegger og ute på gata.

Ting jeg mener vi bør diskutere:

Bør vi starte en kampanje som viser de alvorlige følgene en voldtekt får?

Bør det startes opplæring allerede i barnehage alder?

Bør vi starte et sterkere borgervern for å trygge ulike deler av byen?

Og ikke minst; kampen mot voldtekter er en kamp som ikke vinnes over kort tid. Hva kan kvinner selv gjøre for å være redusere sannsynligheten for å bli voldtatt?

Ida

31.10.2011 kl.10:47

Jetlie: "Din utrolige naive enkle narrisistiske menneskesyn der du lever i din egen boble fører til økt rasisme i dette landet" Jeg er helt enig i at vi må åpne øynene og se realitieten for å unngå rasisme. Fra Tellunas innlegg ser vi svart på hvitt hvem som synder mest. Den statlige maktesløsheten i forhold til utvisning av kriminelle asylsøkere og flyktninger er rett fram provoserende. Vi vet hvem som voldtok, straff dette menneske! En "straff" i et fengsel i Norge er ikke en god nok straff. Straffen er å bli sendt dit du kom fra eller som JoranWa skrev: voldtektsmenn skal kastreres uten bedøvelse, og gjentakelse blir straffet med å kutte av kuken uten bedøvelse.

arne fredriksen

31.10.2011 kl.10:52

Selvfølgelig skal id løse asylsøkere holdes i forvaring til vi vet hvem de er. De har ingen legal rett til å være her, og skal selvfølgelig holdes kontroll på. Vi vet jo ikke hvem de er! skjønner ikke dere i Rød ungdom dette? Og en ting til; ALLE overfallsvoldtekter er begått av ikke-vestlige innvandrere da må det taes grep før enda flere unge jenters liv blir ødelagt. Dere i Rød ungdom er så ufattelig naive skjønner ingenting

arne fredriksen

31.10.2011 kl.10:59

Borgervern! Vi må beskytte våre jenter mot disse respektløse svina. Synes det bør organiseres borgervern grupper på hundrevis av menn og kvinner som er overallt hvor voldtekter har skjedd/kan skje. Vi må ta natta tilbake. Disse rottene skal ikke få operere fritt. når politiet mislykkes og ikke har kontroll, så må folket ta affære.

Rune

31.10.2011 kl.11:09

Disse "papirløse" som kaster og brenner alle id-papirer de har, sliper ned fingertuppene etc er i mine øyne allerede kriminelle! Har du et legitimit krav om asyl er ikke dette nødvendig, så alle som kommer til landet på denne måten har åpenbart noe de vil skjule og bør behandles deretter til man kan fastslå identiteten. At det er mye søppel blant disse menneskene er det jo ingen tvil om. Det er bare å ta en titt rundt seg og se hvordan hverdagen har blitt i dette landet og hovedstaden spesielt. Denne gruppen står for en vanvittig stor del av grov kriminalitet i dette landet, men allikevel er det deres rettigheter bloggforfatter og likesinnede er opptatt av og brenner for.. At nordmenn voldtas, ranes og slås ned over en lav sko i vårt eget land er jo ikke så farlig! Jeg vokste opp i Oslo på 70-tallet når de første Pakistanerne kom til landet. Sammenlignet med da er dagens samfunn en eneste stor søpledynge. Årsakene er åpenbare, men allikevel liksom ikke lov å si i dagens verden..

31.10.2011 kl.11:09

Enig med Arne Johannessen

Rune

31.10.2011 kl.11:24

Mr. Nilssen: Muslimske kvinner voldtas nok som bare det, men anmelder det omtrent aldri da dette vil medføre at de blir vansiret, drept, utstøtt av familie og omgangskrets og må se seg over skuldra resten av livet når de går på gata. At de ikke er ofre for disse overfallsvoldtektene i helgene er helt naturlig, da de ikke får lov til å gå ut og kose seg der alkohol nytes og vi fæle, hvite menn befinner oss. Muslimsk, mannsdominert kultur skal du ikke undervurdere. Slike saker fikses innad i familien eller moskeen, og du går ikke til politiet eller pressen og sverter din families og kulturs navn og ære på bekostning av urett begått mot deg selv.

magne

31.10.2011 kl.11:35

skulle bare mangle at papirlose blir holdt igjen. jeg har selv vaert pa reise mange steder i verden og noen ganger blitt bedt om a identifisere meg v/ankomst pa tog-, busstasjoner o.l. de gangene jeg ikke har hatt passet med meg der og da, har jeg mattet skaffe dette eller i det minste en kopi til veie for de lot meg reise videre. hvorfor skal vi behandle folk som kommer hit uten ID noe annerledes?

Anne

31.10.2011 kl.11:38

Hei

Her var det mykje rart, men veldig interesant å sjå kva folk meiner. Litt skremmandes og.

Eg kan gjerne hiva meg på debatten men det trur eg er nyttelaust.

Eg vil bare poientera siden det er så mange som seier at dei papirlause må sendas tilbake.

Tilbake til kva? Dei har jo ikkje papirer, ein veit jo ikkje kvar dei kjem fra. Ein veit ikkje kvar dei har vert før dei komm til Norge, slik at dei kan ikkje sendast tilbake til det trygge landet dei var i før dei komm til Norge.

Det er jo difor dei kvittar seg med papira.

Rolfkake

31.10.2011 kl.12:02

Du driver en uredelig bruk av fakta, og trekker i emosjonelle tråder for å få ditt syn til å virke som det moralskt overlegne.

Lukkede mottak er ikke det samme som fengsel. Det er fullt mulig å ha egne mottak for familier, kvinner, menn, etc etc.

Argumentet ditt om at noen kan bli voldtatt på mottakene bekrefter jo bare nødvendigheten av å ha disse menneskene på lukkede mottak. Ville du heller at disse skal gå fritt rundt som i Oslo nå om dagen og voldta?

Når det gjelder overgripers etnisistet er utlendinger eller nordmenn med ikke-vestlig bakgrunn overrepresentert i forhold til folketall i alle mulige voldtekter. Overfallsvoldtekter har historisk sett stort sett blitt begått av asylsøkere, mens et høyt antall av de andre formene for voldtekt blir begått av norske statsborgere, herav igjen en stor andel med ikke-vestlig bakgrunn - selv om forholdet mellom etnisk norsk og etnisk ikke-vestlig her er langt gjevnere (selvfølgelig, når opptil 100% av overfallsvoldtekter blir begått av ikke-vestlige).

Poenget her er at OVERFALLSVOLDTEKTER kunne vært omtrent radert ut ved å ha lukkede mottak. I tillegg ville vi sluppet en mengde med andre kriminelle handlinger.

Så kan du gjerne komme med forslag for å redusere andre typer voldtekter også, men hvorfor i all verden ønsker du ikke å forhindre overfallsvoldtekter med et så enkelt og greit forslag som lukkede mottak? Kritikken av Johannesen og Stang for deres utspill om lukkede mottak og asylsøkeres rolle i overfallsvoldtekter er ren og skjær sabotasje av debatten, og mens dere sitter på deres høye hest blir flere og flere jenter voldtatt hver eneste helg.

Må en av deres egne familiemedlemmer bli voldtatt før dere forstår alvoret? Dette er ikke en konkurranse i politisk korrekthet, dette er virkelige mennesker som står ovenfor noe av det mest tragiske man kan oppleve i et land som Norge - og summen av voldtektene, og implikasjonene av disse som helhet er større enn summen av skadene ved de enkelte voldtektene. Dersom dette ikke blir gjort noe med kan vi stå ovenfor store samfunnsmessige forandringer, og jeg tviler på at disse vil være til det mer positive.

Jan Hansen

31.10.2011 kl.12:11

Bare følgende spørsmål til denne røde bloggeren: Hva vill du selv ha gjort om du hadde en tenåringsdatter eller et barnebarn, som ble brutalt voldtatt av en gjeng papirløse asylsøkere? Ville du ha ønsket dem dit pepperen grodde, eller ville du ha invitert dem hjem på kaffe og kaker?

Rolfkake

31.10.2011 kl.12:19

Til Anne, 31.okt.2011 kl.11:38

Papirløse asylsøkere har vi stort sett PÅ GRUNN AV at vi har så liberale asylregler. Det er en fordel å ikke ha papirer, fordi de vet at de norske myndighetene blir stående tafatte og se på at de vandrer fritt rundt selv etter endelig avslag på asylsøknaden.

Hadde vi hatt lukkede mottak ville det ikke lenger være noe poeng i å være papirløs, da man uansett bare blir sittende på et mottak uten mulighet for å slippe ut med mindre man kan bevise sin identitet.

Det vil derfor fungere på to måter:

1) Man fjerner incentivet ved å være "papirløs".

2) Det fungerer prevantivt med at mennesker uten reelt behov for opphold rett og slett ikke kommer hit til å begynne med.

Dette vil at samtidig som vi får en reduksjon i kriminalitet, får vi også færre lykkejegere og andre uten reelt grunnlag for asyl. Asylprosessen vil derfor gå raskere, være billigere, og oppholdet på de lukkede mottakene vil bli kortere enn hva man kan forvente i dag.

Det er utelukkende positivt, og jeg er sikker på at de asylsøkerene med reelt grunnlag for opphold også ville satt pris på det dersom de hadde vært klar over de enorme fordelene det ville gitt både det norske samfunnet og dem selv i form av raskere behandling av asylsøknaden.

Tom

31.10.2011 kl.12:20

Det er helt utrolig at det er mulig å være så naiv som Iver Aastebøl i 2011. Faktum er at Arne Johannesen ikke bare har rett, -han underdriver for å unngå hylekoret fra den ekstreme venstresiden i politikken. Disse som har fått lov til å definere hva som er politisk korrekt å si. Asylsøkerne som kommer id-løse er id-løse hovedsaklig fordi de velger å være id-løse, sjansen for å lyve seg til opphold er større på denne måten. Hvor mange ganger ved ransakinger har man funnet id-dokumenter tilhørende såkalte id-løse? Dette skjer hver eneste dag! Selvfølgelg burde id-løse holdes internert inntil de kan identifiseres sikkert eller returneres. Vanlige mennesker rammes hver eneste dag av vold, innbrudd, tyverier m.m. som følge av dette vanviddet. Selvfølgelig er det ikke bare disse som står bak slikt, men er det en grunn til å la de gå fritt? Bør man ikke begrense kriminalitet i den grad det er mulig? Forstår dere intet før dere selv blir slått ned og ranet en mørk kveld? Må det være nettopp din datter eller søster som blir voldtatt før dere synes noe bør gjøres? La oss slite med våre "egne" kriminelle før vi importerer flere.

Matahari

31.10.2011 kl.12:22

Jeg synes det er utrolig at du er villig til å la norske jenter og deres familier betale prisen for at lykkejegere fra fremmede kulturer skal få ha frihet til å gjøre som de vil. De asylsøkerne som har rent mel i posen og trenger beskyttelse tåler å bli fratatt frihet en stund for siden og kunne være en del av et samfunn som er trygt og fritt for alle med gode og ærlige hensikter. Den prisen å betale er lav i forhold til det vi ser særlig Oslo borgere betaler nå. Jeg vil si du er en foræder. Skam deg! Tenk om det var din datter.

Olsen

31.10.2011 kl.12:36

Slutt og ta inn den dritten da...

Har de ikke papier nei da kan de stikke !

Busserulls

31.10.2011 kl.13:20

De er jo ikke papirløse før de sender inn asylsøknaden. Tror neppe de satt seg på flyet uten dokumenter. Det burde vel ikke vært umulig å finne ut av hva de het når de satt på flyet, og se hvor flyet kom fra.

Max M.

31.10.2011 kl.13:35

Steng grensene. Snart må nordmenn gå natten i møte med våpen i hånd. Ingen på stortinget har skjønt at frykten har spredd seg. Synd og skam at vi som ønsker et trygt land ikke får bruke vår yttringsfrihet. Dere ser på oss som rasister.

Redd jente

31.10.2011 kl.14:20

Totalt uenig med deg. Hvor lenge skal man holde hendene for ørene og lukket øynene!!! Kan man forebygge noe er det bedre enn ingenting. Dersom papirløse asylsøkere står for 80 % av voldtektene skal man ikke sperre de inne bare fordi 1% begås av etniske nordmenn? Dummeste argumentet jeg noen gang har hørt!

her er det du som er en jævla tulling!

trondandreassen

31.10.2011 kl.14:48

Forst og fremst, Arne Johannessen representerer ikke politiet. Han representerer sine betalende medlemmer i politiforbundet. Hans oppgave er a sorge for at medlemmene far mer lonn, mer fritid, samt at arbeidsdagen blir tryggere.Ikke noe annet.

At han kaster seg inn i en offentlig debatt pa vegne av politiet er dermed misvisende, men ikke uforstaelig.

Konklusjonen hans kjenner vi fra tidligere utspill. Nemlig "meire resussjar" til politiet.(les mer i lonn)

Nar det er sagt, sa vil jeg, i dette tilfelle, stotte ham helhjertet. (Arne Johannessen er ogsa lokalpolitiker for AP).

Asylsokere uten id, bor ikke vandre fritt omkring, men holdes i forvaring til de, enten er utvist, har forlatt riket selv, eller har fatt sin id verifisert.

Husk at mange asylsokere kommer fra det vi ma kunne betegne som "røverstater" Kanskje ikke alle er urettmessige forfulgte i hjemlandet. Kanskje noen av asylsokerne er de som har forfulgt, torturert og drept egne landsmenn. Kanskje de er rene kriminelle pa flukt fra politiet i hjemlandet. Hvet vi egentlig noe om dette nar de kommer hit uten id og uten a oppgi riktig hjemland.

I gamle dager sa man at "Hva gjor en mann til tyv?" noen svarte sult, andre svarte nød, men det riktige svaret var: Muligheten.

Vi kan kanskje dra sammenligningen til overfallsvoldtektene, dvs begrense muligheten ved a treffe endel tiltak som for eks Fjerne id lose fra det offentlige rom, belyse morke omrader hvor folk ferdes,

redusere pirat-taxivirksomheten, flere politifolk og ikke minst flere vektere ute om kveldene og natten,

bista jenter i a komme trygt hjem ved hjelp av natteravner foreldre, edru venner etc.

Jentene ma selv ogsa ta ansvaret for egen sikkerhet, selv om de har "rett" til a kle seg som de vil, til a drikke som de vil og ferdes hvor de vil.

Min "rett" som mann er at jeg kan ga alene langs Akerselva om natten dritings, med alle pengene mine og I-phone og gullkjede synlig. Hvil jeg bli kritisert etterpa dersom jeg skulle bli ranet.

Jeg tror det.

Ole Johan

31.10.2011 kl.14:52

Skremmende at det fortsatt finnes naive folk som ikke ser problemene som utspenner seg i stadig større grad i vår hovedstad. Folk som ikke vil anholde id-løse asylsøkere til man får klarlagt hvem de er, vil vel heller at jentene våre skal få livene sine ødelagt i en park natterstid? Tror det å anholde id-løse flyktninger og asylsøkere, ville vært formålstjenelig også for andre innvandrere som har fått innpass i landet vårt, og bidra til at synet på innvandrere vil bedres over tid, når man får luket ut dritten som bedriver alvorlig kriminalitet Før de kommer inn i landet vårt.

trondandreassen

31.10.2011 kl.15:11

Til formannen i RU vil jeg si at her tar du helt feil. Jeg tilhorer det som du nok vil karakterisere som "ytterste hoyre floy" nemlig FRP. Det betyr ikke at jeg er uenig med deg fordi du er kommunist, men fordi du ogsa i dette tilfelle tar feil,

men din bekymring for voldtatte jenter deler jeg med deg.

Din bekymring for kriminelle asylsokere er jeg derimot noe reservert til

On the nail<3

31.10.2011 kl.18:17

Inn på bloggen min?<3

EASYMAKEUP - Sminkeblogg

01.11.2011 kl.14:43

Dette året må jo være et av de verste i Norges historie. En haug med båtulykker, 22 juli, masse voldtekter, og i tillegg dukker det opp lik overalt. Kjenner jeg er redd jeg. Hvordan er det Norge er i ferd med å utvikle seg? Landet som skal være det tryggeste i verden, har forandret seg til å bli et av de mest usikre. Jeg kommer ikke til å tørre å gå rundt i oslo`s gater alene i hvert fall, det er helt sikkert.

Er det ikke på tide at noe blir gjort?? Vil politikerne at jenter/gutter i alle aldre skal gå rundt å frykte for livet sitt? Politiet har ikke nok ressurser til å holde styr på situasjonen en gang. Skremmende. Nei gitt... dette er en tid hvor alle må stå sammen og bekjempe kriminaliteten som foregår rundt oss.

Hvor ble det av friheten vi så stolte kunne si at vi hadde??

01.11.2011 kl.16:57

EASYMAKEUP - Sminkeblogg

Friheten og det trygge Norge er dessverre historie, etter årevis med innvandring fra kulturer der kvinneundertrykkelse, voldtekt og krig er utbredt. Så du kan legge skylden for det som har skjedd på poltikerne, og spesielt de som har vært i Regjering, som har ført en naiv og uforsvarlig innvandring- og integreringspolitikk.

Skriv en ny kommentar

hits