Rødt pluss blått i Odda?
Fikk et spørsmål i kommentarfeltet om hva jeg mener om at Rødt i Odda har sørget for at Høyre har fått ordføreren. Jeg mener det er knall!  Det høres jo rart ut, derfor skal jeg bruke et innlegg på å forklare hvorfor. 

I Rødt er vi opptatt av en ting når vi stiller til valg: Å få mest mulig politisk gjennomslag. Hvilket parti som sitter med ordføreren er derfor mindre viktig enn hvilken politikk som føres. I Odda sto det mellom to alternativer: a) Å gå sammen med AP og Demokratene for å sikre AP ordføreren, eller b) å gå sammen med Høyre, Venstre, SP og lista Nye Odda. Vi gikk for dem som kunne innfri Rødts hovedkrav denne valgkampen: å stoppe all privatisering av kommunale tjenster de neste fire årene, for å heller satse på god offentlig velferd. Det var det overraskende nok alternativ b) som gikk med på, og Rødt endte opp med å støtte en ordførerkandidat fra Høyre. 


Betyr det at vi er blitt enige med Høyre? Nei. Vi er like uenge som før. Men siden de gikk med på å ikke føre Høyre-politikk i fire år framover, kunne de godt få ordføreren. Bedre det, enn en AP-ordfører som løper til Høyre når viktige saker skal behandles, og fort kunne endt opp med å legge til rette for privatisering. Dessuten slapp vi å ha noe å gjøre med Demokratene. Det er bra, med tanke på at de er en tvilsom gjeng som er like positivt innstilt til innvandrere som jeg er til mugg bak badekaret.


Betyr det at vi vil samarbeide med Høyre i Odda? Nei. Utover avtalen om å stemme på Høyres ordførerkandidat, og at det ikek skal privatiseres, er vi fri til å gjøre som vi vil. Derfor vil vi samarbeide med dem som er enige med oss fra sak til sak. Det ligger an til mye krangling med Høyre, med andre ord.


Sånn gikk det altså til at vi sørget for at Høyre fikk en ordfører ekstra på Vestlandet.  Om fire år satser vi på at Rødt gjør et bedre valg og at venstresiden er enklere å samarbeide med, så Høyre slipper unna med en periode i ordførerposisjon.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits