Etter valget, før leksestreiken

Da var løpesedler, roll-ups og plakater pakket vekk for en stund, og valget er over. Aller først - tusen takk til alle som har gjort en innsats for Rødt i valgkampen! Dere er mine helter. Så er det klart at resultatet ikke gikk som det skulle, men det får vi jobbe mer langsiktig med. Noen vi burde lære litt av er Enhedslisten, som i går gjorde et brakvalg i Danmark. Opp fra fire til 12 (!) mandater i Folketinget, og avgjørende for å velte den blå regjeringen. 

I Oslo klarte dessverre ikke venstresida det samme som i Danmark, og må se på at Høyre med venner styrer Oslo med en hånd på rattet og en på champagneflaska i fire år til. Jeg ble nok ikke overrasket, så lenge AP og SV gir opp venstresidestandpunkter som eiendomsskatt allerede før valget er over, blir det vanskelig å få folk på østkanten opp av sofaen og ned til stemmelokalet. Derfor ble valgdeltakelsen 50 % på Furuseth og 70 % på Slemdel i år også, og vestkanten fikk det som de ville. Sjekk bare ut kartet Dagbladet laget med oversikt over hvem som vinner valgene hvor:Selv om valget er over, er timeplanen fortsatt full. Nå er det nøyaktig ti dager igjen til Leksestreiken starter, så ting begynner virkelig å nærme seg. Dette kommer til å bli stort: vi har 38 000 deltakere på facebook og 1650 elever har meldt seg som arrangører. Vil du også være med, registerer du deg på leksefriskole.no og melder deg inn i denne arbeidsgruppa på facebook, så skal du få hjelp til å lage leksestreik. 

Forresten, hvis valget hadde vært en øvelse i å kombinere rim og techno, er det liten tvil om hvem som hadde vunnet:
 

2 kommentarer

Stian

19.09.2011 kl.15:27

Hva synes du om at partiet ditt har hjulpet Høyre å få ordføreren i Odda?

Iver Aastebøl

21.09.2011 kl.14:08

Jeg synes det er knall! Vi fikk riktignok en ordfører fra Høyre, men mer Rødt-politikk igjen for det enn om AP skulle fått ordføreren. Skriver en mer utfyllende post om dette senere idag.

Skriv en ny kommentar

hits