Hva NRK ikke ville jeg skulle si


For det første: Se på den fine valgvideoen Rødt har laget.

For det andre: I dag har jeg kronikk i DN, om kampanjen NRK har hatt med alle ungdomspartilederne for å få folk til å bruke stemmeretten sin. Jeg tror rett og slett ikke den funker. Kronikken finnes kun på papir, så kjøp avisa hvis du vil lese den idag. Hvis ikke legger jeg den ut på nett i morgen.

Noe jeg ikke nevner i kronikken, er at NRK ikke lot meg si det jeg egentlig hadde lyst til. Det var nemlig strenge rammer for hva vi fikk bruke tiden i TV-ruta på. Partipolitikk var strengt forbudt. Greit nok, tenkte jeg, og foreslo å tøyse med alvorlig undertone: «Du har gjort det på Grand Prix. Du har gjort det på VG Nett. Du har gjort det på Idol. Nå er det alvor: Bruk stemmeretten din 12. september.» Men det var visst ikke plass til humor. I stedet ble det forutsigbart demokratiprat. Bruk stemmeretten din. Det er viktig. Bla bla bla.

Spørsmålet er jo om jeg burde vært med i det hele tatt. På den ene siden er det rart å komme løpende med kritikken i etterkant. På den andre siden er det vanskelig å si nei til å få komme på NRK. Hva synes du?

5 kommentarer

08.09.2011 kl.20:31

Synes du gjorde en utrolig bra jobb og du snakket bra for deg. Du fikk iallefall publikum til å le ((:

Vegard Østhagen

08.09.2011 kl.21:37

Selge sjela si for å komme på TV? Dette er egentlig en ganske heftig problemstilling. Men å drive med kjedelig, grått demokrati-prat er vel ikke så ille. Og å minne folk på at RU/Rødt liker demokrati kan aldri skade, tenker jeg (mener å huske at det var en av fordommene du tok knekken på i din fordommer-bloggserie. Hvor ble den egentlig av?)

Tonje

09.09.2011 kl.12:01

du gjorde en god jobb på nrk!:) har stemt allerede, men hadde ikke mulighet til å stemme på rødt, men om 2år vet jeg hvor min stemme havner!

Iver Aastebøl

09.09.2011 kl.17:05

Takk, Tonje! Rødt stiller liste i alle fylker, så du har nok muligheten til å stemme på oss i fylkestingsvalget (med mindre det var noe feil). Det kan du fortsatt gjøre: stemmer du på valgdagen, annulleres forhåndsstemmen din, og den nye stemmen gjelder. Gjør det! To år er aaaaltfor lenge :)

Maxi-Mons

12.09.2011 kl.23:11

Han Gard minner meg litt om Bob i Twin Peaks, hehe.

Skriv en ny kommentar

hits