Valgvideo og privatskoler

Nå har vi laget en filmsnutt om våre tre viktigste saker dette valget: Leksefri skole, kamp mot voldtekt og økt skatt for de rikeste. Se den, del den, diskuter den.

Idag var jeg på to nye skoler i/på Sandnes (skjønner at det er uenighet om det heter i eller på, og har ikke helt klart å bestemme meg). Fortsatt god stemning, bortsett fra da vi måtte forklare elevene på Akademiet at vi var mot privatskoler. Det ble ikke populært, men det er bedre å stå opp for det man mener enn å vri seg unna spørsmålet bare for å fiske en stemme eller to, tenker nå jeg. Og hvis man ser på hvordan det har gått i Sverige etter nesten 20 år med privatskoler og nivådeling, er det ingen grunn til å følge etter. Les Aftonbladets gransking, det anbefales!

7 kommentarer

Erlend1

30.08.2011 kl.22:11

Mindre valgfrihet og mer likhet! dette liker vi! :-D

En herre med hatt

30.08.2011 kl.22:18

Enig i grove trekk og privatskolet. Men det er jo ikke svart på hvit. Jeg går selv på steinern, der har jeg gått i 4 år nå, steinerskolen får sånn 60% støtte av staten så den er nermere et statlig alternativt tilbud for f.eks meg som ikke passet inn i offentlig. Både læremetoder og klassemiljø.

Daniel Enge

30.08.2011 kl.23:50

Rødt vil ha alternativ pedagogikk (slik som f.eks. montessori- og steinerpedagogikk) inn som et offentlig tilbud på nivå med vanlig offentlig skole. I tillegg er vi veldig enig i mye av den alternative pedagogikken inn i vanlig skole også. Faktisk er Rødt og Rød Ungdom for en skole med mye mer valgfrihet enn det høyresiden vil. For eksempel vil vi fjerne leksene, slik at elevene selv kan få velge hva de vil bruke fritiden sin til.

Ellers synes jeg det er spennende med ny valgkampvideo, og jeg er helt enig i at det er bedre å si sannheten enn å prøve å lyve seg til noen ekstra stemmer i skolevalget. Det kommer ofte fram etter hvert uansett.

Rasjonalisten

02.09.2011 kl.22:47

Er enig i mye av det dere sier, men min stemme går nok til SV. Ta gjærne en titt innom min blogg du også!

-Rasjonalisten

Atle

03.09.2011 kl.16:25

Jeg går på Akademiet i (som forøvrig er det som er brukt) Sandnes, men jeg var dessverre bortreist da partiene hadde stand.

Det å forklare hvorfor jeg (som er medlem av Rød Ungdom) er mot privatskoler, men at jeg går på en privatskole er ikke alltid like lett å forklare, spesielt når mesteparten er borgerlige, men det går som regel bra. :)

Eirik

06.09.2011 kl.01:08

Det er ikke litt dobbeltmoralsk og ta i mot annonsekroner fra en privat skole, når dere vil ha privatskolene avviklet??

Trond

08.09.2011 kl.09:01

Rødt vil ikke ha rike, men det er likevel skattlegging av dem som er deres viktigste finansieringskilde. Det er bare et eksempel på hvordan deres politikk ikke henger sammen.

Rødt-lederen klarte f.eks å prestere å si at dersom bussene i Oslo ikke solgte billetter, så ville også kostnadene til bussen gå ned, så det var ikke noe problem å innføre gratis kollektivtrafikk. Det er likevel litt uklart for meg hvordan sjåførens lønn, bussens drivstofforbruk og bussens vedlikeholdskostnader går ned når billettsalget forsvinner. Man må sikkert være Rødt-medlem for å skjønne det.

Skriv en ny kommentar

hits