Sandnes, gratis buss og fridager før jul

Idag har jeg vært på Gand vgs i Sandnes. 1000 elever, lite plass og en del kaos. Men det var mange fine folk der, og sakene våre var populære.

Dagens rareste spørsmål: Er Rødt for flere fridager før jul? Det er så hektisk å slutte bare to dager før jul!  (Svarte omtrent: Tja, hvorfor ikke? Dette burde jo skolene ordne opp i selv, så lærere og elever sammen kan finne den beste måten å gjøre det på)

Etterpå tok vi den nye gratis-bussen i Stavanger sentrum. Dette bør de fortsette med, og utvide til å gjelde hele busstilbudet i byen. De har prøvd det i andre steder, blant annet i en by i Belgia, med gode resultater. Flere tar bussen, færre kjører bil og klimagassutslippene går ned. I tillegg sparer kommunen penger, fordi utgiftene til vedlikehold av vei, luftforurensing og ulykker faller mer enn det koster å ha gratis buss.

En gladnyhet til slutt: I Tromsø har Rødt nå fått flertall for forsøk med leksefri skole! Rødt stilte forslaget, og fikk de andre partiene med seg. Hvem sier små partier ikke kan få gjennomslag?

2 kommentarer

Kamerat nr. 3

29.08.2011 kl.18:18

Dette gjorde dagen min! Drit bra nyhet...det med leksefri skole, altså

runa

29.08.2011 kl.23:21

fine sko.

Skriv en ny kommentar

hits