Fødselstall og muslimer

På tide å begynne normalt bloggtempo igjen, etter at det har stått litt stille en stund.

En av ideene som er grunnleggende for den islamofobe Eurabia-ideen, er at muslimene overtar Europa. Ikke med våpen, men med barnevogner. Den teorien har jo fått seg en knekk nå, men en som ikke benytter muligheten til å tenke seg om to ganger, er Lars-Petter Granli. Allerede før vi hadde rukket å heve rosene, hadde han skrevet at Breivik har et poeng, og lagt fram en del tall om hvorfor.

Nå har vi sett hvor skumle slike ideer potensielt er, så det er tid for å se nærmere på dem.

For det første: Å diskutere fødselstall på denne måten er grunnleggende tvilsomt. Det legger til grunn at alle som får barn fra samme folkegruppe/religion har en skummel plan bak det hele. At det finnes et slags arvelig muslim-virus, og at barn som ikke en gang er født allerede nå er en trussel mot samfunnet. Det kan ikke kalles annet enn å gi muslimene i Norge felles (negative) egenskaper, bare fordi de har felles religion. Hva er forskjellen på det og rasisme?

For det andre: Granlis innlegg er bare klipp og lim fra denne youtube-filmen:


For det tredje: Den filmen har en ganske tilfeldig omgang med fakta. BBC sjekket kildene bak filmen, og laget dette svaret, som må sees:


Forøvrig er det ikke bare tidligere reality-deltakere som har reist diskusjonen allerede lenge før 22. juli. Tipper kanskje at denne saken ikke går inn på Dagbladets skryteliste når historien skal skrives.

Kan også nevne at jeg har gjort to forsøk på å kommentere posten han har skrevet, men at begge har blitt redigert vekk. Så mye for ytringsfrihet og åpen debatt.

20 kommentarer

Anonym Blogger

10.08.2011 kl.15:15

Hei.

Takk for en veldig innformativ og oppriktig artikkel.

Marianne

10.08.2011 kl.20:36

det trengs flere som deg:)

Vurge

11.08.2011 kl.20:38

Det her er det dummeste jeg har sett. Henger ut en fyr, fordi han har meninger som du er uenig i? Det er ikke rasistisk å se problemene ved ikke-vestlige innvandrere. Det er lov å åpne øynene litt, og ikke være så forbanna naiv. Likestilling, kvinneforkjempere - ja, dere er ganske ironiske, dere sosialistene/kommunistene. Hvor er likestillingen når man ser på statestikken Oslo-politiet gikk ut med, at ikke-vestlige innvandrere står bak ALLE overfallsvoldtekter? Dere er ekstremt flinke til å snakke godt om kvinner, kjempe for deres rettigheter - med ORD. Men hva gjør dere? Jo, dere slipper inn enda flere som har voldtatt kvinner i Oslo, nekter å styrke politiet og slenger rundt dere med rasisme-ordet hele tiden, fordi dere er for feige til å si noe på det selv.

Den dagen din eventuelle datter blir voldtatt av en gruppe muslimer, skulle jeg likt å se hva du mente. Men er vel det som må til, for at dere skal åpne øynene.

Vurge

11.08.2011 kl.20:40

Og sånn mens jeg er i gang - ikke kom her og snakk om at Dagbladet ikke er så interesserte i kommunistiske og sosialistiske saker. Norge er det eneste landet med medier som ikke viser BEGGE sider av Midtøsten-konflikten.

Dessuten, er det galt i å være redd for at det skal bli borgerkrig om 20 år? Er det rart at vi prøver å passe på landet vårt, for gærninger fra den ikke-vestlige delen av verden? Landsforræder.

http://iveraastebol.blogg.no

13.08.2011 kl.18:24

Vurge: Synes du skriver mye rart her, som jeg ikke er enig i. Jeg henger ikke ut Lars-Petter Granli, men viser hvor tallene hans kommer fra og at ikke alt det han presenterer som fakta er sant. Jeg regner med at han (og du) tåler å bli utfordret og møte motargumenter, det er grunnleggende i et demokrati.

Så synes jeg det er rimelig dårlig oppførsel å kalle meg landsforræder. Det må være lov å mene at Norge skal ta inn innvandrere, uten å bli beskyldt for å være for voldtekt eller å ville ødelegge Norge. Alle er mot voldtekt. Men jeg mener ikke det er sant, som du påstår, at voldtekt skjer pga innvandring. Kvinner ble voldtatt også før det var muslimer i Norge, og på samme måte som jeg ikke tror en kristen voldtekstmann gjør det fordi han er kristen, tror jeg ikke en muslimsk voldtektsmann gjør det fordi han er muslim. Å dra alle over en kam og si at "alle muslimene er sånn og sånn" skaper bare fordommer.

Jeg mener heller ikke at det ikke finnes muslimer som gjør dumme ting. Men en drittsekk er en drittsekk uansett religion eller hudfarge. Dem skal man bekjempe. Men hvis du tror årsaken til problemet ligger i religionen deres eller at de er innvandrere, mener jeg du tar feil. Og feil årsaker leder til feil løsninger.

Jeg er heller ikke mot å styrke politiet, og RU har lenge jobbet for å lage en egen spesialenhet i politiet som jobber for å få flere voldtektsmenn dømt. Hva synes du om det kravet?

Hva dine løsninger er, skriver du ikke så klart. Hva er dine forslag?

Helt til slutt er jeg veldig for å ta vare på landet mitt, men mener at islamhat er en av de truslene som vi må forsvare landet vårt mot. Om Norge kaster ut alle innvandrerne og nekter folk med behov for beskyttelse å komme inn, blir vi et helt annet land enn det Norge jeg har lyst til å være stolt av.

Vurge

15.08.2011 kl.19:51

Når i innlegget har jeg beskyldt nettopp deg for voldtekt? Jeg poengterer at absolutt ALLE overfallsvoldtekter er begått av ikke-vestlige innvandrere. Det må du bare åpne øynene for først som sist. Når jeg leser at kvinner (samme om de er muslimer eller kristne eller hva du vil) blir voldtatt i fleng i Oslos gater, mine nabostrøk, og alle de overfallsvoldtektene er begått av ikke-vestlige innvandrere, så skjønner du vel at jeg reagerer?

Jeg er ikke den personen som vil ha femten mannfolk til å følge meg hjem en fuktig natt på byen, fordi det er en stor sjanse for at 3 ikke-vestlige innvandrere voldtar meg, i MITT eget land. Hvorfor skal jeg som etnisk norsk beskytte meg for innvandrerne i Norge?

Der har du feilen i deres politikk. Så lenge de har det bra og er trygge, så gjør det ikke så mye om jeg og min søster blir voldtatt i parken på St. Haugen.

Jeg har heller ikke sagt at "alle muslimer er sånn og sånn", jeg kjenner flere muslimer som er normale og som aldri kunne funnet på å gjøre noe sånt jeg. Men dette er unntak fra den ikke-vestlige verdnen.

Jeg mener hundreprosent at dette kommer fra deres kultur og religion - at det er greit å se ned på jenter, at de er mindre verdt. Det er helt greit å undertrykke dem, slå dem, og mange steder også steine og drepe. Er ikke lenge siden du så i nyhetene at ei jente på 14 hadde anmeldt en person for voldtekt, og deretter blitt begravd under jorda med hodet stikkende opp, blitt kastet stein og spyttet på.

Vil jeg ha sånt dratt inn i mitt land, mitt frie og fantastisk land? Nei, det vil jeg ikke.

Islam er ikke en fredelig religion. Det er tydelig å se, om man åpner øynene. Noen av oss har faktisk lest Koranen, og også lest nyheter fra andre land enn Norge, hvor alt ikke er sosialistisk og kommunistisk fjatt.

Les gjerne denne artikkelen, som er fra Englands største avis:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2019547/Anjem-Choudary-Islamic-extremists-set-Sharia-law-zones-UK-cities.html

Vil du at Norge skal bli sånn? At kvinner skal bli truet med vold, om de ikke går med burka? Dette er i ENGLAND, det er overhodet ikke langt unna Norge.

Se på alt som skjer i Sverige. Nylig var det en svær gjeng som skrek hore til noen jenter, jentene slang en kommentar tilbake og ble banket opp. Noen gutter kom til unnsetning, og ble også banket opp, men reddet mest sannsynlig livet til disse jentene. Vil du at Norge skal bli sånn?

Er ikke rart svenskene stemmer på det mest ekstreme partiet (altfor ekstremt for min del også) når de ser hvor ødelagt landet deres er på vei til å bli.

Til sist vil jeg bare si at jeg ikke er for å kaste ut alle innvandrere. Men jeg er hundreprosent for at det skal bli ekstremt mye strengere, og at vi blant annet ikke skal slippe inn mennesker som ikke trenger det. Hvilken person som er fattig og kommer fra sult og krig har uansett råd til å komme seg til Norge?..

crazymadness

15.08.2011 kl.22:58

Vurge, på tide å åpne øynene! Du sier at Iver er den som skal åpne øynene, men det er du som går i blinde!

Vurge

16.08.2011 kl.17:44

Takk for innspill, din tufs.

17.08.2011 kl.18:07

Det her er absurd. Du kan ikke mene at Norge er under fare for muslimer, når du selv nettopp har hvert vitne til en etnisk norsk mann, som gjorde akkurat det samme, og ikke minste verre, en hva en muslim har gjort. Hva har en muslim noen gang gjort deg? Norge er under fare for mennesker som ikke har livsvit. Mennesker som stemmer høyre har ikke peiling på hva de stemmer for. De sier kun ja grunnet alt det med utledninger. Folk er redde, ja selvfølgelig. Men noe poeng og henge ut muslimer pga din egen frykt? Det er jo patetisk. Jeg syns at Rød Ungdom gjør en bra ting. Og Er helt enig med innlegget til Iver. Du skaper terror kun for deg selv når du snakker om at muslimer kan voldta og alt det der. Du skal ikke dømme etter religion og hudfarge. Kristne folk kan gjøre akkurat det samme. Hvite folk kan gjøre akkurat det samme. Men det bryr du deg ikke om, for du er allerede oppslukt i no sci-fi opplegg. Det er propaganda, populært. Mennesker som dømmer før de lærer.

Du slenger jo dritt komentarer til alle som sier i mot deg. Ta det heller til deg! Fortjener du.

Vurge

17.08.2011 kl.19:40

Haha, nå må jeg le. Syns du det er rart man reagerer når politiet går ut med at absolutt ALLE overfallsvoldtekter er begått av ikke-vestlige innvandrere? Det problemet ser jeg ikke blir tatt opp NOE sted.

Hva muslimer har gjort meg? Nei, jeg vet ikke jeg, blitt trakassert på åpen gate, klådd på på dansegulvet, gått løs på venninner (ja, da snakker vi jenter) av meg, og jeg kunne nevnt i fleng. Er ikke det nok til å reagere? Har du lest artikkelen fra NRK hvor det var 3 somaliere som snakket om voldtekter? At de syns det er helt OK, fordi alle norske jenter er noen horer? Syns du det er OK å ha slike folk i landet vårt?

Hva de har gjort akkurat meg er vel uansett ikke poenget? ABB gjorde ikke spesifikt MEG noe, men mange av mine folk. Det samme gjelder terrorangrep over hele verden, hvor mange terrorangrep er begått av kristne egentlig? Hvilke land er det de steiner kvinnfolk fordi de har blitt voldtatt? Jo, det er i muslimske land det. Du ser at i alle land der muslimer styrer, er det helt JÆVLIG for kristne eller jøder å leve.

Skaper kun terror for meg selv når jeg snakker om muslimer som voldtar, er du fullstendig tjukk i huet eller? Syns du det er rart jeg reagerer som kvinne, som menneske, når mine venninner og medmennesker i Norge blir overfalt og voldtatt? Syns du det er rart at jeg ikke vil at disse personene skal fortsette å gå fritt rundt i mitt land, eller i det hele tatt være her for å oppta fengslene som DU OG JEG betaler skatt for at skal være tilstede?

Lukk opp de naive øynene deres.

Vurge

17.08.2011 kl.19:42

Er det verre det ABB gjorde enn det muslimser har gjort? At det i det hele tatt går ann å si noe sånt, så ekstremt frekt. Spør de kvinnene som blir steina for å ha blitt voldtatt, spør alle de menneskene som mistet sine kjære i angrepet på USA i 2001! Fy faen så frekk du er.

Soleil

17.08.2011 kl.23:57

du sier deg selv imot noe helt ufattelig. le av dine egne komentarer. de du egentlig vil ha ut Vurge, er drittsekkene. du kanke kategorisere folk for raser. det er jo rasistisk. kom faen i hælvete ikke her å si, at jeg er frekk. jeg mista selv en av mine bestevenner på Utøya, og det at du gir ABB en indirekte støtte, er som å si at min bestevenn og alle andre som mista en kjær person, var verdt det. jeg bryr meg virkelig ikke om du blir trakasert eller ikke, det du sier om muslimene gir dem faen en god grunn til å gjørra slikt mot deg.

du ekke no bedre en muslimene (hvis vi skal snakke som deg) selv. jeg skjønner godt at du reagerer, ville jo selvfølgelig jeg å gjort. men jeg har blitt trakasert av etniske norske også. betyr ikke det noe? betyr det at jeg må ville ha lyst til at alle norske skal ut av lande?

nei trur ikke det. du hører jo hele tia om katolske og kristne prester som voldtar små barn. syns du det er greit?

for meg virker det som at du bare utelukker resten av verden, og slipper inn alt som ikke er hvitt og kjerke inn i bildet. mennsker må kunne leve sammen slik som det er. du vil uansett samfunn du finner, alltid være en jævel der ute som lager faenskap. slik som ABB. jeg tar meg ekstremt nær av at du gir han disse grunnene.

slutt og kategorisere mennesker. skal jeg begynne å kalle deg rasist, og si at alle rasister vil jeg ha ut av mitt land?

her i Norge er det ABB gjorde, verre en det non muslim i Norge før har gjort. så ja Vurge. Det er verre. eru nær slektning av denne fyren siden du er så utrolig frekk og syns det er greit at folk døde pga han? det er patetisk. jeg er ikke interesrt i hva nyhetene har å si om muslimer, fordi jeg lever utenfor den bobbla. jeg bruker mine egne øyne og ører. jeg trenger ikke et par ekstra som fyller hue mitt med tull. du kanke værra enig i alt. du måha egne meninger. noe jeg ser du har, så du skal ikke komme her og nekte meg å ha mine. det kan godt værra at de er strenge og har dumme regler når det kommer til kvinner. jeg er ei jente sjæl og finner det feil, men det finnes så utrolig mange andre mennesker i verden som også har strenge regler mot kvinner. du kan ikke tru alt du leser.

VI betaler skatt for mange ting VI ikke liker. du må bare innse at verden fungerer sånn, og det er en veldig uretfferdig ting og sette mennesker ut for. at vi skal bruke penger vi selger arbeidskraften vår til, for å betale idiotiske ting. men det er ikke muslimene sin feil. syns du det er en riktig ting det at folk som banka opp muslimer etter bomben var en riktig ting og gjøre? og dømme dem for noe de ikke hadde gjort, men noe som en norsk mann hadde gjort? du dømmer for fort.

kategoriserer. akkurat nå ligger du under kategorien "rasist" hvis du liker det, og syns det er status.

Muffcakelord

17.08.2011 kl.23:59

Vurge, detta er i deres land. Det ække lov med steining og slikt i norge, og det hakke hendt heller for alt jeg veit siden den tida kristendommen var like streng. Norske mennesker gjør utrulig grusomme ting også, det er norske voldtektsmenn, vi er alle mennesker, og mennesker gjør sjuke ting. Jeg kan være enig emd at man ikke bør slippe in HVEM som helst, f.eks å slippe inn en fyr inn i landet, bare fordi at hvis han blir i landet han er i så vil han bli dømt til døden for å ha voldtat og drept masse folk. Du overdriver en del, du ber oss med andre meninger om å åpne øynene, men saken er at vi har alle øynene åpne, vi bare ser i veldig forskjellig belysning. Folk vil ikke steines i norge, kvinnene skal ikke bli undertrygt, og hvis det viser tegn til at det vil bli som i et islamsk land så setter så klart noen ned foten og gjør noe. Rasisme er ikke bra, uansett hvordan man vrir og vrenger på det.

Soleil

18.08.2011 kl.00:04

og faktisk, så er det Norge sin feil at vi har så dårlige med regler. ikke muslimene. så syns du overdriver litt der. men uansett jeg er enig med Iver. i et samfunn skal man kunne leve som man vil, uten at mennesker skal kunne kometere på det. nå til dags er det veldig vanskelig, noe som er veldig urettferdig for enkelte mennesker. vi i Norge har en form for ytryngfrihet, og den blir misbrukt feil. den blir brukt til å rakke ned på muslimer, og andre som har annerledes leve måter og kulturer. men det er ingen som snakker om at vi det norske folk, er svære i kjeften. men om det hadde hvert en annen person med andre bakgrunner, ville jo det blitt sett på som katastrofalt. nasjonalister tar ting alt for hardt innpå seg, uten at dem selv har hvert i nærheten av noe de sier, de er i mot.

Trond

18.08.2011 kl.14:32

Jeg er helt enig med Soleil. Det er ikke noe problem at folk som blir beskyttet i Norge fra krig og forfølgelse i hjemlandet takker for hjelpen ved å voldta norske kvinner og forsyner Oslo med dop, for det har faktisk hendt at kristne prester også har gjort det. Det er det norske samfunnet som er dumme og teite.

AgnesMaria

18.08.2011 kl.23:37

Hvordan skal man vite at et menneske som kommer til Norge ommer til å voldta og pushe dop?

Det vet man ikke! Mange av de menenskene som kommer til Norge er enormt traumatiserte av krig og elendighet, de har minner som aldri kan forsvinne.

Vi i Norge har regler som ikke er gode, det er jeg helt enig i, men det er ikke strengere, nye regler vi trenger, det er et skikkelig apparat rundt de som kommer til Norge. Først og fremst er det språkopplæring til alle, men også en opplæring i kulturen. Dette har hatt positive virkninger når det ble prøvd ut(husker ikek hvor det var). Fra mange overfallsvoldtekter sank tallet til nesten ingen. Jeg tror også dette kan ha en positiv virkning på drittslenging o.l., og bidra til at vi blir en samlet flerkulturellnasjon med en felles forståelse for samfuunnets normer.

Noe jeg også mener mangler i det systemet i dag er et omfattene psykiatrisk tilbud for de som kommer. Man kan fange opp problemer slik at de ikke eskalerer og munner ut i vold mot uskyldige mennesker. Dette vil også gjøre at mennesker som normalt ville bli sittende hjemme med problemene sine, lettere kan komme seg ut i jobb og blandt folk.

Avsluttningsvis vil jeg be folk om å være varsomme med å dele mennesker inn etter religion. Alle religioner er i bunn og grunn gode, det er bare enkelte mennesker, mennesker som vil ha makt, som missbruker dem. Hvis du mener ekstremistiske islamister, skriv det. Vær presis i ordbruken, ellers kan det lett bli misoppfattet.

Stine

19.08.2011 kl.21:39

Vurge,

Du kaller det et kulturelt/religiøst problem - det er feil. Det er et menneskeproblem. Du skriver jo selv at du kjenner mange muslimer som aldri ville funnet på å gjøre en eller annen hypotetisk grusom ting du ikke enda har vist til, (om det ikke var denne potensielle voldtekten) og hvorfor kan da noen andre finne på å gjøre akkurat det samme? (Begi deg på en reise dypt ned i psykologiens verden!) Sannsynligvis fordi de er forskjellige fra selve starten på livet, fordi de er unike individer med muligheten til å tenke og velge på egenhånd, fordi de formes av så utallige mange fler faktorer og opplevelser - ikke fordi de har den felles tro og kultur. Koranen er på ingen måte verre enn bibelen når det gjelder innhold. Det kommer utelukkende an på hva du selv velger å ignorere eller tro på. Selvfølgelig utgir oppvekst en vesentlig del av hva slags menneske du vil komme til å bli, men det gjelder alt og alle. Dårlige mennesker finnes overalt, uavhengig av hvor de er født eller hvilken gud de tror på. Å blokkere tusenvis av trengende mennesker fra hjelp og menneskehet fordi det finnes et fåtall som er/blir kriminelle er på ingen måte korrekt. Og hva er det egentlig som skiller dårlige muslimer fra dårlige kristne? Hvorfor er det plutselig så mye verre hvis en pakistaner voldtar en jente enn hvis en nordmann gjør det?

Jeg er også veldig enig med AgnesMaria, som fikk sagt det på en veldig god måte.

22.08.2011 kl.13:37

Mye rart fra Vurge, men det som trakk mest på smilebåndet var referansen til Daily Mail, Englands største avis. Første gang jeg har sett noen dra fram en Daily Mail- artikkel og FAKTISK forvente å bli tatt seriøst.

Erlend1

24.08.2011 kl.00:41

Stine,

Det er like ille at en nordmann voldtar en jente enn at en pakistaner gjør det. Argumentet blir feil fordi det ikke begås overfallsvoldtekter av nordmenn, ettersom vi er et sivillisert folk med anstendig kultur. Begrunnelsen for mange av oss som er imot ikke-vestlig innvandring er at kulturen til folkene som kommer hit til landet, overhodet ikke passer i det moderne norske samfunn. Å avskrive alle som opponerer mot et flerkulturelt samfunn og hva det innebærer, som rasist eller nazist, er en uheldig hersketeknikk som noen kommentatorer her bør gi seg med, ettersom det fører til polarisering i stedet for sunn debatt.

Dessuten må folk slutte å sammenlikne muslimer og kristne når det kommer til spørsmål om ugjerninger: det er så og si ingen radikale kristne i landet, mens islamekstremisme vokser for hvert år som går. I det store og det hele er et fåtall av nordmenn troende, mens en relativ stor andel av ikke-vestlige innvandrere er.

julie

25.08.2011 kl.11:30

Erlend1:

http://www.bt.no/nyheter/innenriks/faktasjekk/laquoAlle-overfallsvoldtekter-de-siste-tre-rene-begs-av-ikke-vestlige-innvandrereraquo-1931749.html

Just sayin.

Forresten: Når du sier at det er "så og si ingen radikale kristne i landet", hva tenker du da om Breivik? Ingen muslim har noen sinne gjort noe lignende i Norge, og ALL TERROR i Norge etter andre verdenskrig har blitt begått av nordmenn.

Skriv en ny kommentar

hits