Minneord til AUF

Dagsavisen ba alle ungdomspartilederne om å skrive en hilsen til AUF. Den var på trykk i mandagens avis:

Det er absurd å forsøke å skrive noe meningsfullt om det som har skjedd. For det har ingen mening. Alle ordene jeg prøver å klistre på følelsene og inntrykkene jeg har, smuldrer opp. Likevel vil jeg gjøre et forsøk.

Kjære alle venner i AUF. Kjære Eskil. Kjære pårørende. AUF har alltid vært storebroren blant ungdomspartiene. Dere har flest medlemmer, sterkest organisasjon og noen av de aller flinkeste og flotteste menneskene. Det har jeg ofte misunnet dere. Nå er dere i en situasjon ingen misunner dere.

Jeg har vært på Utøya hvert år siden 2005, og har gode minner derfra. Derfor blir alle beskrivelsene som kommer fram til skrekkfilm inne i hodet. Den filmen har vært virkelighet for dere. Det er vondt å vite om.

Dere er uskyldige ofre for hatefull vold. Vold som forsøkte å ta livet av ideer ved å rette våpen mot mennesker. Det er bunnløst vondt å se at slikt kan skje. Men midt i sorgen, er det godt å vite at det aldri vil lykkes. Ideer kan ikke drepes med våpen. Det har dere selv også gitt uttrykk for. Jeg blir stolt og håpefull når jeg ser hvordan dere med rett rygg erklærer at dere vil fortsette å kjempe for det dere tror på. Det er den eneste meningsfulle veien ut av dette.

I tiden framover vil jeg holde fast på et mål, for ikke å miste retningen. Målet er at jeg en dag igjen skal diskutere politikk så busta fyker med gode kamerater i AUF. Da har vi vunnet. Fram til det skal vi stå sammen.

Jeg håper det er sant som de sier, at delt sorg er halv sorg. Jeg gråter med dere, og vi er mange som er klare til å dele sorgen.

2 kommentarer

Norman

26.07.2011 kl.04:10

Utrolig bra skrevet, Iver! Du klarer å sette ord på det som det ikke finnes ord for.

06.09.2011 kl.18:31

Oi!Så fint skrevet!(første tanke)Tror rett og slett jeg skal begynne å følge denne bloggen.

Skriv en ny kommentar

hits