Ting man lærer i London

 

Jeg kom nettopp hjem fra ferie i London. I tillegg til english breakfast, en tenniskamp og et par sko, lærte jeg også noen nyttige ting jeg skal dele på:

 

1. Britiske tabloidaviser er forferdelige
Det første som møtte oss da vi landa, var Daily Mail med overskriften «Defy the Strike Bullies». 750 000 lærere, politifolk og andre offentlig ansatte streiket samme dag som vi kom, mot kutt i pensjonsordninger den blå regjeringa planlegger. Men Daily Mail synes visst landets lærere fortjener å måtte jobbe lenger, til lavere lønn og høyere pensjonsavgift, for å få lov til å ende opp med mindre pensjon. Derfor smalt de til med et propagandaoppslag mot streiken som er Nord-Korea verdig.

2. Jeremy Bentham bor i et skap
Jeremy Bentham regnes som utilitarismens far, en filosofisk retning som slår fast det åpenbare poeng at det har noe å si hva konsekvensene av en handling er, ikke bare hva som var intensjonen. Men nok om det. Mer komisk er det at han ikke lot seg grave ned under seks fot jord da han døde. Han ga heller bort kroppen sin til Universitetet i London, som han også regnes som en slags far til (hvor mange barn hadde denne fyren? Håper noen av dem var ekte mennesker, i hvert fall). Her står skjelettet hans utstilt i en boks, fullt påkledd i klærne han vanligvis brukte. Ansiktet er modellert i voks, og hans faktiske hode ligger i universitetets safe. Det sies også at noen studenter en gang stjal hodet hans og spilte fotball med det. Ikke nok med det: tidligere var det vanlig å rulle ut restene av Bentham hver gang universitetsstyret hadde møter, slik at han kunne delta.

3. Det er bedre å jakte skattesnyltere enn å kutte pensjonsordninger
Det var som sagt streik den dagen vi kom til London. Vi snakket med noen av de streikende, som fortalte oss at det hvert år forsvinner 120 milliarder pund i skatteunndragelser i Storbritannia. Det var deres forslag til løsning på den økonomiske krisa landet har havnet i: Å starte å hente pengene hos de store selskapene som var med å skape finanskrisa, i stedet for å straffe vanlige folks velferd. (Tror du ikke på tallene? Les mer her)

 

Og helt til slutt: har du fått med deg at jeg er gjemt i folkemengden på det øverste bildet? Tid for å leke "Where's Waldo?"!

Én kommentar

Econ.

08.07.2011 kl.14:17

Tredje rad, i samtale med en kar i blå genser?

Skriv en ny kommentar

hits