Iver tester FpU.no

 

Det er tid for tredje parti ut i nettsidetesten. Denne gangen er det klart for dem alle elsker å hate, Siv Jensen-jugend FpU. Det er lett å tenke at disse folka ikke har tatt seg tid til å lage skikkelige nettsider, travelt opptatt som de er med å smugle sprit og drive sivilisasjonskrig mot islam i kommentarfeltet til Dagbladet.no. Men dessverre, FpU er mer profesjonelle enn fordommene dine.

 

Plusspoeng:

Tilgjenglighet er et stikkord her. Det er lett å finne ut hva de mener, og man kan klikke seg videre hvis man vil vite mer enn introtekstene om hver sak. Ulempen er naturligvis at all galskapen de vanligvis ligger lavt med, bare er få tastetrykk unna (f eks null inntektsskatt og eksamen i alle fag).

 

Designet er også typisk FpU. Fargene veksler fra hvitt til mørkebått, og ingen andre farger har fått plass. Likevel tror jeg utseendet appelerer mest til streber-FpUerne som i en alder av 15 hopper i dressen og blir der, enn til billig sprit og bensin-FpUerne. Det er noe med det kjølige uttykket som minner mer om blå skjorte i dårlig passform, enn om technosveis og rånebil.


Jeg tok meg selv i å bli en stund på disse nettsidene. Det er mange ting og trykke på, mye og utforske, og uten at du helt merker det, har du besøkt mange flere sider enn du planla. Det er et stort pluss.

 

Minuspoeng:

Det er et par irriterende elementer på siden, særlig en blafrende førsteside av magasinet «Siste skanse». Den klorer seg fast på alle innholdsidene, og er bare distraherende. Like irriterende er de skiftende nyhetsboksene, som skifter akkurat før du har lest alt som står der.

 

Designet fikk pluss for at det var typisk FpU. Det er ikke det samme som at det er pent. Det er ganske kjedelig, og få fargenyanser gjør siden monoton. I tillegg har den for mange nyhetssaker på forsiden for min smak, og slipper ikke unna det slitsomme blogg-preget.

 

Totalt:

Proffe, gjennomførte og litt kjedelige sider. Men når politikken oser av populisme og partyfaktor, er det kanskje en fordel med litt grå nettsider? Terningkast 4.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits