Opprørspoliti mot husokkupanterPolitiet kaster ut husokkupanter fra Torggata. De okkuperer et hus som ikke har vært i bruk på minst 12 år. Det er verneverdig, derfor får ikke eieren Entra Eiendom bygge det ut som de vil. Da blir det stående og forfalle, til det til slutt er så råttent at det må rives. Så kan man bygge et nytt hotell/kontorbygg/kjøpesenter i stedet. Dette skjer hele tiden i Oslo, derfor synes jeg det er bra de tomme byggene blir okkupert.

Sjekk forresten ut det solide politioppbudet. Hadde samfunnet brukt like mye ressurser på å skaffe husløse et sted å bo, som det brukes på å kaste ut husokkupanter, hadde det ikke vært mange som sov under bruene lenger.
7 kommentarer

Trond

20.06.2011 kl.11:11

Jeg vil også at samfunnet gir meg bolig. Da slipper jeg å jobbe hele dagen for å kunne betjene lånet mitt. Hvordan skal jeg få tid til å drikke øl og høre musikk da? Jeg trenger en enebolig sånn at jeg får plass til familien min. Og det må også være sentrumsnært i Oslo.

Lin

20.06.2011 kl.11:54

Trond: Jeg vil også at samfunnet gir meg bolig. Da slipper jeg å jobbe hele dagen.

Tror du virkelig det? Hvis "samfunnet gir deg bolig" må du betale en ganske så solid husleie, sånn omtrent like mye som det koster å betjene et lån. Så du kan glemme å sitte hjemme og drikke øl hele dagen. Det er bare det at har du ikke god nok inntekt får du ikke lån, selv om du jobber hele dagen. Og får du ikke lån, kan du ikke eie et hus. Har du sett hva et gjennomsnittlig hus i dag koster?

Bare til sammenligning. Det er stort sett ingen forskjell i pris på å leie privat og det å leie kommunalt. Tenkte bare det er greit med en oppklaring.

Iver Aastebøl: enig med deg der. Det burde ikke være så veldig umulig for et såpass rikt land som Norge å skaffe boliger til alle.

Trond

20.06.2011 kl.12:15

Så samfunnet skal skaffe bolig til meg, og det vil koste like mye som det ellers ville kostet å skaffe meg bolig? Da trenger jo ikke samfunnet å skaffe meg bolig da, for da har jeg jo råd til det. Og hvis jeg ikke har råd til det, skal samfunnet likevel skaffe meg bolig. Og dårlig råd får jeg hvis jeg sitter hjemme og drikker øl hele dagen.

Sosialister er morsomme. Men deres logiske evne er vel ikke helt velutviklet.

Trond er også ganske morsom

20.06.2011 kl.13:29

Trond, du er også ganske morsom. Din logiske argumenteringsevne er ganske sub-par, for det første. Hva med å gi konkrete eksempler på hvem som bare "sitter hjemme og kun bruker penger på øl"?

Trond

20.06.2011 kl.13:49

Jeg er helt sikker på at du skjønner at jeg har beskrevet en konsekvens av "yte etter evne og få etter behov" og ikke et konkret eksempel når du får tenkt deg om en stund. Argumentene fra ytterste venstre fløy er jo at det er samfunnets oppgave at jeg får meg et sted å bo. Hvorfor skal jeg da gjøre noen egen innsats for det?

Lin

20.06.2011 kl.16:22

Trond er fryktelig morsom syns jeg... Han tror faktisk det er lettvint liv å være sosialklient, eller arbeidsledig, tydelig at han aldri har vært det selv. Jeg vet faktisk hvordan det er, heldigvis har jeg sluppet det der tullet nå da. Men jeg drakk ikke øl i den tiden, eller satt hjemme og hørte på musikk hele dagen. Å jakte på jobb er en inntektsløs heldagsjobb.

At du, Trond, kan sette deg på din høye hest og proklamere at alle som får bolig av samfunnet er late slabbedasker som kan sitte hjemme og drikke alkoholholdig væske og høre musikk (jeg ville vel heller spilt PS3 spill hvis jeg hadde hatt tid), er helt utrolig morsomt. Dine argumenter er faktisk latterlige.

Men sånn "for arguments sake" kjenner du virkelig noen som sitter hjemme og drikker øl hele dagen? Og som jeg sa, det er ikke bare bare å få kommunal bolig. Det er en laaaang venteliste, og i mellomtiden kan du bli plassert på hospits hvis du ikke har familie å bo hos. Og tro meg, det koster like mye å leie "av samfunnet".

Trond

21.06.2011 kl.22:09

Hvem i alle dager har sagt at det er et lettvint liv å være sosialklient eller arbeidsledig? Det jeg spør om er hvorfor du gidder å jakte på jobb hvis du skal få alt du trenger av staten. Da trenger du jo ikke inntekt.

Skriv en ny kommentar

hits