What's disgusting? Union busting!

 DHL er et av verdens største logistikkselskap. De er med andre ord gode på å sende ting. En ting de ikke er så gode på, er å behandle arbeidsfolk skikkelig. Nylig ga de sparken til Monica Okpe, tillitsvalgt på DHL Supply Chain på Ulven i Oslo. Begrunnelsen var "ulovlig fravær", men alle som kjenner saken vet at det handler om at Okpe har vært en god representant for de ansatte, som har tatt en fight med ledelsen når det ble nødvendig.

På DHLs nettsider skriver de:
«Foretakets ansvar er et kjerneelement i vårt foretaks strategi. Det å handle ansvarlig som et firma betyr at vi behandler våre ansatte, miljøet, samfunnets interesser samt kapitalen vi har blitt betrodd med på en ansvarsfull og bærekraftig måte. Dette er den eneste måten vi kan ha fremgang på over lang sikt.»
Her er det langt fra ord til handling, med andre ord.

Nå er det satt i gang en solidaritetsaksjon for Monica, og i dag var jeg på støttemarkering utenfor DHL. Dette er klassisk fagforeningsknusing, og en sak som må vinnes. Hvis ikke kan det fort være deg det går utover neste gang. Meld deg inn i støttegruppa på facebook.

Én kommentar

runa

07.06.2011 kl.20:41

stor overgang fra ansiktsutrykket på headeren til dette innlegget. børsmegleriver og "dette er et svik"-iver.

Skriv en ny kommentar

hits