Iver tester Ungevenstre.no

 

Del to av nettsidetesten retter oppmerksomheten mot Unge Venstre. De er ikke så store (sier jeg...), men en fargeklatt som viser tegn til nye talenter og en viss vekst. Nerdestempelet sitter klamt over denne gjengen, derfor forventa jeg liten skrift og merkelige metaforer. Det innfridde nesten.

 

Plusspoeng:

Hvis man er på leting etter hva Unge Venstre mener, er disse nettsidene knall. Det er lett å orientere seg, og under hver hovedsak er det listet opp hva de jobber for.

 

Det er også greit å finne ut hvordan man melder seg inn, selv om de gjør et litt pussig forsøk på å pushe en historiebok på dem som melder seg inn. Ser for meg de har et vel optimistisk opplag de må bli kvitt.

 

Sidene skal også ha kred for å framstå som ekte vare. Lydig og gjennomført bruk av knallgrønne farger gjør at sidene stemmer bra med assosiasjonene jeg allerede har til de unge liberalerne.

 

Minuspoeng:

I går skrev jeg hva jeg mente om AUFs bloggpreg. Denne gangen er det enda verre. Skriften er liten og nyhetene er mange. Generelt mener jeg det er for mye krimskrams på forsiden, med diverse linker hit og dit.

 

Designet er heller ikke pent. Når du har valgt spygrønn som symbolfarge, blir det fort vanskelig uansett hva du gjør. Men en ting de ikke slipper unna med, er banneret som reklamerer for sommerleir. Jeg tipper at selv en langhelg på leir med Unge Venstre er triveligere enn det banneret der. Og det er jo et problem, siden det er en reklame.

 

Jeg delte ut plusspoeng for at sidene er typisk Unge Venstre. Men det kan bli for mye av det gode. Noen sa i hvert fall at sidene var «veldig unge venstre. Irrgrønne, litt rare og du veit aldri hvor du har dem».

 

Totalt:

Hvis man deler en nettside inn i form og innhold, er det utvilsomt innholdet som holder ungevenstre.no flytende. Politikken er lett tilgjengelig, det kryr av lister med konkrete tiltak og krav, og ingenting må leses mellom linjene. Bare synd innpakkingen er så grell. Terningkast? 2.

5 kommentarer

LALABoy

01.06.2011 kl.22:49

Hahaha, du kunna vel ha venta til de får sin nye nettside?

Og forresten, utifra de kriteriene du hadde til AUF sine, og UV sine, kan vel ikke RU sin side komme spesielt høy? eller?

Hel G

02.06.2011 kl.00:05

Kan du ikke værsåsnill å teste sosialisme.no?

Christoffer

02.06.2011 kl.00:16

De var forbanna stillige når de var nye for seks år siden! Du har rett i det du sier (dog en toer var kanskje litt hardt), men forventer uansett en ny test når de nye kommer rett rundt hjørnet, Iver :)

http://iveraastebol.blogg.no/

02.06.2011 kl.20:36

@Christoffer: Ja, tester gjerne de nye.

@Hel G: Jeg tester ikke sosialisme.no, siden det kommer nye i juli. Men de vi har nå ville vel fort fått to på terningen, de også. Uansett har det lite for seg, siden jeg er totalt inhabil.

OJ

17.10.2011 kl.11:23

Nå hadde det vært underholdende om du sjekket de nye sidene!

Skriv en ny kommentar

hits