Iver tester AUF.no

 

I går fikk Jens Stoltenbergs heiagjeng i AUF nye nettsider. I den anledning tenkte jeg å starte en ny serie på bloggen: Test av ungdomspartienes nettsider.

 

Serien kommer til å gå i rykk og napp gjennom juni, fram til Rød Ungdom lanserer sine egne nye nettsider i juli en gang. Derfor kommer jeg ikke til å trille terning på våre egne sider sånn de ser ut i dag. De er så gamle og uoversiktlige og stygge at det ikke er vits. Noen mener vel jeg burde ligge unna andre nettsider når våre egne er såpass slitne. Jeg mener derimot det er desto morsommere å kaste stein når man først sitter i glasshus.

 

Testen ble gjennomført av meg pluss en tilfeldig valgt aktivist som var innom kontoret. Vi fant først fem ting vi synes er viktige med en bra nettside:

Den må være enkel å bruke

Det må være lett å finne fakta og hva organisasjonen mener

Den må være pen å se på

Den må være troverdig. Ingen vits i å late som man er et arkitektkontor, hvis man er et ungdomsparti.

 

Først ut er nettopp AUF:

AUF er størst i klassen, utvilsomt proffe til å drive organisasjon og nærmest statsbærende, så forventningene er høye når de pusser opp på nett. Samtidig har de et broilerstempel de ikke helt klarer å bli kvitt, så jeg fryktet noe litt sirompa sosialdemokratisk og kjedelig.

 

Stort sett kommer de godt ut av det.

 

Plusspoeng:

Sidene er lyse, med mye hvitt, en del rødt, men også blått, gult og grønt dukker opp. De er ganske pene, og enkelte mente de så mer ut som en festival enn en ungdomsorganisasjon. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide.

De er enkle å navigere på, og du finner greit fram dit du vil. At de har fått sin egen font er også kult, selv om den lider litt under ivrig bruk av CAPS LOCK.

 

Politikken er lett tilgjengelig, særlig lista over ti kampsaker på hvert tema er bra. Sidene er også godt samkjørt med sosiale medier, men det skulle vel bare mangle.

Minuspoeng:

Det er altfor vanskelig å melde seg inn. Jeg lette lenge etter knappen før jeg fant den, og når jeg først fant den, er den blå (!) og kun synlig på forsiden. Veien inn i AUF via nettet burde være enklere enn som så (selv om medlemskap ikke anbefales).

Bloggpreg. Gusj. Jeg liker ikke sider med mange nyheter nedover. Det funker på nettaviser som oppdaterer hele tiden, men ikke på sider folk ikke følger jevnlig.

 

Det er også delte meninger om den nye logoen. «Logoen ser ut som et bildekkfirma,» ble det for eksempel sagt, mens andre var mer opptatt av at det som var restene av en rose på forrige logo, nå har gått opp i flammer.

Total:
Pene og enkle, men de er ikke så typisk AUF. De er egentlig ikke typisk noen ting, så manglende egenart kan bli et problem. Men det er kanskje et problem som ikke bare begrenser seg til nettsidene? Terningen lander på 4.


9 kommentarer

Anonym

31.05.2011 kl.18:24

Bra test, du er nøytral, finner mye av det som folk flest har sett. Gleder meg til å følge med på Senterungdommen sin side :P

Valk

31.05.2011 kl.18:46

Har eg fortalt kor mykje eg elskar SYRE-headeren din??

Kamilla A.

31.05.2011 kl.19:43

Gleder meg til å lese om de andre nettsiden ettersom jeg selv har brukt litt tid der i det siste for å finne kontaktinformasjon til industrituren. :-)

Fredrik

31.05.2011 kl.20:11

Gleder meg til nettsidene til fru, uh og ikke minst ru. Håper dette blir objektivt, iallefall.

Ludde

31.05.2011 kl.21:16

For ikke å snakke om at det er 500% dyrere (50kr) å melde seg inn på nett enn visst man møter en AUFer ute (10kr). ;)

;D

01.06.2011 kl.00:38

Hvis den der får 4 så gir jeg dere 2, kanskje 2+.

Hanne

01.06.2011 kl.03:28

Jeg syns ikke den nye logoen var all verdens, men nettsidene er helt ok egentlig. Lett å navigere seg rundt på.

Iver Aastebøl

01.06.2011 kl.09:02

@ ;D: Ja, som jeg selv skriver er nettsidene våre veldig gamle, uoversiktelige og stygge. Men vi lager nye nå, så følg med, de lanseres i juli.

Magnus

02.06.2011 kl.00:23

Der egentlig ikke så rart at sidene ser ut som en blogg, når man bruker Origo som er hovedsaklig en bloggtjeneste, men det er også et system som fungerer veldig godt. Men jeg gleder meg til de nye nettsidene er på plass, og jeg håper det en del interaktivitet på nettsidene, det tror jeg vi er godt tjent med!

Skriv en ny kommentar

hits