Søppel

Denne kampanjen er ikke en aprilsnar, selv om det nesten virker sånn. Sjekk ut resten på nettsidene deres, men vær forberedt. (Og vil dere se det aller drøyeste, kan dere logge inn på fitness club VIP-området med koden jj-1975-2011. Da slipper dere å måtte like dem på facebokk først, og tro meg, det vil dere ikke.)

Mediene skrev at jeg "så rødt" av plakaten med Triana. Det er feil, den skoreklamen var mer en blanding av komisk og trist. Dette derimot, gjør meg faktisk rett ut rasende. Jeg er fullt ut klar over at det er morsomt med feminister som raser, og at det ofte virker mot sin hensikt. Vel, det driter jeg i. Dette er så pinlig, nedverdigende, kvinnefiendtlig og respektløst at jeg ikke gidder å pakke kritikken inn i pene vendinger. Det er bare søppel, og vi kan ikke finne oss i det lenger. Vi må finne ut hva vi skal gjøre. Har du en god idé? Har du lyst til å være med å la Jack & Jones smake sin egen medisin? Skriv i kommentarfeltet eller send meg en e-post til iver@sosialisme.no.

 

12 kommentarer

Oskar

01.04.2011 kl.12:36

Jeg tror kanskje damene i filmen er bedre stilt enn deg til å bedømme om de er nedverdiget og lite respektert. Det som er søppel er kommunistisk pakk som skal tre egne meninger ned over alle andre, kun fordi de selv innser at de er livets tapere.

01.04.2011 kl.15:09

når ble feminisme det samme som kommunisme?

William

01.04.2011 kl.19:58

Det er mulig at du ikke hadde noen tanke på datoen Iver, men jeg følte for å gi deg et svar hvor datoen lot meg ta litt ekstra i og konstatere at kapitalistenes onde planer har seiret:
http://idefabrikken.wordpress.com/2011/04/01/kapitalismens-onde-planer-mission-accomplished/

Jonas T-K

02.04.2011 kl.00:30

Til Oskar: Hva mener du med "tre egne meninger nedover andre"? Det er ditt valg å lese bloggen, så jeg vil si du "trer meningene nedover deg selv". Gå og få deg et liv istedenfor å oppføre deg som et troll.

04.04.2011 kl.11:10

Hahahaha, dere synker så lavt. Digger reklamen der jeg. Få folk i form, viktig. Kan ikke si annet enn at jeg ble veldig motivert.

04.04.2011 kl.13:04

Oskar: det handler ikke bare om damene som er med i reklamen, men også de som ser denne reklamen... både jenter og gutter.

Oskar

04.04.2011 kl.13:57

Ja, og Iver synes å vite hvem som er nedverdiget uten å kjenne noen av hverken de som er med eller de som ser på.

Tomine

05.04.2011 kl.12:09

Jeg mener denne reklamen er helt klart nedverdigene mot oss kvinner og at den skaper et kvinnesyn som rett og slett er motbydelig.

Denne reklamen får mange av oss jenter til å føle oss små og underlagt menn. Den skaper et ideal som sier at jenter må være pene og tilgjengelige for menn. Et slikt ideal undertrykker i stor grad at kvinner kan oppføre seg som de vil.

Reklamen er også ødeleggende for gutter, spesielt unge gutter som tror at det er normalt for jenter å se ut og oppføre seg slik.

Jeg blir veldig provosert av denne ekle, kyniske reklamen. Derfor syntes jeg folk burde få opp øya og se lenger en sin egen nese. Dette handler ikke bare om hva jentene på reklamen tenker, eller guttene som kjøper klær der tenker, men hvordan hele samfunnet ser på kjønnene og rollene deres.

Håper virkelig at det er flere enn oss feminister som syntes dette er ugreit. Hvis ikke er jeg redd vi kommer til å se slike (og verre) reklamer i fremtiden...

Mann

06.04.2011 kl.16:56

Hmm, tenker litt på mennene i denne reklamen... Er det ikke ille for dem og bli forbisett av deres øyne, ikke noe varmere for dem på settet enn for jentene, like mye luft under armene deres..

Ser heller ikke problemet så lenge jeg ikke en gang for kjøpt denne dama.?!?!?

Daniel

11.04.2011 kl.01:00

Denne reklamen er et tveegget sverd. Mennene i reklamen er like nakne som kvinnene. I tillegg fremstilles de som seksuelt inkompetente - som ikke klarer å følge damenes tempo og dermed kollapser. Hva er mest nedverdigende?

Så er det jo denne Tine reklamen, hvor en mann i bar overkropp blåses opp til uante muskuløse proporsjoner, før han igjen nedjusteres til "passende størrelse" ("passende" er her en kropp som de fleste menn bare kan drømme om), før han drikker et glass melk. Men hva har hans nakne kropp med melk å gjøre? Og hvorfor protesterer ikke "Rød ungdom" mot dette? Dette er å bruke mannskroppen for å selge et produkt.

Dere kaller dere feminister, men feminisme handler faktisk om ALL kjønnslig diskriminering, ikke bare kvinner.

Frida

11.04.2011 kl.23:35

Dette er så drøyt at det gjør vondt i sjela!

Marte

27.07.2011 kl.01:56

Wow! Ble klar over denne fantastiske feminismejobbingen først nå. For en god innsats du og dere gjør! Waaaay to go! Takk!

Skriv en ny kommentar

hits