Don't hate the player


AUF har laget et stunt i forbindelse med avsløringene av Adecco. Selskapet har en konkurranse hvor man kan få være konsernsjef for Adecco en måned i sommer. Tror kanskje antallet søknader hat falt en smule den siste tiden, siden et vikariat i Adecco-ledelsen ikke er pynter opp CV på samme måte som før. Men uansett: AUF mener Adecco trenger en leder som rydder opp i forholdene. Derfor har Eskil Pedersen søkt på stillingen, og ber deg gjøre det samme.

Ganske morsomt, men er det ikke veldig naivt?

Som om det er de personlige lederegenskapene til Anders Øwre-Johnsen som er problemet her. Sosial dumping er ikke en tilfeldig feil eller en dårlig ide ledelsen har gitt ordre om. Det er hva du må regne med å få når du slipper til vikarbyråer som konkurrerer om å leie ut arbeidskraft billigst mulig, uavhengig av ledelsens moral. Derfor kan utskiftninger i ledelsen kun gi kortvarige forbedringer, siden problemet ligger i strukturene. Skal man kvitte seg med problemet en gang for alle, må man gjeninnføre forbudet mot vikarbyråer. Don't hate the player - hate the game.

7 kommentarer

Husetbortenforhuset

24.03.2011 kl.17:34

Ingen skal stoppe meg fra å hate playern litt også as!

Trond

25.03.2011 kl.08:38

Når utgangspunktet ditt er at helseinstitusjoner er til for å holde de ansatte opptatt mellom 8-16 så vil et forbud være veien å gå. For oss andre er det viktigere at pasientene/beboerne ikke dør.

http://iveraastebol.blogg.no/

25.03.2011 kl.10:31

Det er tull at det er en motsetning mellom gode arbeidsforhold og god behandling av pasientene. Hvis pleierne må løpe hele dagen pga liten bemanning og gå doble vakter, er det åpenbart at det går utover kvaliteten. Les f eks dagens Aftenposten, om hvordan pleierne på Adecco-hjemmet i Klæbu hadde så stort arbeidspress at eldre ble liggende i senga hele dagen og aldri kom seg opp. Man hadde forresten forbud mot vikarbyråer fram til 2000, uten at jeg kan huske at pasientene døde i hopetall av den grunn.

ræppern

25.03.2011 kl.11:47

"En 250 kvadratmeter stor kliss naken Triana Iglesias får Rød Ungdom til å se rødt. I dag klager de kampanjen inn for Forbrukerombudet." - Dagbladet 25.03.11.

Jeg leser dette.. og jeg tenker.. Hvor store tapere er dere i Rød ungdom? Har dere ingen ting annet å ta for dere enn å klage på en plakat av Norges kanskje deiligste dame? Hvorfor må dere klage på det? kan dere ikke heller gå å lese bibelen eller noe annet piss sosialistiske tapere! .. blir så provosert av sånne som dere..

Morten

25.03.2011 kl.11:59

Altså, dama er naken, veldig vakker å se på. Hun har, som de fleste damer, både pupper, rumpe og en tiss. Fem fingre på hver hånd, antagelig. Hva blir dere provosert av? En naken kropp? Neppe. Hadde det vært ei dame på 80 år, hadde dere neppe pepet en eneste protest, men hyllet Reebook.

Om dere DERIMOT blir plaget av at jenta er naken, så har dere, eller om det bare er du, Iver, som sliter. Jeg antar du ble født naken?? og da du forhåpentligvis IKKE mener det er galt å vise nakne - eller fullt påkledde - modeller, bør du nyansere kritikken, og påpeke mer nøyaktig hva som er galt. Det er IKKE bruken av kvinne som objekt, så da er det kanskje markedsføringsloven? Mens du tenker over dette, skal jeg gå og kjøpe meg et par nye joggesko :)

Mvh

Morten

Lars

26.03.2011 kl.01:20

ræpperen, dine velinformerte synspunkter er et lys i min hverdag. Hvordan du subtilt og elegant viser din motstand mot sosialismen gjennom brilliante utleggninger, særlig den slu henvisningen til bibelen, undergraver Rød Ungdoms synspunkter så fundamentalt at grunnlaget for deres argumenter faller bort.

Gjetter jeg rett når jeg antar at du stemmer/ville stemt Fremskrittspartiet?

Morten, jeg er faktisk ikke enig i at jenta er så veldig vakker å se på, men jeg ser poenget ditt. Jeg kan ikke snakke for RU, siden jeg har trukket meg fra organisasjonen, men jeg må si meg enig med hva RU peker på her (om enn kanskje av noe andre grunner). Syntes du ikke det er trist at vår økonomi bygger mindre på kvaliteten på tilbudet enn på hvor mange barmfagre kvinner man kan få inn på en plakat?

Jeg, og jeg tror også Iver, mener det er galt å vise til nakne modeller for å selge sko. Problemet her ligger ikke bare i det faktum at konsumenhetene blir dummet ned til et nivå hvor man finner Paradise Hotel viktigere enn revolusjonene i Midt-Østen, men i det kvinnesynet som spres gjennom foretak som denne reklamen. Trettitre prosent av norske jenter oppgir at de får dårligere selvtillit av å se på bilder som disse. Grunnleggende forståelse for menneskelig psykologi og sosialantropologi vil gi en god basis for å anta at de reele tallene er mye, mye høyere. Spiseforstyrrelser og deres direkte følger er den tredje største dødsårsaken blant kvinner i Vesten. Det må da være mulig å se en sammenheng?

Misforstå meg rett; jeg liker å se på halvnakne jenter like mye som alle andre gutter. Likevel ser jeg hvordan reklame som dette både er med på å skape et usunt kvinnesyn og å svekke selvtilliten hos unge jenter. Hvorvidt jeg har rett i dette, er selvfølgelig et punkt for diskusjon, men det er viktig å se på hvilke faktiske konsekvenser som ligger til grunne for motstanden mot blant annet retursjert reklame, og også kvinnekropp som et markedskonsept.

Markedsføringslovene er tåpelige. Som revolusjonær kommunist er jeg selvsagt imot utbredt markedsføring generelt, men jeg føler det også som en av mine oppgaver å sterkt motsette meg hvordan menneskeheten enten blir sårt utbyttet som produksjonenheter eller hjernevasket som konsumenheter. Hvor er de menneskelige verdiene i alt det her? Kanskje mer relevant, hvor er ønsket om varer (i dette tilfelle sko) av høy kvalitet? Markedsføring sørger ikke nødvendigvis for at de beste varene blir solgt, men de med mest appell.

Jeg mener Rød Ungdom er nyansert i sin kritikk av problematikken. Selvfølgelig er de standhaftige og angriper saken fra sin side, men hvilket politisk engasjert individ gjør ikke det? Det er ingen tvil om tallene som blir hentet frem. Jeg er klar over at mange på høyresiden ser på begreper som sosial-"vitenskap" og "fakta" som "venstreside-løgner", men det kan likevel være hensiktsmessig å sette seg ned å bla igjennom inhentet data fra tid til annen.

Mustafa

27.03.2011 kl.14:21

Jeg legger merke til at ræppern skriver "Har dere ingen ting annet å ta for dere enn å klage på en plakat av Norges kanskje deiligste dame?" på et innlegg som handler om noe annet enn plakaten. Hmmm.

Skriv en ny kommentar

hits