The struggle continues

I går dro jeg rett fra mekling til konsert med Looptroop. De er så bra! Nå har jeg fått dem på hjernen, og har erklært Looptroop-dag på kontoret.

Ser at FN har gitt tommel opp for å gå militært inn i Libya. Må si jeg er skeptisk. Man kan selvfølgelig ikke sitte og se på Gaddafi (galningen) bombe sitt eget folk, men hvis NATO-land nå skal begynne å bombe for fred igjen, blir det toppen av hykleri. Her har Vesten de siste årene holdt hånden sin over Gaddafi, og når folket selv gjør opprør, skal man plutselig skifte side? Det kan fort få en boomerang-effekt og gi økt støtte til Gaddafi. Kanskje vi heller burde hjelpe opprørerne med militært utstyr, og la dem kjempe sin egen kamp?

I morgen skal jeg forresten gå birken, wish me luck. God helg!

5 kommentarer

Olve Wold

18.03.2011 kl.11:08

Å væpne opprørerne uten å gripe inn selv er en strategi som blant annet fungerte veldig bra i Afghanistan og i Nicaragua.

Magnus Solfeldt

18.03.2011 kl.12:14

Jeg er litt skeptisk til å gi bevæpne opprørene å la de klare biffen selv, dette er jo folk uten strategisk og våpen opplæring, men jeg er i tillegg skeptisk til at NATO styrker skal gå inn i Libya også...

Stefan

18.03.2011 kl.12:20

Kom igjen, Iver. Prøv igjen! Da med forsøk på en løsning.

http://iveraastebol.blogg.no/

18.03.2011 kl.12:33

Ja, dette er ikke lett. I utgangspunktet er jeg mot all krigføring, og mener en våpenhvile og forhandlinger hadde vært best. Da kunne man kanskje tuppa ut Gaddafi på den måten. Men nå som han bomber sitt eget folk er det å ikke gjøre noe også en slags stille aksept av det som skjer. Samtidig har CIA tidligere brukt strategien om å væpne opprørere på verste vis før, for eks i Nicaragua (noe de også ble dømt for i ettertid). Derfor er det ikke noe man kan være kategorisk for eller i mot, det avhenger av situasjonen. Enhedslisten i Danmark har f eks gått inn for det, og vil sende Stinger-raketter til opprørerne.

Lars

18.03.2011 kl.12:36

Altså, det å væpne opprørerne er noe av det værste vi kan gjøre. Jeg mener, vi må da lære noe av Afghanistan?

Dessuten vet vi lite om opprørerne annet enn at de er opprørere. Det i seg selv er ikke akkurat et grunnlag til å hjelpe dem å ta over regjeringen?

Huff, situasjonen der nede er alt for vanskelig.

Skriv en ny kommentar

hits