Uretusjert sminkereklameHer er verdens første uretusjerte sminkereklame, ifølge annonsøren. Er dette bransjen er så livredd for?

Jeg mener heller det viser at jobben for et mer naturlig skjønnhetsideal ikke slutter ved retusjering. Det er kjempeviktig å bli kvitt et skjønnhetsideal som er funnet opp i Photoshop, men også uten retusjering trengs det mer variasjon og modeller i flere størrelser og fasonger.

7 kommentarer

Kristian Tonning Riise

15.03.2011 kl.11:00

Ser du reklamerer for KappAhl. Trodde de drev med retusjert reklame jeg?

http://iveraastebol.blogg.no/

15.03.2011 kl.11:17

Venstremoralisme kler Unge Høyre-medlemmer like dårlig som alle andre, Kristian. Fortell heller hvorfor du er mot å merke retusjert reklame, det er mer spennende.

Kristian Tonning Riise

15.03.2011 kl.15:53

Jeg kommer til å fortsette å minne deg på denne dobbeltmoralske reklameringen din, til du blir grønn Iver. Jeg kjenner nok RU'ere, og vet at de har en såpass god dose humor, at jeg nekter å tro at lederen ikke forstår ironien i at man reklamerer for en kjede som retusjerer modeller på en post om nettopp uretusjert reklame. Come ooon ;-)

Og jeg kan gjerne forklare deg hvorfor jeg er mot å merke retusjert reklame, dvs påtvungen merking av retusjert reklame. For meg er det veldig enkelt:

Jeg mener at kleskjedene skal få trykke akkurat de plakatene de vil selv.

Dersom fokuset på uretusjert reklame får klesgigantene til å gjøre dette på egenhånd er det helt supert, men jeg mener ikke at det har noe med politikk å gjøre i det hele tatt.

(Også er det ikke ALL retusjering som handler om å skape sykelige kjønnsidealer. Noen ganger handler det simpelthen om å skape et visuelt uttrykk.)

Magnus Solfeldt

15.03.2011 kl.20:14

Kristian: Grunnen til at det kommer opp reklame for KappAhl er at blogg.no ikke lar deg bestemme hvilke som får reklamere på bloggen din, så det er absolutt ikke dobbelmoralsk av Iver! ;-)

Kristian Tonning Riise

17.03.2011 kl.16:16

Jeg bare registrerer at RU slik sett lar seg kjøpe av storkapitalen. I ekte RU-ånd burde han jo da fjernet reklame eller byttet domene. Men skjønner at det ikke er så lett å være revolusjonær i den virkelige verden ;-)

Hjemløs

17.03.2011 kl.16:43

Poenget til Kristian Tonning Riise er veldig godt.

Iver Aastebøl: Legg ned bloggen.

Mvh.

Hjemløs

Per Alexander Fossheim Johansen

19.04.2011 kl.01:27

Til Kristian:

Vi vet alle like godt at ikke hver eneste retusjerte reklame er ute etter å skape et skjønnhetsideal som sprer dårlig selvtillit. Men generelt sett så lager retusjerte reklamer dette. Det er derfor RU ønsker merking av retusjert reklame.

Og hvorfor mener du at klesgigantene kan få bestemme dette selv? Ser du ikke at dette er politikk, når 1 av 3 norske jenter innrømmer at de får dårlig selvtillit av motereklamer?

Ser du ikke at dette er politikk, når 52% av jenter i videregående skole synes de er for tjukke?

Ser du ikke at dette er politikk når 100.000 ungdommer lider av spiseforstyrrelser i Norge, og 90% av dem er jenter?

Skriv en ny kommentar

hits