Kvinnedagen 100 år

Gratulerer med kvinnedagen, alle sammen! Det er 100 år siden 8. mars ble feiret første gang, noe som selvsagt må feires. Samtidig holder det ikke å hvile på laurbærene, det er fortsatt nok kjønnsurettferdighet igjen til å kjempe 100 nye år.

Jeg har allerede rukket å dele ut gratis kvinnedags-kaffe til frosne bybanepassasjerer i Bergen i dag, og skal gå i tog her i kveld. Hva skal du gjøre for å feire 8. mars?

5 kommentarer

Natalia

08.03.2011 kl.09:20

Spise kake mot skjønnhetstyranniet!

Matias aka Taz

08.03.2011 kl.11:28

Jeg får ikke gått i tog og feira i dag :( Isteden skal jeg lage middag hjemme så mamma slipper dét :)

Stian Pignon

08.03.2011 kl.14:14

skal se "Carrie" med en venn. Oh yes.

:>

08.03.2011 kl.15:14

Tog, wuhuuu!

;D

17.05.2011 kl.21:43

Kvinnedagen er et paradoks i seg selv. Avskaff kvinnedagen (og mannedagen?) og innfør en likestillingsdag.

Angående det du sier om at det er nok kjønnsurettferdigheter til å kjempe i 100 år, er forholdsvis sant. Men siden du er feminist regner jeg med at du bare kjemper for helt irrelevante spørsmål, som bare angår kvinner.

Eksempel: Kvinnelige strippere hører vi stadig om fra dere, men ikke et kvekk om de mannlige. Du kan si det er fordi det er mange flere kvinnelige strippere enn menn. Helt korrekt, men dette handler om etterspørsel. Greit, etterspørselen får styre pga kapitalisme, som dere RU-ere er imot, jada. MEN, du kan da alvorlig talt ikke mene at kommunismen skal komme inn og styre alt. Det sier seg selv at ikke vil funke. Hvis kvinner vil strippe, la de strippe! Samme gjelder menn. Hvis du nå kommer med tvangsarbeid-argumentet ditt, så må jeg bare få si: NEI, jeg er ikke for tvangsarbeid. På samme måte som jeg er mot at noen blir tvunget til å jobbe på REMA1000 er jeg også i mot at de blir tvunget til å jobbe på Dreamz. Poenget er, begge deler er jobber - og du kan på ingen måte dømme stripping som et uanstendig/unødvendig/whatever yrke. Det er din subjektive mening, det er markedstyrt.

Feminisme i definisjonen betyr å kjempe for likestilling mellom kjønnene. Det støtter jeg, helt opplagt. Grunnen til at jeg tar avstand fra feminismen er at det i praksis er noe helt annet enn i definisjonen. Jeg opplever at det kjemper for helt latterlige saker, ofte ytringsfrihet-relaterte temaer. Dere bruker ikke tid på kvinner som faktisk trenger det. Vi er i norge for svarte - kvinner er det sterke kjønnet her. Bare se på kjønnskvoteringen for eksempel. Selfølgelig skal alle grupper i størst grad representerest i feks storting og lignende, men utenom dette er det i grunn latterlig. Den beste i en jobb må få jobben, uavhengig av kjønn. Om så det betydde at det kvinner stakk av med toppjobbene, kjempefint! Det gjør meg ingen verdens ting, så lenge man slipper å blir vraket fordi noen med dårligere forutsetninger tilfeldigvis hadde riktig kjønn.

Skriv en ny kommentar

hits