Adecco-karusellen
Det er skikkelig deilig å se hvordan Adecco blir avslørt gang på gang nå, for brudd på arbeidstidsbestemmelser, pensjonsregler og omtrent alle andre måter du kan utnytte arbeidsfolk på.

Men en ting er irriterende - synet av overraskede politikere som ikke i sin villeste fantasi kunne forestille seg at dette kunne skje. Anbudsutsetting, vikarbyråer og konkurranse var jo det som skulle bedre eldreomsorgen, ikke ødelegge den. Vel, vel, skuffede Ap, Høyre eller Frp-ere. Det er fint dere har innsett alvoret. Men ikke prøv å påstå at dere ikke har blitt advart. Det Adecco nå har blitt tatt for er NØYAKTIG det samme som vi alltid har advart mot når dere har stemt for anbud og konkurranse.

Derfor er det ansvarsfraskrivelse når politikere i alle farger fordømmer Adecco, og tror bedre kontroll løser problemet. Men det er ikke så enkelt. Problemet er at vikarbyråene er en del av en større karusell som politikerne selv er ansvarlige for. På toppen har du staten, som gir for lite penger til kommunene. Det flytter seg videre til sykehjem, skoler og barnehager, som får for lite penger og må spare mest mulig. Da sjonglerer de med overdrevet vikarbruk, og spør seg ikke hvorfor Adecco kan levere vikarer så billig. Vikarene på sin side blir bedt om å jobbe fortere og ikke kreve mer lønn, hvis ikke mister Adecco anbudet og vikarene mister jobben.

Det er med andre ord ganske naivt å tro at det holder å rydde opp i useriøse vikarbyråer. Så lenge hele systemet med sulteforing av kommunene og anbudsutsetting av tjenester fortsetter, kan jeg garantere at vi vil se flere Adecco-saker framover. Alternativet er selvfølgelig å gjøre som Rødt og RU vil: Å ta tjenestene tilbake til kommunal drift, og holde de private velferdskapitalistene unna skattepengene våre.

6 kommentarer

Kapitalist

25.02.2011 kl.21:45

Jepp, det er mye bedre å la folk dø i korridorene på det offentlige Ahus, sånn at det man får gjort med saken er å si "fy". Og hvis de ikke skjerper seg, kan vi si "fy" en gang til.

CathrineB....

26.02.2011 kl.00:41

Er det bedre å la folk dø i hjemmene sine uten å ha muligheten til å få hjelp fordi ingen har råd til å dra til sykehuset i første omgang ????

Kapitalist

26.02.2011 kl.14:08

Hvem er det som ikke har råd til å dra til sykehus, og hva har det med Adecco å gjøre?

Tone

28.02.2011 kl.14:27

Hei!

Det er noen som driver seriøst. Det er også litt forskjell på bemannings- og vikarbyrå - ADECCO er vel begge deler. DCraft AS var det første selskapet i Norge i denne bransjen som tegnet tariffavtale med Fellesforbundet og de har kun fast ansatte. Litt vanskelig har det vært i det siste fordi mange ikke ønsker å betale det det koster, men heller velger mer useriøse aktøtører.

Jørgen Grevskott

28.02.2011 kl.17:53

ja til høyre, ja til Erna

kan du ikke se, hun vil kjøre oss i kverna?

Norge vakler mot det blå

Er dette virkelig veien å gå?

Hun vil styre våre liv

Med litt hjelp av kjære Siv

Ola Nordmann blir til sist

En vaskeekte kapitalist!

Det er min eneste form for trøst

At en nødvendig men sjelden røst?

Tør å stå og rope støtt

JA TIL ARBEID, JA TIL RØD

Stein Petter Haugen

01.03.2011 kl.01:42

Har kommentert ditt innlegg i dagbladet på min politiske blogg.

mvh

Stein Petter Haugen

nestleder i Kystpartiets Ungdom

Skriv en ny kommentar

hits