Solidaritet i praksis

Siden sist har det gått unna. Forrige torsdag, da nyheten kom om at Marie Amelie er arrestert, var jeg i Gjøvik hele dagen. Kjedelig fordi jeg gikk glipp av demonstrasjonen, men bra fordi jeg fikk gjort mye på få timer i Gjøvik.


Jeg besøkte Bekken og Strøm og var på støttemarkering for de streikende der. Det kom folk fra hele Østlandet ? til og med en hel buss fra Trondheim hadde tatt turen! De streikende fra Rockefeller var også der. De overrakte resten av streikestøtten de hadde fått da de streiket, til de streikende på Bekken og Strøm.


Leder i Fellesforbundet Arve Bakke holder appell. I bakgrunnen står en del av de tilreisende fra Rockefeller.

 


Jeg liker å holde appell for fagforeninger. Da kan man si Kamerater! uten at en eller annen postmoderne nisse synes det høres rart ut. Se video fra markeringen her.

 

Samme kveld startet vi opp RU-lokallag i Gjøvik! To fluer i samme smekk, med andre ord.

Tilbake i Oslo på fredag var jeg på markering foran slottet før statsråd. Flere hundre stilte opp midt i arbeidstiden, for å vise regjeringen at vi ikke godtar den inhumane behandlingen av papirløse som Maria Amelie. Og hvem møter jeg der? En av de streikende fra Bekken og Strøm! Han ville vise andre som trenger det, den samme støtten han selv har fått. Det er det solidaritet i praksis handler om.

 

3 kommentarer

speilmannen

20.01.2011 kl.13:11

Det var et ganske bra opplegg i Gjøvik, selv om programmet kanskje var litt kort. Jeg er forsåvidt litt imponert av at du møtte en av de streikende fra Bekken og Strøm i Oslo. Det varmer å høre sånne historier. Selv var jeg faktisk nesten litt skuffet over oppmøtet fra Trondheim. For en så viktig sak burde folk virkelig ta seg tiden, men jeg skjønner jo at det kan være litt vanskelig midt i arbeidstiden og sånt. Det har kanskje også litt å si at jeg har lite erfaring med fagforeningsarbeid, og at jeg konsekvent er litt vell optimistisk.

Hvis det blir enda en støttemarkering håper jeg oppmøtet blir enda bedre. Det er sykt at det går an i 2011 at det enda finnes bedrifter uten tariffavtale, og ikke minst når bedriften lever av at andre har tariffavtale. Slike personer som ledelsen i Bekken og Strøm er utgått på dato og burde havnet på museum. Tariffavtale burde for lengst vært en selvfølge.

Håper virkelig de streikende på Bekken og Strøm vinner denne saken. Ikke bare for deres egen skyld, men for hele fagbevegelsen.

Mvh,

Daniel

Brage Aronsen

21.01.2011 kl.16:19

Kult at folk ser at det er en sammenheng mellom kampen for papirløse og kampen for ordna forhold på jobben. Ingenting er vakrere enn solidaritet.

Jonas T-K

24.01.2011 kl.00:30

Kamerater (ikke "kammerater") er et av de deiligste ordene å uttale...

Skriv en ny kommentar

hits