Årets nordmann arrestertDet er en flau dag å være norsk på, etter at åtte - 8 - politifolk i går arresterte papirløse Maria Amelie og skal sende henne hjem. Den norske asyl- og innvandringsdebatten er latterlig naiv. Man tror det bare er å stenge grensene, så blir det færre flyktninger. Men det burde være åpenbart for alle at man må gjøre noe med årsakene til at folk flykter - krig, konflikt og klimaendringer. Lukker man øynene og stenger grensene, fører det bare til at mennesker som trenger beskyttelse blir internflyktninger eller sendt som pingpongballer mellom alle landene som ikke vil ta dem i mot. I dag er det Maria som betaler prisen for naiviteten.

4 kommentarer

Doktor Daniel

13.01.2011 kl.10:44

Hennes hjem er i Norge, siden hun har vokst opp her og kan norsk flytende og hele pakka. Jeg kan ikke se ett eneste problem med at hun er i Norge, hun er en bra resurs. Jeg har lyst til å kaste pingpongballer på de idiotene som har bestemt dette her.

Trond K

13.01.2011 kl.11:45

Poenget er at hun er her ulovlig, i og med at hun har fått avslag på søknad om oppholdstillatelse. Det kan ikke være sånn at dersom man ikke gidder å følge norske lover er det greit å bryte dem.

At hun er en ressurs og sånn sett burde ha fått blitt er noe helt annet. Det har med kriterier for opphold å gjøre, og ikke om man kan heve seg over norsk lov eller ikke.

Lars

13.01.2011 kl.15:26

Jah, jeg kan bare ikke takle denne debatten.

Det er klart at jenta er flink, intelligent og en ressurs for det norske samfunnet. Men skal vi la henne bli av denne grunn? Skal vi nedsette en komité som avgjør hvilke ulovlige innvandrere som er flinke nok til å få lov til å bli i landet, og hvem som er "dårlige" nok til at vi kan kaste dem ut?

Selvfølgelig, om man er for å gi amnesti til alle papirløre i Norge, så er saken en annen (noe jeg kanskje tror du er?). Da blir ikke saken hyklerisk. Men selv om man mener det - hvorfor er det så ille med akkurat henne her? Fordi hun er populær? Papirløse fjernes fra landet jevnlig, og trist som er det, så er Norge en rettstat. I en rettstat gjelder loven for absolutt alle. Om en lov er skrevet, så må den følges. Og når dem brytes, må den kriminelle straffes slik loven tilsier.

Hvorvidt det er etisk korrekt i enhver situasjon er selvfølgelig diskutabelt. Men faktum er at alle må følge loven, og at den norske rettstaten ikke er verdt noen ting hvis den skal begynne å forskjellsbehandle folk på bagrunn av hvor populære de er.

Brage Aronsen

15.01.2011 kl.15:55

Trist og frustrerende sak. Men kudos til RU og Rødt i hovedstaden for veldig god innsats!

Skal ikke du linke til den nye bloggen min, forresten?

http://bragearonsen.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar

hits