Forbud mot hijab?I dag ble det stilt forslag i Stortinget om å innføre forbud mot hijab i barneskolen. Heldigvis ser det ut som forslaget kun får FrPs egne stemmer. Hijab på små barn er ikke superkult, men som RUs generalsekretær Seher Aydar har sagt til NTB, vil et forbud føles like undertrykkende som et påbud.

Så lenge forslaget kommer fra FrP vil det nok aldri få flertall. Vi får håpe at APs integreringsutvalg lander på riktig side, og ikke ser sitt snitt til å fiske velgere i samme suppe som Frp gjør med slike standpunkter. Hvis det er AP som foreslår det neste gang, frykter jeg et mye dårligere resultat.

 

2 kommentarer

Cool story bro

07.12.2010 kl.15:27

Støtter dere ikke likestilling? Fjern hijab, og vi vil få likhet istedet for et skille lagd av islam

På 70 tallet fantes det knapt Hijab. Det ble innført slik at man kunne skille mellom folk. Hijab er enkelt og greit meget rasistisk.

Daniel

07.12.2010 kl.18:30

Uhm... rasistisk? Eller mener du diskriminerende?

Og du fjerner ikke bruken av hijab ved å lage et forbud mot den. Det eneste som skjer er at kvinner blir nødt til å holde seg hjemme. Hvorfor ikke også forby andre religiøse plagg når man først er i gang? Hva med burka, niqab, kippah, eller turban for sikhismen?

Skriv en ny kommentar

hits