Kasta ut av Eger

I dag fikk vi nyss om en motdemonstrasjon mot Ungdom mot retusjert reklame. Du hørte riktig, en demo for retusjering. Derfor kasta vi oss rundt på et kvarter, og fikk samla 15 folk til en mot-motdemo. Forvirra nå? Det viste seg i hvert fall å være en - 1 - person, som hadde en slags markering inne på Eger, snobbekjøpesenter nr en i Oslo. Der tok han noen bilder han skulle legge ut på bloggen sin, for å vise at uretusjerte modeller også kan være pene. Litt pinlig at han selv driver kurs i Photoshop og innrømmer retusjering på andre bilder på  bloggen, men samma det. Moroa begynte nemlig da senterlederen dukka opp, rimelig stram i maska, og fikk vaktene til å kaste oss ut. Vi hadde ikke en gang en markering der inne, vi sto bare litt sjokkerte og så på den pinlige enmannsmarkeingen som foregikk. Men som de sa - vi hadde ikke riktig dresscode for å være på senteret, og slike hendelser var ikke bra for senterets omdømme. Derfor bar det ut i kulda igjen. Der hang vi utenfor mens Linda krangla med den sprø bloggeren. Da prøvde vaktene inne på senteret å jage oss bort fra å stå utenfor senteret, tydeligvis fordi vi ikke var pene nok i tøyet til å stå rett på utsiden av slikt et staselig high-brow senter. Det hadde de selvfølgelig ikke rett til, så vi ble stående.

Status: Utestengt fra to kjøpesentere på to uker. Et godt eller dårlig tegn?


6 kommentarer

jo

01.12.2010 kl.15:40

Hahahahahahaha!! Hva er bloggen hans?

Iver Aastebøl

01.12.2010 kl.15:46

rolfie.blogg.no, har linka i innlegget nå. han er ufrivillig komisk.

Jonas

01.12.2010 kl.16:41

Digger dere. Rart at hun blondina på det nederste bildet ble kastet ut da. Hun var jo riktig så pen i tøyet!

Martin

01.12.2010 kl.20:28

Ufrivillig komikk?

Han har noen gode poenger, har han ikke?

"Ingen store moteaktører vil komme til å lage kampanjer med retusjmerket reklame, men de vil i enda større grad jobbe med modeller og fotografer som klarer å fremstille skjønnhetsidealet uten retusj. De som ser reklamen vil da vite (pga. merkingen, eller mangelen av den) at det de ser ER ekte, og det man oppnår er ganske enkelt at de som ikke føler de når idealene får stadfestet avstanden til idealet ettertrykkelig."

Ser dere ikke logikken i dette? Jentene vil reagere verre når de VET at modellen på reklamen er helt ekte enn når de vet at hun er redigert på. Retusjering er noe de aller, aller fleste er klar over i dag. Derfor vil det gi en større psykisk støkk på jentene når de ser flotte, uretusjerte modeller de fortsatt ikke er i nærheten av å være like flotte som. Det er faktisk ikke slik at modellene er stygge før bildene redigeres på heller, det er flere eksempler på flotte, uretusjerte kvinner på bloggen hans. Dette kan slå negativt ut både på modellene selv og jentene. Som han sier vil dette føre til enda hardere press på modellene, som f. eks. mer ekstrem slanking og så videre.

ThomasLG

01.12.2010 kl.21:15

Han har nå skrevet et nytt blogginnlegg og jeg har skrevet en kommentar som er nesten like lang :P

Natalie

02.12.2010 kl.08:37

Haha dere klarer virkelig å overgå dere selv noen ganger :D Må si jeg er imponert. Dere tar fatt i saker fort, og det er ikke alltid like lett.

Nice work ;)

Skriv en ny kommentar

hits