Bilder fra aksjonen

Alle foto: Anja Rolland

Bannerdropp


Appell inne


Appell inne
Demonstrasjon utenfor

 

Ser forresten at politiet uttaler seg om at demonstranter har trakassert de som sto på stand på det groveste. Det er helt udokumenterte påstander, og ikke riktig. Aksjonen var ikke-voldelig, og ingen trakasserte noen.

28 kommentarer

19.11.2010 kl.18:39

Kan jeg spørre hvilke varer på senteret som visstnok skal være israelskproduserte?

Daniel

19.11.2010 kl.18:57

Smakløst.. Dere mister all sympati for deres sak

Frida

19.11.2010 kl.18:59

Det var en egen bod på senteret som solgte hudprodukter kun fra Israel, som du kan lese både her og i avisene.

Camilla Kitty

19.11.2010 kl.21:42

Jeg bare gjentar meg selv: Stolt <3

Martin

19.11.2010 kl.21:48

Når dere først er i gang, kan dere ikke demonstrere litt mot Hamas også?

Stine Larsen

19.11.2010 kl.23:23

Så det er ikke trakassering å oppsøke 2 uskyldige mennesker på jobb for å demonstrere mot produktene deres? Regner med at det ikke er til noen plage for dere om noen kommer til dere i morgen med megafoner og bannere. Skammelig. Dette er ikke lengre det tolerante Norge jeg vokste opp i.

Johnny B. Good

20.11.2010 kl.00:38

Hva med å lese egne bannere? Okkupasjon er ikke pent, men det gjelder tydeligvis ikke når pøbel okkuperer Oslo City. Skam dere!

Martin, Stine Larsen, 100% enig med dere.

Atlas

20.11.2010 kl.02:46

Rasshøl!

Tenke seg til at jeg har støttet dere!

Magnus

20.11.2010 kl.12:49

"Ser forresten at politiet uttaler seg om at demonstranter har trakassert de som sto på stand på det groveste. Det er helt udokumenterte påstander, og ikke riktig."
Dere har ulovlig demonstrert inne på et kjøpesenter, der dere i tillegg til å henge opp useriøse bannere har ropt det som best kan betegnes som kamprop mot en enkelt liten bod. Det er snakk om 100 mennesker som har skapt så mye kaos rundt en så liten sak at hele senteret stenges. Jeg går ut fra at det også var målet, ettersom RU er kjent for demonstrasjoner som ender i forferdelse, men likevel fortsetter å arrangere dem.
I tillegg er det dokumentasjon nok når et nøytralt organ som politiet konkluderer med at det har forekommet, og det er ingen tvil i verden om at politiet heller ikke ønsket senteret stengt. Når de da først finner det nødvendig å stenge hele Oslo City på grunn av deres ulovligheter, har det forekommet trakassering.

John

20.11.2010 kl.21:52

Fatter ikke hvordan noen kan støtte det dere gjør. Flaut!

Martin

20.11.2010 kl.22:07

Skal du svare på kritikken?

John

21.11.2010 kl.19:13

Her er en debatt om dette temaet. Virker som de fleste er i mot denne trakasseringen av uskyldige mennesker.

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1613382/tittel/roedt-og-palestinakomiteen-trakaserer-joeder

hei

21.11.2010 kl.21:01

"Trakassering er i norsk lov definert som «handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende» og er forbudt." Wikipedia. De trakasserte vel ikke noen da? De protesterte mot at butikken solgte Israelske varer. Er det trakassering?

John

21.11.2010 kl.22:51

Var der ikke selv, men i når noen i politiet uttaler seg om at det foregikk grov trakassering på senteret, så tror jeg på han 100 ganger framfor noen av demonstrantene. Er jo rett og slett feigt at 100stk kommer til et kjøpesenter for å rope to jenter opp i ansiktet for at de selger noe skjønnhetsprodukter, eller hva det var. Sikkert ikke mange som ville vært like tøff i tryne om dere var en og en. Det artige er at bare flere og flere kjøper Israelske varer pga dere. Hvis de samme folkene selger varer videre framover, kommer de sikkert til å ha en økning på flere hundre prosent. ;)

Altså trakasseringen virker mot deres mening uansett hvordan dere ser på det. Med mindre dere faktisk planla å plage disse stakkars jentene, da klarte dere det halvveis ihvertfall.

http://iveraastebol.blogg.no/

22.11.2010 kl.12:02

Her var det mye synsing og sinne ute og gikk. Deler av medias dekning av denne saken var ganske dårlig, med masse feil.

- Vi stengte aldri senteret, det var det politiet som gjorde. Hvorfor de valgte en så dramatisk vending, får dere spørre dem om. Vi stengte boden, fordi de selger Israelske varer.

- Senteret ble heller aldri evakuert, sånn jeg har skjønt det. De hindret folk i å gå inn, men tømte det aldri for folk.

- Politiets påstand om at demonstrantene trakasserte har vi bedt politiet om dokumentasjon om, uten å få noe. Etter å ha prata med dem som deltok i blokaden, fikk jeg det forklart slik: to personer prøvde å bryte gjennom blokaden av boden, for å kjøpe varer. Da blir det naturligvis kroppskontakt og høylytt diskusjon. At det skal være trakassering, synes jeg er veldig rart. Det var en situasjon de selv oppsøkte, og det burde ikke overraske at det blir dårlig stemning om man gjør noe sånt. Demonstrantene hadde klar beskjed om å holde seg unna de ansatte i boden, siden dette var en aksjon rettet mot salg av israelske varer og senterledelsen, ikke mot dem som enkeltpersoner. Så godt som hele aksjonen har også blitt filma, og vi skal gå gjennom opptakene for å på nytt se på om det er hold i påstandene om trakassering.

- Ingen ble heller arrestert eller bøtelagt, selv om mediene skriver det. En person ble tatt inn til stasjonen, men ble sluppet igjen på betingelse at han holdt seg unna Oslo City det neste døgnet.

- Vi skulle gjerne sluppet å måtte lage så mye styr om denne saken. Problemet er at vi har klaget til senterledelsen flere ganger tidligere, og prøvd å stoppe salget av israelske varer uten hell. Derfor ville vi ha en større aksjon, for å få oppmerksomhet rundt saken. Men at den til slutt fikk så mye oppmerksomhet som den gjorde, var mer pga politiets overreaksjon enn pga oss.

- Medienes overdramatiske og feilaktige dekning av saken har ført til at vi har blitt framstilt som en gjeng trakasserende idioter. Resultatet har vært at jeg har fått flere trusler retta mot meg. Jeg kan godt være uenig med folk om Palestina-saken, men drapstrusler setter jeg lite pris på. Særlig Dagbladet og Aftenpostens dekning må ta sin del av skylda for dette.

Charlotte Augustson

22.11.2010 kl.12:33

Jeg hadde veldig lyst til å være med, men fikk ikke vite om det før i dag. Var jo i Oslo den dagen også! Huff.

John

22.11.2010 kl.14:28

Hva med å la folk selge varer, hvis de vil det? Syns nå det høres ut som en god ide jeg.

Gábor Fränkl

22.11.2010 kl.15:11

http://www.israelwhat.com/

FG

Budapest, Hungary

Guys, you 200 idiots are haters, violent harassers and, most of all, active anti-Israeli (anti-Semitic?) RACISTS based on what you have done! Congratulations!

Gábor Fränkl

22.11.2010 kl.15:18

Oh, and further, you blatantly LIE, my "friend". In the papers one could see that your fascist comrades blockaded the fine Israeli girls' stands! Pity, you have been caught out on your lie.

hei

22.11.2010 kl.20:02

John: Hvorfor stole på politiet? Broren min ble arrestert av politiet i Dannmark uten grunn, politiet i Norge er ikke veldig annerledes.

hei

22.11.2010 kl.21:10

John: Den tråden du linker til er full av Israelvenner og folk som beskylder oss for å være jødehatere.

De fleste?

John

22.11.2010 kl.22:50

Ja det er jo litt dumt at dere får folk til å se på dere slik. Men man kan jo alltids forandre seg :)

Helene

23.11.2010 kl.01:08

Det å oppsøke noen på jobb på den måten og distrahere de i en såpass stor grad synes jeg i beste fall at er utrolig respektløst. Selv jobber jeg på senteret, og har vært medlem av ru tidligere, har også vært med på aksjonsgruppa gjennom globaliseringskonferansen i mimir sin tid. Poenget mitt er at jeg vet hvordan dere jobbet med aksjoner da - og jeg går utifra at praksisen ikke har endret seg særlig mye siden jeg ser hvem som er med på bildene, og ser hvordan dere går frem osv osv.

Det å skulle ha en aksjon der store deler av poenget er å få medieoppmerksomhet/reaksjon på en provoserende oppførsel etc, uten å tenke på andre faktorer i saken, gjør at dere "driter" dere litt ut, og det blir litt Stein i glasshus.

I butikken der jeg jobber ble vi ansatte urolige fordi senteret ble stengt av uten at vi visste hva som hendte - i tillegg til at vi mistet betydelig omsetning de tre kvarterene vi mistet fredagsrushet.

Selv om det ikke er direkte deres ansvar at politet valgte å barrikadere dørene i de tre kvarterene, så har dere et visst ansvar å ta her. Å aksjonere med et såpass stort antall inne på et av Norges mest folkerike kjøpesenter midt i fredagsrushet er vel ikke det lureste man kan gjøre for å IKKE tiltrekke seg oppmerksomhet! Og kjenner jeg til deres aksjonspraksis rett- så var ikke dette tidspunktet tilfeldig valgt heller.

Jeg forstår at dere er opptatt av urettferdighet både i Norge oh verden, og det er veldig bra! Fortsett med det! Men tenk litt på til neste gang hva de direkte konsekvensene av en aksjon er. Det er ikke kult å oppleve dette mot din egen butikk/stand mens du står på jobb- selv om det muligens ikke forekom noen direkte trakassering av de to ansatte. Det er jo ikke DE dere skal "ta"!

Stå på videre, og kjemp for gode saker på en god måte :-)

Seher

23.11.2010 kl.10:05

Tidspunkt: Det er fordi det var pause i programmet kl 16.00.

me

24.11.2010 kl.17:33

Synes det virket som en bra aksjon jeg, glad at noen drar seg opp av sofan og kjemper for det de mener. Stå på rød ungdom og su! Tror faktisk jeg skal stemme på rødt neste valg, litt lenger til venstre enn ved mitt første valg:P

Zionist

25.11.2010 kl.22:51

VIVA LA ISRAEL ! They were here before you, and will be here after you.

VIVA LA ISRAEL ! VIVA LA ZIONIZM ! VIVA LA JEWISH STATE !

Isak

28.11.2010 kl.12:15

Skam dere, venstrefascister!

John

28.11.2010 kl.22:13

Det er bra de kjemper for det de mener? Du syns det er bra at de trakasserer folk på jobben sin? Så hvis jeg er mot f.eks en likhetspott, så skal jeg dra på en frisørsalong med 100 venner av meg og plage dem så mye at de ikke får tjent noe, og blir nødt til å stenge? Er nå virkelig bra at det er så få folk hær i verdenen som tenker som dere. Tenk hvis alle tenkte på samme måte.

Skriv en ny kommentar

hits