En helg i HellI det siste har det vært mye reising og lite blogging. Grunnen er at jeg har vært på tog og buss på vei til og rundt omkring Trondheim siden fredag morgen. Og som kjent er internettilgang på buss og tog i Midt-Norge sjelden vare. At jeg reiste til Trondheim i utgangspunktet, skyldes at det skjedde to bra ting der på en gang i helga: Rødt hadde Oktoberkonferanse, og Industri Energi hadde ungdomskonferanse. Fredag og søndag var jeg på Oktoberkonferansen, og fikk med meg kurs i folkevalgtarbeid og ikke minst Johanne Schmidt-Nielsen. Hun er ca leder av Enhedslisten, det nærmeste man kommer Rødt i Danmark. I tillegg til det er hun veldig kul, veldig flink, og ikke minst Danmarks nest mest populære partileder. Ikke verst for et parti med 2,5 % av stemmene.

Lørdagen var jeg derimot i Hell, stedet som fikk sitt nasjonale gjennombrudd da Krf hadde landsmøtet sitt der. Det var på den tiden Krf hadde både selvironi og velgere. Lenge siden, med andre ord. Heldigvis så jeg lite til Krf. Industri Energis ungdomsutvalg hadde i stedet overtatt, og arrangerte ungdomskonferansen Raising Hell. Der møtte jeg 220 unge fagorganiserte fra ulike industrier - olje, aluminium, kraft, møbel osv. Om det var inspirerende? Ja. Om de var sinte på de rødgrønne som har brutt løftet om industrikraftavtale? Ja. Om jeg fikk en tøffetøff t-skjorte med dødninghode på? Ja.

Siden vi satser mer på faglig politikk i RU enn før, er det viktig å være til stede på ungdomskonferansene når vi får mulighet. Det var også kult å oppdage hvor enige vi er. Konferansen vedtok bl.a. en uttalelse om å styrke velferdsstaten, stoppe privatisering og gjøre tannbehandling til en del av det offentlige helsetilbudet. Kunne ikke sagt det bedre selv. Det som derimot ikke er så kult, er å oppdage hvordan LO sentralt later som om Rød Ungdom ikke finnes. Nylig inviterte Roar Flåthen "alle" ungdomspartiene til et møte for å diskutere hvordan ungdomsledighet kan bekjempes. Alle betydde alt fra FpU til SU. Da FpU avslo invitasjonen med begrunnelsen om at de av prinsipp ikke samarbeidet med fagbevegelsen, så Flåthen at det var noe man "måtte merke seg". Da synes jeg også at det er verdt "å merke seg" at LO mener FpU er mer naturlige å invitere til et sånt møte enn Rød Ungdom. Er jeg sint? Neida. Bare veldig, veldig skuffa. Og LO kan forresten vente seg et brev om saken.

 

Én kommentar

jo

26.10.2010 kl.10:58

Det er en føkkings fornærmelse det er det der er, og ikke minst på trynet. Hvem har skylda? Er det Roar? Jeg tipper det er Roar.

Skriv en ny kommentar

hits