Industritur

Nå er jeg i Bergen, etter en rundtur på Vestlandet. Industri Energi tok med seg ungdomspartiene for å se på kraftkrevende industri, så fra onsdag til fredag var vi innom aluminiumsindustrien på Karmøy og Husnes, sinkfabrikken i Odda, ilmenittsmelteverket i Tyssedal og raffineriet på Mongstad. Bra å komme seg bort fra Oslo-grytas smale virkelighet for en stund.

Jeg har lært minst to ting: For det første trenger den kraftkrevende industrien langsiktige kraftavtaler for å kunne drive videre i Norge. Det er viktig, både for å beholde arbeidsplasser og utnytte miljøvennlig vannkraft i tungindustri. Hvis ikke regjeringa klarer å ordne opp i dette, kan det fort bli mange sofavelgere på Vestlandet i 2013. For det andre er industrien i Norge mer opptatt av miljø enn forventa. Mulig det bare var fordi vi kom på besøk, men overalt der vi dukka opp, ble det prata om ENØK-tiltak og rensing av utslipp.

Bilder:


Kraftverket i Tyssedal

 


På sinkfabrikken i Odda.

 


Audun i elektrolysehallen på aluminiumsfabrikken på Husnes.

 


Testsenteret for CO2-rensing på Mongstad

I helga var jeg innom konserten for leksefri skole, som Bergen RU lagde på lørdag. Eller, det var vel mer en festival enn en konsert, siden det varte fra 15 til 23. Uansett var det kjempebra, med masse folk og mange nye medlemmer. To tomler opp til Bergen RU for innstatsen!

 

 

Én kommentar

Ragni

27.09.2010 kl.13:23

Go us!

Skriv en ny kommentar

hits