Myter om RU

Tenkte jeg skulle starte en nytt, fast innslag på bloggen: Myter om RU.

Ideen er enkel. Hver uke skal jeg presentere en vanlig oppfatning om Rød Ungdom eller vår politikk, og enten bekrefte den eller avkrefte den. En slags politisk Mythbusters, med andre ord. Men for å komme i gang, tenkte jeg først å samle inn myter jeg kan skrive om. Derfor trenger jeg din hjelp.

Skriv inn dine påstander om RU som du vil ha svar på, i kommentarfeltet, så skal jeg plukke ut en del og svare hver uke.

Kommer det ikke inn noe bra, må jeg finne på noe, og da blir det sikkert mye kjedeligere. Så skriv i vei!

 

22 kommentarer

21.09.2010 kl.16:56

RU vil ha en revolusjon i Norge?

21.09.2010 kl.17:00

RU vil ha væpna revolusjon i Norge, og ta fra folk hus, hytte, bil og sparepenger.

21.09.2010 kl.17:13

RU'ere er møkkete og vasker seg sjelden.

21.09.2010 kl.17:14

Dere er kjedelige mennesker som bare sitter og leser bøker.

Mariann

21.09.2010 kl.17:26

RU er kommunister og ønsker at staten skal ha kontroll over privatlivet til folk.

Neida, hehe.

Keep up the good work!

21.09.2010 kl.17:27

Dere har kakkerlakker på kontoret.

21.09.2010 kl.17:35

RUere må alltid ha noe negativt å si. Har aldri hørt Ruere si noe positivt om noenting.

A. Nonym

21.09.2010 kl.18:27

Dere drikker for mye øl.

21.09.2010 kl.21:39

har hørt at alle vi Ru'ere driver et hemmelig politi som tar seg av ting "the bad way"....

Gunnar

21.09.2010 kl.21:52

Hei!

Seriøst spørsmål: Hvorfor driver Rød Ungdom med demoer, og maler banner til hver jævla anledning? Hvorfor kan dere ikke jobbe som et N O R M A L T parti?

Gunnar

21.09.2010 kl.23:18

Hvorfor kjemper RU for sosialisme når det har gått galt i Sovjet og Kina pluss et drøss andre land? Hvordan type kommunisme snakker vi om, bokformen eller modernisert etter landets opprinnelige kultur og lignende?

Johan Brox

22.09.2010 kl.10:58

Somme folk eg har tala med, trur RU er ein lurvete, dogmatisk gjeng som ikkje bryr seg om politikk i dag, men berre drøymer om revolusjon ein gong i framtida.

Men om ein ser litt nærmare på den ytre venstresida, ser ein at det i dag er Tjen Folket og RKU som er slik, medan RU har vorte svært pragmatiske og dagsorienterte. De tek tak i lærlingeplassar, nattbusstilbod og andre ting som er viktige for ungdom - utan å gløyme at kapitalismen er problemet!

Eg tykkjer RU dei siste åra har fått til ein svært god blanding. Det er eit godt teikn når den hardaste kritikken kjem frå dei mest kunnskapslause! Alle som kjenner RU, veit at RU var framst i toget mot Sovjet si invasjon av Afghanistan og mot den militære råkapitalismen Kina har slått seg på. Dei som ikkje kjenner RU, eller ikkje vil lære noko om RU, står sjølvsagt fritt til å dra fram Sovjet og Kina så mykje dei vil.

Mvh

Johan Brox

Runa

22.09.2010 kl.16:09

jeg har hørt rykter om at RU har rotter på kontoret.

Karl

22.09.2010 kl.16:29

Jeg vil videreføre kritikken Aslak Sira Myhre kommer med.

"Den venstresida som en gang sprang ut av arbeiderbevegelsen er i dag blitt ett verdifellesskap med utspring i middelklassen. Godt egnet til å føre nettopp verdikamper, diskutere islam og hevde sin egen moralsk overlegne posisjon, men lite egnet til å gjøre valg, føre klassekamp eller bære et annet samfunn enn det bestående. "

(http://www.dagsavisen.no/meninger/article509080.ece)

Har RU blitt en gjeng idesynsende middelklassekids uten evne til å gjøre noe faktisk for samfunnet?

Viking

22.09.2010 kl.20:57

Ru er jugend-organisasjonen til Rødt og dere er stolte av å være landssvikere?

Gaute Eiterjord

22.09.2010 kl.22:46

RU er en gjeng med drømmere.

22.09.2010 kl.23:00

Ta fra de rike, gi til de fattige?

RH.

Even T

23.09.2010 kl.11:42

Jeg tenkte på å melde meg inn i RU en gang på slutten av nittitallet, men ble skremt vekk av den store Stalin-plakaten som var det første man så da man kom inn på kontoret deres. Henger den fortsatt der?

Runa

23.09.2010 kl.22:23

Even: Nei.

24.09.2010 kl.10:59

Er Fredrik V. Sand singel? :D

Kristoffer Gustavsen

27.09.2010 kl.11:27

RUere kaller kortvokste gutter for hobitter i skoledebatt?

Jarle Berg

12.10.2010 kl.23:57

1. Hvorfor har så mange RU-aktivister samme etternavn som gamle AKP/RV'ere? Feks Folkvord, Michelet, Øgrim, Borgersrud er navn som stadig går igjen. Er Rødt/RU en arvelig tilstand?

2. Hvorfor er Rødt/RU'ere aktiv i minst 10 ulike fronter/organisasjoner? Er dette kun for at røde tordenskjoldsoldater skal blåse opp medlemstallene og melke statsstøtte x 10?

Om denne hyperaktiviteten har andre årsaker en rein melking av statskassen, vil dere RU'ere anbefale aktivister på ytre høyresiden å gjøre det samme? Altså opprette 10 ulike fronter/organisasjoner å jobbe politisk fra? Liksom; Nasjonalistisk Miljøungdom, Kleppedemokrater for Asylreform, Nasjonalister mot EU, Vidars Venner mot Køprising...osv?

3. Hvorfor motdemonsterer dere mot andres lovlige demonstrasjoner? Viser ikke dette RU's intoleranse ovenfor andres meninger og mot demokratiske prosesser? Og hvorfor syter og klager dere dersom noen motdemonstrerer mot deres egne arrangementer? Er ikke dette veldig inkonsekvent?

4. En person jeg observerte som motdemonstrerte med en plakat mot en Palestina-demonstrasjon, ble arrestert av politiet da han ikke fjernet seg med begrunnelse av at han ikke hadde tillatelse, han ble også trakassert av røde demonstranter. Det at dere i RU kan motdemonstrere uten tillatelse og uten å bli bøtelagt, mens deres motstandere blir, viser ikke dette at det er RU som i dag representerer det regjerende makthegemoniet i Norge?

5. Alle velstående land i Asia integrerer ikke innvandrere, men gir dem kun opphold som gjestearbeidere på tidsbegrensede kontrakter. Alle velstående land i Asia integrerer ikke flyktninger, men plasserer dem i flyktningeleire. Ettersom alle velstående land i Asia fører en innvandrings og flyktningepolitikk langt til høyre for FrP, er dermed RU enig i at alle land i Asia er rasistiske og styrt av høyreekstreme regjeringer? Eksempler på velstående asiatiske land jeg nå tenker på: Dubai, Singapore, Sør-Korea, Japan, Saudi-Arabia, Taiwan, Oman, Quatar, Malaysia....

6. I nesten alle land i Asia, feks Thailand og Filippinene, kan innvandrere kun eie 49% av en bedrift eller eiendom, hvorfor tolererer dere i RU en slik rasisme i alle asiatiske land, når dere ikke tolererer tilsvarende diskriminering og apartheid i Israel eller Sør-Afrika? Altså; Hvorfor er det alltid israels ambassade dere demonstrerer mot, og ikke mot Thailands, Kinas, Dubais eller Saudi-Arabias?

7. USA henrettet i fjor 50 mordere, vet dere hvor mange som ble henrettet i Asia i fjor?

8. Hvordan føles det for dere norske RU'ere å tilhøre samme folkegruppen som Vidar Kleppe, Tybring-Gjedde, Siv Jensen, Carl I Hagen, FrP'ere og høyreradikale, når det nå finnes over 200 ulike folkegrupper i Norge? Er det ikke snart på tide også å plassere venstreradikale og høyreradikale i ulike folkegrupper i et multikulturelt Norge, siden disse gruppene har så lite kulturelt til felles?

9. Bør alle mennesker i Norge selv få frihet til å definere sin egen etniske identitet, eller synes dere i RU at folks etnisitet bør defineres av staten?

10. Hvorfor er RU så opptatt av Israel/Palestina, men så lite opptatt av det som foregår ellers i Midtøsten, feks i Dubai, Saudi-Arabia, Egypt, Sudan, Libanon, Syria, Kuwait?

11. Hvordan skal RU/Rødt unngå å bli like undertrykkende som tidligere tiders kommunistiske makthavere? Hvilke garantier kan dere gi for at jeg vil ha min fulle demonstrasjonsrett uten trakasserende røde motdemonstranter, min eiendomsrett, min fulle ytringsfrihet og min fulle organisasjonsfrihet? Hvilke garantier for en ny rød toleranse gir dere, og hvilke garantier gir dere for at jeg ikke ender opp med et nakkeskudd i et nytt Gulag? Har dere de etiske standardene gjennomdrøftet og nedfelt for neste revolusjon?

12. Hvordan ser Rødt/RU på dagens Kina? Et sosialistisk drømmeland, eller et kapitalistisk og fascistisk diktatur?

Skriv en ny kommentar

hits