Mediene går i flokk

VG har bestilt en meningsmåling om folks tillit til Navarsete, men vinklingen er visst bestemt på forhånd.

Undersøkelsen viste at 45,5 prosent mener hun bør fortsette, mens 38,2 prosent mener hun bør trekke seg. Det er altså flere som vil hun skal fortsette, enn det er folk som vil hun skal gå. Likevel blir vinklingen i VG og det meste av nettavisene at fire av ti mener hun bør gå.

De kunne like godt skrevet at flertallet vil at Navarsete skal bli sittende. Det mest redelige ville nok vært å skrive at folk er delt i synet på om hun bør sitte videre. Jeg synes vi ser en tendens til at saken nå har blitt større enn seg selv: Mediene holder den kunstig varm for å ha noe å skrive om, selv om det ikke kommer ny informasjon.

Før politiet er ferdig med en mulig etterforskning, kommer det neppe noe godt ut av at mediekjøret fortsetter. Fram til da kan denne saken få ligge litt. Navarsete er tross alt et menneske, hun også, selv om hun har gjort noe galt. Skal hun straffes, skal straffen komme fra rettsystemet, ikke fra tabloidene.

Oppdatering:
Noen synes nok at det er rart at jeg skriver dette, siden jeg selv har vært med på å øke presset på Navarsete, ved å anmelde henne. Så svart/hvitt kan det ikke være. Toppolitikere må tåle en del kritikk og medieomtale når det kommer opp saker som denne. Spørsmålet er om når nok er nok. Jeg mener den grensa er nådd nå. Når VG bestiller en meningsmåling er det kun for å forlenge oppstyret rundt saken, det er tydelig i hvordan de omtaler resultatene.

Å anmelde i går mener jeg derimot var helt på sin plass. Men så lenge det ikke kommer ny info i denne saken, synes jeg mediene kan roe seg ned før utfallet av en eventuell etterforskning kommer. Det er også en av grunnene til at en anmeldelse var på sin plass: Skal hun etterforskes og straffes, skal det gjøres av rettssystemet, ikke av massemedia, som det er tendenser til nå. Hvis ikke blir det et merkelig system, der vanlige folk dømmes av domstolene, mens politikerne dømmes av redaksjonene.

5 kommentarer

09.09.2010 kl.13:41

Dere genier bidrar jo til mediekjøret ved å anmelde i media.

Tangirl<3

09.09.2010 kl.13:53

Utrolig flott blogg du har.. Fine farger og flott design;) Ha en flott dag videre:)

Iver

09.09.2010 kl.14:04

Til anonym:

Så svart/hvitt kan det ikke være. Toppolitikere må tåle en del kritikk og medieomtale når det kommer opp saker som denne. Spørsmålet er når nok er nok. Jeg mener den grensa er nådd nå. Når VG bestiller en meningsmåling er det kun for å forlenge oppstyret rundt saken, det er tydelig i hvordan de omtaler resultatene.

Å anmelde i går mener jeg derimot var helt på sin plass. Men så lenge det ikke kommer ny info i denne saken, synes jeg mediene kan roe seg ned før utfallet av en eventuell etterforskning kommer. Det er også en av grunnene til at en anmeldelse var på sin plass: Skal hun etterforskes og straffes, skal det gjøres av rettssystemet, ikke av massemedia, som det er tendenser til nå. Hvis ikke blir det et merkelig system, der vanlige folk dømmes av domstolene, mens politikerne dømmes av redaksjonene

Lars

09.09.2010 kl.14:19

Godt sagt. Det står i menneskerettighetene at en enhver skal anses som uskyldig inntil det motsatte er bevist, og det er en enorm forskjell på å be om beviser, og å stemple noen.

e

09.09.2010 kl.19:51

Nå hadde jo VG dette på forsiden idag:

"1 av 10 vil ha Drillo for livstid"

Det er jo en positiv vinkling, men en merkelig vinkling av saken. På den andre siden er det VG..

Skriv en ny kommentar

hits