Smakebit fra RebellI går kom det nye nummeret av Rebell, medlemsbladet til RU, fra trykkeriet. Som en liten smakebit slipper jeg til Fredrik som gjesteskribent i dag. Han er redaktør for Rebell, og her er lederen han har skrevet i det nye nummeret:


Noen grupper er en større trussel mot samfunnet enn andre

Når noen bruker den setninga er det som oftest muslimer det er snakk om. Eller svartkledde steinkastere og ukonvensjonelle musikere for den saks skyld. Det stemmer ikke. Sannheten er at den største trusselen mot samfunnet verken er terrorister, anarkister eller artister.

Her om dagen plukka jeg opp et middelmådig gratis studentblad hvor Mette Hanekamhaug, Norges yngste stortingsrepresentant og FrPs framtidshåp, var intervjua. Der forteller hun at hun vil ha en enerskole og at hun vil bort fra enhetsskolen. Det er mye som burde vært bedre med dagens skole, men fakta er at Mette Hanekamhaug ønsker seg en skole for enerne, eliten, framfor en skole for alle.

Mette Hanekamhaug er en trussel mot det norske samfunnet. På samme måte som politikere flest, og på samme måte som de rike er det når de stikker av fra velferdsspleising gjennom skattesystemet som om de ikke hadde penger. Men vent nå litt. Blir ikke det litt bakvendt? At noen er en trussel mot det samme samfunnet som de selv sitter med makta i? Nei, ikke helt. For det samfunnet vi har i dag har ikke blitt slik det er av seg selv. Vanlige folk har vært nødt til å kjempe for at skolen, skikkelige helsetjenester og pensjonsordninger ikke skal være forbeholdt eliten.

Det har ikke vært sånn at politikere og rike har gitt oss dette frivillig. Det er et resultat av en kamp med de som styrer og eier på den ene sida og de som gjør jobben som får samfunnet til å gå rundt på den andre. Heldigvis er den siste gruppa størst og sterkest. Så den første gruppa har måttet innfinne seg med at for å i det hele tatt få fortsette å styre måtte de gå med på å gi vanlige folk rett til arbeid, sjukehus og skolegang.

Denne kampen er ikke over. Nettopp fordi det er forskjell på hvem som er flertallet og hvem som styrer, prøver de med makta stadig å gjøre om på dette. Derfor er det de rike og politikerene som er den største trusselen mot samfunnet. Kanskje det er på tide at vi gjør noe med hvem som styrer?

«I enhver revolusjon verden har sett har det vært flest 17-åringer» fortalte Elling fra rapgruppa Gatas Parlament på et av de første møtene jeg var på i Rød Ungdom, og når jeg var på et ellers kjedelig seminar noen år seinere sa Ingvild som da var leder for Operasjon Dagsverk at «ungdom har stått i spissen for store forandringer opp gjennom tidene. Det er det viktig at ungdom får vite.»

Fordi uansett hvor kleint det høres ut: Ungdom er framtida. Derfor burde det være nettopp ungdom som tar kontroll over framtida også. Det har skjedd tidligere.

Bli med på å gjøre noe med hvem som styrer!

6 kommentarer

Jo

25.08.2010 kl.10:55

Gleder meg til å se det

Morten

25.08.2010 kl.11:07

Ser bra ut, gleder meg til å få lesa resten. Men kor kjem rebell ut slik at alle kan sjå da? Eller er da ein mogleghet for at dykk kjem til Stord slik at me kan ta ein snikktitt?

Kh

Morten

Stord RU

Iver

25.08.2010 kl.11:56

Morten: Vi sender ut en del eks til alle lokallag, begynner å pakke i dag. I tillegg får alle medlemmer et eks i posten.

Morten

25.08.2010 kl.14:14

Strålande, har eg noko å gleda meg til fram til filmfestivalen! :D

JJJ

25.08.2010 kl.16:50

Typisk kommunister. Alle skal ha det like dårlig og de som vil satse på å bli til noe skal kveles i starten.

Andreas

26.08.2010 kl.15:44

JJJ,

Ser du velger å holde deg relativt anonym. Redd for de store, skumle kommunistene? Da er det vel heller ikke sånne som deg vi ønsker å jobbe for.

Skriv en ny kommentar

hits