Bye bye Fredriksen

John Fredriksen sier han har "fått nok av Norge", og at han blir syk av å drive shipping i Norge. Ja, det er sikkert slitsomt å være størst blant de største i landets rikeste næring. Særlig tonnasjeavgiften på 0,6 %, som er den eneste skatten du betaler til landet som har fostra deg, må gå på helsa løs.

Vel, vi har fått nok av deg også. Ha det bra!

10 kommentarer

Trond

24.08.2010 kl.15:11

Da vil du jo sikkert ikke ha de hundrevis av millioner han f.eks har gitt til Radiumshospitalet heller da?

Og hvorfor tar du ikke med all skatt han betaler gjennom sine selskaper? Det er vel ikke fordi det ville ødelagt hele poenget ditt vel? For det ville jo vært totalt uredelig av deg, og sånn er du vel ikke?

Kapitalist

24.08.2010 kl.15:24

Ettersom John Fredriksen flyttet til London på begynnelsen av 80-tallet, og deretter flyttet til Kypros, er det vel egentlig ganske unaturlig at han skal skatte til Norge i det hele tatt. Du skatter vel ikke til Sverige?

Daniel

24.08.2010 kl.16:56

Eier du selskaper i Norge betaler du skatt til Norge. Jeg tviler på at Iver eier så alt for mange selskaper i Sverige, og da er det kanskje ikke så naturlig at han skal skatte til Sverige, da? Sammenligningen din funker ikke helt.

"Da vil du jo sikkert ikke ha de hundrevis av millioner han f.eks har gitt til Radiumshospitalet heller da?"

Hvor kommer dette fra? Går det ikke an å betale skatt og gi penger til veldedighet samtidig? o.O"

Trond

24.08.2010 kl.21:45

Det går fint an å både betale skatt og gi penger til veldedighet. Men i følge Iver bidrar han jo ikke i det hele tatt, så da kan han jo slutte med veldedighet også, så er Iver kvitt han.

Mats

25.08.2010 kl.09:11

Trond... John Fredriksen skatter ikke av sine selskaper.

Simpelthen fordi mesteparten av selskapene er selskaper som ikke eies direkte av ham. De er såkalte postkasseselskap registrert i land der det koster bortimot ingenting å opprette selskap (som f.eks Kypros eller England), og de er eid av datterselskap av datterselskap av datterselskap i et system som er så influkst og kronglete at ingen noengang (ihvertfall ikke siden slutten av 80 tallet) har klart å fastsette nøyaktig hva og hvor mye Fredriksen egentlig eier.

Hvordan vet jeg dette? Jo, fordi jeg har lest 'Storeulv', den uautoriserte biografien om Fredriksen som han ikke ville skulle komme ut. Det har seg sånn at han har leid advokater og økonomer til å binde formuen sin opp i et usikkert antall postkasseselskap. Som jeg allerede nevnte. :)

Trond

25.08.2010 kl.09:41

Da kan jo Fredriksen legge ned alle selskapene han eier i Norge da, siden han jo ikke bidrar med noe. Det vil jo ikke gå ut over noen.

Mats

25.08.2010 kl.10:13

Ta og les denne bloggen:

http://www.helges.net/markedsliberalisme/john-fredriksen-har-det-ikke-lett

Han får frem poenget til Iver på en glimrende måte.

Trond

25.08.2010 kl.10:35

Men da er det jo ikke noe problem. Jeg venter nå på at Iver skal komme med et fordømmende innlegg overfor norske pensjonister som har flyttet til Spania. De betalte jo inntil nylig ikke skatt til Norge.

Og så venter jeg også på at Iver viser til hva han har skapt av verdier i Norge. Inntil da ser jeg kun på han som en snylter som lever på kapitalistene han helst vil bli kvitt.

Daniel

26.08.2010 kl.16:54

Trond, jeg ser ikke en gang hva det er du egentlig prøver å fortelle oss. Jeg tror også du har misforstått oss, siden vi ikke vill at han skal slutte å bidra, men at han heller skal bidra på lik linje med alle andre.

Gneldra

26.08.2010 kl.22:06

Jeg regner med at Trond sikter til den usaklige kommentaren "Vel, vi har fått nok av deg også. Ha det bra!" som innlegget avsluttes med. Sliter likevel selv med å skjønne hva Trond prøver å oppnå eller hvorfor ikke han setter seg ned og tenker gjennom et par ting noen ganger. Virker som han tar denne kritikken av John Fredriksen veldig personlig, lurer på om han er mangemilliardær selv og om det er derfor han har så mye sympati, eller om han bare er interessert i å starte en usaklig debatt på noen sin blogg.

Skriv en ny kommentar

hits