Er du redd for å drukne i dass?Det er ikke jeg. Men kanskje jeg burde være det. I følge Joakim Hammerlin, forfatteren bak boka Terrorindustrien, er det flere som dør av nettopp dassdrukning enn av terrorisme. Det kan være godt å minne om når mediene drukner i terrorfrykt.

Myten om at islamister står bak all terrorisme, viser seg også å være sterkt overdrevet. I følge en opptelling danske Ekstra Bladet har gjort, står islamistiske terrorister bak seks av 1890 planlagte, gjennomførte og forhindrede terroraksjoner de siste fire årene.

Islamistisk terror skal selvfølgelig bekjempes, på lik linje med all annen terror. Men hvis du er redd for å dø, burde du frykte doskåla mer enn pakistaneren ved siden av deg på bussen.


(Joakim Hammerlin kommer forresten på sommerleiren til Rød Ungdom, for å snakke om boka si.)

Oppdatering: Etter to dager plukka Dagbladet.no opp denne saken og skrev magasinsak om den.

2 kommentarer

han der

19.07.2010 kl.21:42

Viktig å understreke at dette er snakk om terrorangrep i EUROPA. Statistikken i resten av verden er ikke like hyggelig lesning for norske antirasister.

Iver

20.07.2010 kl.13:45

Ja, det er nok mer islamistisk terror i f eks Asia, Afghanistan trekker jo opp snittet. Men statistikken gjelder for verden sett under ett, så den er fortsatt gyldig. Tror forresten det er vanligere å drukne i dass i Asia enn i Europa også, uten at jeg har noen tall på det...

Skriv en ny kommentar

hits